Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herecký koncert Martiny Gedeck v roli Clary Schumannové a Pascala Gregoryho v roli Roberta Schumanna, významních skladatelů 19. století. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vážná hudba skutečně není můj obor a tak hned na začátek přiživím svou image debila a řeknu, že jméno Schumann jsem slyšel poprvé v životě a k filmu mě nepřitáhlo téma, ale obsazení Martiny do hlavní role. Trošku jsem se bál, že se ve filmu bude pořád fidlat a mě rozbolí hlava, ale nic takovýho. Je to komorní příběh vzájemného vztahu tří lidí z nichž dva se jmenujou Schumanni a jeden Johannes Brahms (ten už asi v hudbě něco znamená, protože to jméno je povědomé i mně ) a jejich společného vztahu a vášni k hudbě. Film má největší sílu v hereckých výkonech. Martině gratuluju k její roli a jsem rád, že tahle krásná germánka mohla naplno předvést svůj talent. Krom hereckých výkonů všech tří hlavních představitelů se mně nejvíc líbily hudební scény, hlavně hra na klavír a dirigování, podařilo se tam totiž dostat emoce a lásku k hudbě, takže parodoxně to čeho jsem se bál se mně nakonec líbilo nejvíc. ()

Reklama

Galahad 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Martiny Gedeck v roli Clary Schumannové a Pascala Gregoryho v roli Roberta Schumanna. Film začíná nástupem Roberta Schumanna jako hudebního ředitele k Düsseldorfskému orchestru, bohužel v té době již značně duševně chorý Schumann není schopen tuto funkci plnit... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Podoba hudebních zkoušek a vůbec celkového dění v düsseldorfském orchestru a jeho zákulisí je ve svém zjednodušení naivní až úsměvná. Totéž se dá říct o vnějších projevech bohémství mladého Johannese Brahmse, stejně jako o vývoji duševní choroby Roberta Schumanna. Jeho představitel Pascal Greggory to nemá vůbec lehké a zákonitě nemůže dosáhnout přesvědčivosti, kterou prokázal jinde (např. ve filmu Gabriela, režie Patrice Chéreau, 2006). Zato Martina Gedecková v hlavní roli svou úsporností a přesností opakovaně přesvědčuje, že patří k nejlepším herečkám současnosti. Při zpětné kontrole projektů s její účastí zjišťuju, že navíc má - aspoň podle mě - štěstí na nadprůměrné filmy, protože zatím pokaždé jsem udělil nejméně čtyři hvězdičky. Teď za Claru poprvé „pouhé“ tři - ale i to je mírně nad průměrem. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z neveselých historek o tom, že s geniálními muži je těžký život... a byla-li i ve skutečnosti Clara taková "frajerka", že to takhle s tolika dětmi ustála, klobouk dolů ! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka filmu je prapraprapraneteří slavného německého skladatele Johannesa Brahmse, kterého ve filmu hraje francouzský herec Malik Zidi. (farinelli77)
  • Přípravné práce na filmu trvaly přes deset let. (farinelli77)

Reklama

Reklama