Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální tým expertů na paranormální jevy vyšetřuje a dokumentuje nadpřirozená zjevení... Jste připraveni na zákaz vycházení? Trojice nebojácných dobrodruhů Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin ze zábavného dokumentárního seriálu o dobrodružstvích na místech, kde údajně straší, do toho jde po hlavě. V každém dílu se trio nejdříve seznámí s historií strašidelného místa. Vyzpovídá historiky i očité svědky a vyzbrojí se příběhy o duších těch, kteří tam zemřeli. Nakonec se tam Zak, Nick a Aaron nechají zamknout od soumraku do úsvitu a stráví noc vyvoláváním duchů. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce jde o celkem kvalitní záležitost. Ale prostě nemohu přejít to, že jde o další z pořadů, který se snaží vzbuzovat dojem, že jde o nějaké vědecké zkoumání duchů. Jde o prachobyčejnou dänikenovskou pseudovědu a hloupou záhadologii nejhrubšího zrna, která dělá z lidí sofistikovaným způsobem blbce. ()

Ainy

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že existují světy a časoprostory, které zatím náš mozek není schopen poznat, prozkoumat či jinak chápat. Věřím tomu, že jsou místa se silnou energií, na kterých se v minulosti staly silné události. Věřím, že se občas někomu přihodí něco, co si nedokáže vysvětlit, že se cítí divně, že je svědkem nevysvětlitelných úkazů či zvuků. Občas logika bojuje s pocity a u mě je to zatím fifty fifty. Poznala jsem na vlastní kůži mrazení a tíseň, pokud jsem se ocitla na místech, kudy procházela nějaká historie ... Věřím, že se někteří snaží za každou cenu přijít záhadě na kloub a s pomocí počítačové technologie dokázat, že tam "něco" je a mluví s nimi, dokonce se jim na obrazovce zobrazuje ve formě čar a úhlopříček. Nevím, nejsem tam s nimi a ani po tom netoužím. Nicméně skepse mě při občasném zhlédnutí dosti svazuje. Na pobavení ale dobré. Každopádně netuším, jak to celé ohodnotit. :-) ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Považuje-li někdo tento pořad za "kvalitní horor", patrně hororů v životě moc neviděl a bát se při této komické slátanině budou nejspíš jen dětští nebo psychicky narušení diváci. Přitom se jedná o další zářný příklad toho, jak si pár chlápků a jejich spolupracovníků udělalo výnosný kšeft z lidské blbosti. O tom, že tento obor působnosti má před sebou i nadále světlou budoucnost, a ona zmiňovaná blbost je nekonečná svědčí i zdejší nebývale vysoké hodnocení frašky jdoucí "Po stopách duchů". ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

"My name is Zak Bagans. I never believed in ghosts until I came face to face with one. So I set out on a quest to capture what I once saw onto video..." Trojice chlápků v téhle reality-show cestuje po strašidelných místech USA (výjimečně si zajedou i někam do světa), kde se snaží s pomocí kamer s nočním vidění a moderního technického vybavení natočit duchy a paranormální jevy. Přirozeně, že v každém dílu něco natočí, ať už jsou to samovolně pohybující se objekty, stíny, postavy nebo nevysvětlitelné hlasy. Výjimečně je něco poškrábe či posedne. Co na to říct? Jak už napsali kolegové v předešlých komentářích, jestli je to fake, tak zatraceně dobře a působivě udělaný. Jestli je to pravda, tak je to šokující. Já osobně jsem skeptik, nevěřím na takové věci, navíc v televizi člověk nemůže věřit prakticky ničemu, ale někdy si při sledování říkám: "Tohle vypadá poměrně věrohodně, co když na tom něco je...". Ale i kdyby to pravda nebyla, je to tak působivé, že z toho člověka nejednou mrazí v zádech, kam se na to hrabe většina filmových hororů. Není to však pouze strašidelné, je zde i porce humoru, o který se stará ústřední trojice, která je sympatická a vyzdvihuje tento pořad oproti jiným duchařským show. Jednotlivé díly tohoto pořadu jsou dostupné na youtube. Zhlédl jsem zatím všechny a i když musím říct, že v posledních řadách už tomu chybí ta šťáva, už to není tak strašidelné, je tam plno zbytečné výplně než se dostanou k samotnému vyšetřování a neustále si zvou na pomoc nějaké zvláštní hosty (kde jsou ty časy, kdy to byli jen Zak, Nick a Aaron na nějakém izolovaném strašidelném místě), tak se pořád těším na nové díly. Jak jsem říkal, zatraceně mě to baví a je mi jedno, jestli je to celé podvod. To nehraje roli, důležitá je ta strašidelná atmosféra. Neodsoudím výborný horor jen proto, že není skutečný... Edit 2018: Pořád na to koukám, ale s novými sériemi je stále více evidentní, že je to celé podvod. Už je to moc přehnané a mnohé "experimenty" a jejich výsledky k smíchu (nejstupidnější mi přijde ta textová komunikace s duchy přes mobilní aplikaci :D). Ale i tak je to pořád zatraceně dobře udělaný podvod. A mě to stále baví. Každopádně už koukám jen na díly ze zajímavých lokací. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem hezky zrežírované, natočené a sestříhané...nic. Kluci se fakt snaží, pěkně se plaší, ale výsledky jejich snažení jsou více než nicotné. Ale jinak je to zajímavý dokument o tajemných místech Ameriky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na pocuchání nervů to celkem stačí, ale o věrohodnosti tohoto pořadu nemůže být ani řeč. Hoši jsou navíc až příliš hluční, když na ně údajný duch promluví, takže diváci slyší leda prdlačku. Rovněž by se docela hodilo vyvodit z každého případu paranormálních jevů seriózní závěr, o což se tady nikdo ani náznakem nepokouší. Nicméně pokud mám chuť se bát, tak tyhle duchařské historky překvapivě fungují kolikrát líp, než kdybych si pustila nějaký filmový horor k tomuto účelu přímo stvořený. (50%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen jeden díl a kdoví, jestli uvidím další, tak to zhodnotím rovnou, i když můžete namítat, že hodnotit jeden díl je o ničem, v tomhle případě to myslím nevadí. Styl dokumentu mi velmi sedl. Parta zajímavejch chlápků nejdřív shromáždí očitá svědectví o zjeveních duchů, sem tam se poradí s "odborníky" a pak se vydají na místo a začnou natáčet. Já osobně na duchy věřím a nevím, proč zpochybňovat zrovna mnou viděnou epizodu Duchové skanzenu, neboť to vypadalo hodně realisticky a v tomhle případě bych těm natočeným záběrům i věřil. A v tom je další kouzlo pořadu - jestli je to fejk, a jestli jo, tak je to fejk jako bejk a navíc neskutečně působivě, reálně a neskutečně uvěřitelně udělaný. Navíc to má parádní atmosféru, skvělé průvodce a na rozdíl od mnoha podobných doku pořadů je to i hodně kvalitní, zábavné a místy pro někoho možná i šokující. 75%. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Strašidelnější než kdejaký horor. Právě to, že se mapuje skutečnost, má u mne na svědomí husí kůži i na zádech. Miluji historky, pověry nebo legendy, nevysvětlitelné zkušenosti s neznámými entitami, strašidelná místa nebo ghost turistiku. Po celou dobu, co každý díl sleduji, mám pocit, že za mnou nějaký duch stojí, opravdu na počůrání, a to jsem zvyklá na kde co - horory patří mezi mé oblíbené pohádkové žánry pro oplodňovací večery, případně jsem schopna na ně jít nejen na prvním rande. Opravdu to, co mě nejvíc děsí jsou příběhy ze skutečnosti, ne filmové scénáře, potažmo kvalitně zpracované masky v hororových snímcích. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

"Spiritbox promluvil" Náhodou jsem na to narazil na prima zoom, takže jsem se zpočátku domníval, že jde o nějaký dokument. Ale brzy se ukázalo, že jde o amatérskou duchařskou komedii, vhodnou zejména pro fanoušky Festivalu otrlého diváka a konzumenty lehkých drog... Prostě v podstatě odpad, který se za jistých okolností může díky své stupiditě stát kultovní pětihvězdičkovou záležitostí (k čemuž ovšem v mém případě zatím nedošlo:-) Asi nejvtipnější mi připadaly titulky objasňující nevysvětlitelné zvuky, například "nevysvětlitelné zavrčení", "nevysvětlitelný dětský hlas", "nevysvětlitelné tiché zavrčení" či můj nejoblíbenější "nevysvětlitelný zvuk tahání". ()

Jespe-film odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty situace, kdy si k vám po pár pivech přisedne záhadný jedinec a bez jakéhokoliv upozornění spustí naprosto bizarní slovní průjem, který ochromí celý váš nervový systém, že se vám z toho nechce ani smát, ani brečet a to jediné, co doopravdy pociťujete, je totální zmatenost a stud, že někoho takového Darwinův přirozený výběr neeliminoval alespoň na červený seznam kriticky ohrožených, a že možná i takový kus má své posluchače? Po shlédnutí tohoto veledíla jsem s naprosto stejnou strnulostí jen nechápavě kroutil hlavou a stíral pot studu. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten nejstrašidelnější dokument. Bohužel se jednotlivé díly zabývají strašidelnými místy a snaží se o kontakt s nadpřirozenem, takových videí na internetu spousta. Nechci posuzovat zda se jedná o reálná či virální videa, ale bála jsem se a tudíž splnili svůj účel. Bohužel žádný jiný účel tento dokument nemá. Chybí mi tu nějaký závěr, poučení, dobrý konec... Taky jste si všimli, že vždycky když něco slyší, tak do toho kecají a málo co je slyšet? ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdu za herecký výkon ,,lovců expertů" kteří se občas fakt snaží, aby jejich honba za ničím vypadala smysluplně.. Není to strašidelné, není v tom nic vidět, je to prostě sehrané komediální divadélko. ()

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmysl řečený v jedné větě se v té druhé už stává "důkazem o pravdě". Směs výmyslů a demagogie je tak hloupá, až je člověk překvapen, jak je možné to vysílat bez nadsázky... ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S0?: Reality show, kde tři "odborníci" navštěvují strašidelná americká místa a pomáhají tam žijícím lidem tím, že jim říkají, že tam straší. A takhle pořád dokola. Pokud se zajímáte o paranormálno (tzn. věříte na něj) a uspokojí vás byť sebemenší náznak toho, že je někde duch, budete asi spokojení. Pokud na tyhle věci ale nevěříte, tak s Po stopách duchů vůbec neztrácejte čas. O existenci duchů vás stejně nepřesvědčí. 5/10 ()

Reklama

Reklama