Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální tým expertů na paranormální jevy vyšetřuje a dokumentuje nadpřirozená zjevení... Jste připraveni na zákaz vycházení? Trojice nebojácných dobrodruhů Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin ze zábavného dokumentárního seriálu o dobrodružstvích na místech, kde údajně straší, do toho jde po hlavě. V každém dílu se trio nejdříve seznámí s historií strašidelného místa. Vyzpovídá historiky i očité svědky a vyzbrojí se příběhy o duších těch, kteří tam zemřeli. Nakonec se tam Zak, Nick a Aaron nechají zamknout od soumraku do úsvitu a stráví noc vyvoláváním duchů. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

Colonist 

všechny recenze uživatele

"My name is Zak Bagans. I never believed in ghosts until I came face to face with one. So I set out on a quest to capture what I once saw onto video..." Trojice chlápků v téhle reality-show cestuje po strašidelných místech USA (výjimečně si zajedou i někam do světa), kde se snaží s pomocí kamer s nočním vidění a moderního technického vybavení natočit duchy a paranormální jevy. Přirozeně, že v každém dílu něco natočí, ať už jsou to samovolně pohybující se objekty, stíny, postavy nebo nevysvětlitelné hlasy. Výjimečně je něco poškrábe či posedne. Co na to říct? Jak už napsali kolegové v předešlých komentářích, jestli je to fake, tak zatraceně dobře a působivě udělaný. Jestli je to pravda, tak je to šokující. Já osobně jsem skeptik, nevěřím na takové věci, navíc v televizi člověk nemůže věřit prakticky ničemu, ale někdy si při sledování říkám: "Tohle vypadá poměrně věrohodně, co když na tom něco je...". Ale i kdyby to pravda nebyla, je to tak působivé, že z toho člověka nejednou mrazí v zádech, kam se na to hrabe většina filmových hororů. Není to však pouze strašidelné, je zde i porce humoru, o který se stará ústřední trojice, která je sympatická a vyzdvihuje tento pořad oproti jiným duchařským show. Jednotlivé díly tohoto pořadu jsou dostupné na youtube. Zhlédl jsem zatím všechny a i když musím říct, že v posledních řadách už tomu chybí ta šťáva, už to není tak strašidelné, je tam plno zbytečné výplně než se dostanou k samotnému vyšetřování a neustále si zvou na pomoc nějaké zvláštní hosty (kde jsou ty časy, kdy to byli jen Zak, Nick a Aaron na nějakém izolovaném strašidelném místě), tak se pořád těším na nové díly. Jak jsem říkal, zatraceně mě to baví a je mi jedno, jestli je to celé podvod. To nehraje roli, důležitá je ta strašidelná atmosféra. Neodsoudím výborný horor jen proto, že není skutečný... Edit 2018: Pořád na to koukám, ale s novými sériemi je stále více evidentní, že je to celé podvod. Už je to moc přehnané a mnohé "experimenty" a jejich výsledky k smíchu (nejstupidnější mi přijde ta textová komunikace s duchy přes mobilní aplikaci :D). Ale i tak je to pořád zatraceně dobře udělaný podvod. A mě to stále baví. Každopádně už koukám jen na díly ze zajímavých lokací. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S0?: Reality show, kde tři "odborníci" navštěvují strašidelná americká místa a pomáhají tam žijícím lidem tím, že jim říkají, že tam straší. A takhle pořád dokola. Pokud se zajímáte o paranormálno (tzn. věříte na něj) a uspokojí vás byť sebemenší náznak toho, že je někde duch, budete asi spokojení. Pokud na tyhle věci ale nevěříte, tak s Po stopách duchů vůbec neztrácejte čas. O existenci duchů vás stejně nepřesvědčí. 5/10 ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Já jsem fakt takovej smolař. V životě jsem neviděl žádnýho ducha ani mimozemšťana. Holt se asi budu muset přestěhovat do té Ameriky, když tam o ně zakopávají na každém rohu, teda aspoň podle pořadů jako tenhle. Ale určitě bych se je nevydal hledat s touhle praštěnou partičkou. Koneckonců kdybych já byl duch a oni na mě spustili svoje obvyklý kecy, tak pokud bych nebyl schopnej je poslat do pr**le, šel bych strašit jinam. Jedna hvězdička za to, že je to občas docela sranda, byť to bezpečně nebyl původní záměr. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Velice zaujímavé sledovanie. Už viem odkiaľ brali/okopírovali všetko tvorcovia filmu Grave Encounters (2011). Fakt neviem, či je to všetko len fake, ale ak aj áno tak urobený skvele alebo či to je skutočné. Ja som sa miestami dosť bál, a keď to je reálne, tak potom uff. Night vision kamery, záznamy zvuku, rôzne veci zachytené či na video, foto, audio rekordér. Asi najlepší seriál svojho druhu o duchoch a paranormálnych javoch. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Považuje-li někdo tento pořad za "kvalitní horor", patrně hororů v životě moc neviděl a bát se při této komické slátanině budou nejspíš jen dětští nebo psychicky narušení diváci. Přitom se jedná o další zářný příklad toho, jak si pár chlápků a jejich spolupracovníků udělalo výnosný kšeft z lidské blbosti. O tom, že tento obor působnosti má před sebou i nadále světlou budoucnost, a ona zmiňovaná blbost je nekonečná svědčí i zdejší nebývale vysoké hodnocení frašky jdoucí "Po stopách duchů". ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Nick Groff po 135 epizodách seriál opustil a místo něj se do vyšetřování zapojili technici Jay Wasley a Billy Tolley. (LucyZ)
  • V 5. epizodě 4. série s názvem Stanley Hotel tým vyšetřoval matrace, na kterých podle nich zemřeli lidé. Skutečný personál hotelu Stanley ovšem prozradil, že to bylo jinak. Hotel neskladuje matrace, na kterých lidé zemřeli. Ač se jedná o nejstrašidelnější hotel Ameriky, tak to byly normální matrace. (Vitox)
  • Zak Bagans si jako vášnivý sběratel předmětů, souvisejících s paranormální aktivitou, otevřel v Las Vegas Haunted Museum. Zároveň k tomu natočil dokument pro Travel Channel s názvem Deadly Possessions (2016). (LucyZ)

Reklama

Reklama