Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus o historii a kultuře tohoto období.  Sedmidílný cyklus dvacetiminutových dokumentů by měl dospívající mládeži přiblížit období vzniku naší republiky až po její konec - podepsání Mnichovské dohody, kdy vzniká Druhá republika. První díl se zaměřuje na politické události a osobnosti té doby. V dalších dílech se budeme věnovat divadlu a hercům, filmu a filmařům, literatuře a spisovatelům, výtvarnému umění, módě i architektuře, hudbě a hudebníkům. Cyklus uzavře díl o podnikání a podnikatelích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dokumenty nejsou tak vyhledávány jako řada nesmyslných pohádek, kterým uživatelé csfd tak rádi holdují.***Někdy je to komické, že film mapuje životy doby, a někdo o ní vlastně ani nic neví, a ani o to nestojí něco o ní vědět. Díky takým postavám života se ale ze zoufalství rodí humor.***(5.10.2010) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Povrchní Macháčkova šaškárna bohužel přebíjí jakýs takýs informační potenciál, kterého je v pořadu ostatně jako šafránu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Sedm krátkých tematických výletů do časů první republiky. Nejvíc mě bavil díl první a poslední, ale i ty ostatní byly zajímavé. Každý měl jiného moderátora - odborníka na danou oblast (i když nevím, jestli je zrovínka Jirka Macháček teoretickým odborníkem na prvorepublikový film). Seriál by se dal pojmout daleko šířeji a témat na odvyprávění by bylo jistě nekonečně mnoho, a tak je trochu škoda, že vznikl jen tento "instantní" průvodce. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

1. díl - prof. Eduard Kubů. Poučené shrnutí základních fakt pro žáky raného teenagerovského věku (pak klidně třeba i 3-4*). Nic špatně, nic oslnivého. 3.díl - letem světem základy prvorepublikového filmu s hloupě vemlouvavým Macháčkem. 1*. 4.díl - Spisovatelé. 6.díl - O hudbě a hudebnících - L.Hurník provází přehledem osobností hudebního života - Martinů, Suk, Ježek, Hába - v režijní snaze o rádobymoderní poutavost. 7.díl-Podnikatelé - Živnobanka, Kolben, Rothschildové, Petschkovi - nezáživný výklad základních dat E.Kubů, trochu více o firmě Baťa. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad nahlédnutí do života první republiky skrz sedm dílů se sedmi různými oblastmi života. Má to, ale dva problémy: 1) za dvacet minut se ty témata sjedou velmi povrchně 2) moderátoři ve formě zábavných figurek ()

panG. 

všechny recenze uživatele

Příliš krátká stopáž, aby shrnula politický vývoj dvaceti let naší republiky (1. díl), málo vykreslující, aby na vás dýchla atmosféra doby; ten týpek v okně to opravdu nezachránil:o( Takže spíš taková zajímavost, snad budou další témata ilustrativnější. ()

Reklama

Reklama