Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý manželský pár (Sarah Shahi, Milo Ventimiglia) má veľa problémov po strate ich syna. Aby to nestačilo, život im začne komplikovať aj záhadná návštevníčka. Je ňou vystrašené dievča, ktoré o sebe tvrdí, že prežilo autonehodu a teraz ju prenasledujú záhadní maskovaní muži. Tí krátko po jej príchode prichádzajú do domu a začína sa desivá hra na mačku a myš! (Kadas97)

(více)

Recenze (88)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Static je vzácným příkladem filmu, kterému značně pomáhá koncovka, v níž se podaří obhájit veškeré nesmysly (anebo alespoň většinu z nich), které se doposavad děly. Abych totiž pravdu řekl: po většinu stopáže jsem byl filmem spíše rozezlen (i přes velmi příjemně zvládnutou technickou stránku), protože něco tak šíleně iracionálního jsem dlouho neviděl, ke konci už jsem byl vyloženě smutný, že další řemeslně schopný tvůrce se upsal debilnímu scénáři. No naštěstí to v tom úplném závěru tak nějak klapne dohromady a rázem je výsledný dojem pozitivní. Solidní kousek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TŘEBA NASTAVIT NEUSTÁLÝ REŽIM HRŮZY A NAVODIT EMOCIONÁLNÍ STAV, VE KTERÉM…“ /// Celkem brzo se začnou dít zajímavý kousky, podpořený vkusnou zvukovou složkou. Dobrá, možná jde jen vo tlačení na pilu ve stylu Ils, hra na honěnou, schovku, tejrání neviňátek, ale ty lidi se naštěstí nechovaj (úplně) jako debilové. Nevěřím jim, to zas takový frajeři nejsou, ale uznávám, že ten konec …. POZOR! SPOILER! … jsem fakt nečekal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dneska jsem potkal čuráky, co rozmisťovali po lese repráky. P.S.: Bydlím u lesa. 2.) Rachel se mě rozhodla konfrontovat s traumatem. P.S.: Stejně tě ty čubko jednou dostanu! 3.) Thx za titule ,,c.tucker“ a ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Static je slušný home invasion, který mě po většinu stopáže držel v napětí, ale závěrečná pointa mi nesedla ani omylem,přišla mi poněkud zvláštní až nereálná,ba nedokonale vysvětlená.. a Sára opět parádní výkon ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tradičné home invasion jemne šmrncnuté stalkerovským trilerom. Našťastie je to krátke a plusom je i zaujímavá banda s plynovými maskami v čele so Sarou Paxton. Ústredný pár pomerne nesympatický a pácha jedno nelogické zverstvo za druhým. Naopak, kladne hodnotím koncovku, ktorá je značne prekvapivá a zaskočení zisťujeme, že sme sa celý čas v skutočnosti pozerali na úplne iný žáner. Vďaka twistu zvyšujem z pôvodne plánovaných 40% na šesťdesiatku. A gratulujem ku genialite niektorým miestnym užívateľom, ktorí tvrdia, že to čakali. Ja som to teda nečakal ani náhodou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka oscilující někde mezi The Strangers a Ils. Brutalitu ale nečekejte. Kromě sympatického obsazení (kočička Paxton, Milouš "v podzemním krytu mi ruplo v bedně" Ventimiglia a Sarah Shahi, na kterou jsem zrovna včera narazil ve Slyově Bullet to the Head) totiž útočí na diváka hlavně skrz napětí, které úspěšně šponuje do samotného finále. Tam však díky opravdu se nehodící pointě ztrácí důležité body. Atypická "home invasion", jen co je pravda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak trapný pokus o šokující pointu, následující navíc po hodině a čtvrt zoufalého ničeho. Plus k tomu neschopní herci... no tohle nevyšlo. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Statický nezáujem o dianie na obrazovke. Ďalśí snímok, ktorý priniesol nič. Režijne OK zbytok splašok. úprimne - som unavená z podobných snímkov, takže toto je čistý subjekt. 3ka tomu ale náleží - to bezpochýb. Ale navrch ani cíp. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár, ktorý sa trápi nad nedávnou stratou ich syna je jedného večera postavený do pozoru, keď im na dvere zaklope vystrašené dievča. Tvrdí, že mala autonehodu a že ju prenasledujú divní chlapíci v maskách. Pozvú ju teda dnu, no onedlho sa objavujú aj prenasledovatelia a tak sa začína ich „home invasion“ a zároveň hra na mačku a myš s manželmi. Potešilo ma, že ich hneď po chvíli nechytili a nepreklopilo sa to na opozeraný exploitation, ale napínavá naháňačka trvala prakticky až do konca a nenechala moc vydýchnuť, čo mi bolo sympatickejšie než nejaké prvoplánové mučenie a čvachtanie krvavých končatín. Takže aj keď sa tu gore scén človek nedočká, hororovej kvalitatívnosti filmu to neuberá; je poriadne napínavý, atmosférický, kvalitne natočený a ani chvíľu nenudí. Príbeh sa drží skôr v úzadí a to hlavné odkryje až v trochu rozporuplnom závere, no ináč to bolo super. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak je niečo označené ako horor, tak by tam mal byť aspoň náznak strašidelna. Tu sa to zvrhlo do komédie o skupinke chlapov, ktorí vykradli sklad civilnej obrany. Zistili, že plynové masky, vďaka ktorým im merali veľkosť hlavy v školách, stále sedia a tak si ich natiahli na hlavy. Thriller zase obvykle znamená, že niekto je v ohrození života a na poslednú chvíľu vykĺzne z objatia úkladnej smrti. Tu však v ohrození nie je nik, maximálne tak tí chlapi v plynových maskách, ak by sa im upchal prívod vzduchu. Každý splašene niekam pobieha za nejakou zbraňou. A dráma? No, trochu dramatický je záver, kde dôjde k pomerne ľahko odhadnuteľnému vysvetleniu. A k zmiereniu rozhádaných duší. Ten koniec je vlastne na celom filme najkrajší. Lenže nedá sa to spriemerovať štýlom, že 79 minút sračka (odpad!) a záverečných päť minút je za 99%, takže priemer je 50%, čiže dve-tri hviezdičky. Takto sa to nerobí. Dôvod je jednoduchý - drvivá väčšina filmu bolo o ničom. A tú nekonečnú nudu predsa nemôže vytrhnúť pár akože parádnych vysvetľujúcich viet ku koncu, navyše ak ich nesprevádza nejaký výnimočne a obdobne kvalitný obraz. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jonathan a Addie majú za sebou ťažkú životnú skúsenosť. V jeden nešťastný deň prichádza o život ich malý syn Thomas. S neľahkou situáciou sa obaja vyrovnávajú po svojom. Pokiaľ sa Jonathan snaží dokončiť svoju knihu, Addie stále myslí na tragédiu, ktorá ich postihla. Keď už sa zdá, že sa život začne obracať na dobrú cestu, prekvapí ich nečakaná návšteva. Mladá, žena prichádza v nočných hodinách žiadať o pomoc. Niekto ju totiž prenasleduje a ona je v ohrození života. je ale všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá? Static sa síce snaží, ale kvalitu už spomínaného, podobného snímku, The Strangers, v žiadnom prípade nedosahuje. A to takmer ničím. Todd Levin síce taktiež vsadil na atmosféru, ale bolo toho pramálo. Gore - 0, lakačky - 0, napätie 4 z 10. Jediné pozitívum sa tak stáva príbeh, či herci a ich výkony. Záver sto krát obohraní zo španielskej "dielne". Tento horor, respektíve skôr mysteriózna dráma sa tak v mojich očiach stáva len slabšou, priemernou jednohubkou - 50%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vychytralí tvůrci prozradí pointu tohoto hororu naruby už v úvodní scéně: to jsem na ni jakože měl okamžitě zapomenout? Sorry, nepovedlo se. Nejnudnější provařená rádoby bububu honička po temném domě, jakou kdy Davies viděl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Home invasion, kdy si pustíte do domu cizáka, a pak už se jen divíte. Snímek má velmi kolísavé napětí. Když se konečně navodí atmosféra a zdá se, že nyní jde o všechno, najednou se situace zvrtne a je po napětí. Postavy se nechovají moc chytře, což u těchhle filmů bývá často - chodit po domě s baterkou, který dobře znám, mrskat baterkou venku, abych byl dobře vidět a couvat, abych šlápnul na střepy skleničky, kterou jsem před chvílí rozbil... Film působí dost lacině, vizuálně je ošuntělý, jen několik záběrů, hlavně na začátku, na přírodní scenérie za to stojí. Dal bych 2*, ale závěrečná pointa film přeci jen vytáhla z bahna podprůměru, tak jednu navíc přidám. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání na něco, co vůbec nepřišlo. Čekal jsem úplně něco jiného, na druhou stranu jsem byl dost překvapený. Na zajímavé rozuzlení se vyplatilo čekat. Technicky dobře zvládnutý horor, který neurazí a ten kdo si počká na závěr, snad nebude litovat. Bohužel tu hodinu nudy nebo spíše pomalého tempa už mi nikdo nevrátí .. 5/10 = 58% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku měl film nášlápnuto velmi dobře, kdy se vezl na vlně kvalitní atmosféry. Co na tom, že krapec vykrádá The Strangers a podobné, mám tento typ filmů rád a zas tolik jich není. Kopanec do vajec ovšem dostává příběh v těžko pochopitelném závěru, jemuž neprospělo hlavně velmi hrubé a zdaleka ne dokonalé složení skládačky. Taktéž jsem si všiml, že Milda závěr nezvládl ani přibližně jako v The Divide. Ostatní herecké osazenstvo včetně toho maskovaného je úplně OK, filmařina se dá označit taktéž jako zdařilá, navíc beru jako plus, že mě ten film donutil opravdu zapřemýšlet (ať už více či méně úspěšně). Jsem na vážkách mezi 3* a 4*, ale jako kombo The Strangers a Vysněného domova dávám to vyšší, protože tenhle kousek za pozornost stojí. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoiler. Nemůžu si pomoct, ale mě se Static líbil. Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu a o to víc jsem byl překvapenej. Film sám osobě se dá jen s těží zařadit do nějaké kolonky. Je to mix Thrilleru, home invasion a duchařiny. A v tom je síla tohoto filmu. Nesourodej mix, ale chaos to není. Uznávám, že to není extra pecka a 3 hvězdy by byly spravedlivým ohodnocením. Ale jelikož vidím ,že tenhle kousek tady nemá moc kladných ohlasů, lehce nadhodnotím a dávám 4 hvězdy. Velkým kladem je zakončení. Čekal jsem všechno, ale tohle mě nenapadlo. Za mě určitě palec nahoru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Jonathan a Addie bydí na venkově daleko od ruchu velkoměsta a z dosahu signálu mobilních telefonů. Jen těžce se vyrovnávají s tragédií, která je před nedávnem zasáhla. Jejich malý syn totiž utonul. Do jejich života jedné noci náhle vstoupí mladá žena, která o sobě tvrdí, že měla nehodu na silnici, kde také spatřila podezřele maskované osoby v plynových maskách. Nikdo ani v nejmenším netuší, co se té prokleté noci semele, a komu to vlastně manželé otevřeli dveře. Scénáristé ve svých hororech poslední dobou dávají sadu "spisovatelům". Nevím, co proti této profesi mají, ale faktem je, že nedávno byl divák s tímto konfrontován v "Plivu na váš hrob" nebo "Sinister". Také Jonathan je spisovatelem, a i když jeho žena utápí svůj žal ze ztráty dítěte v alkoholu, tak on je oproti své labilní ženě, přece jen vyrovnanějším. Nedá se to s jistotou tvrdit o tomhle hororu-nehororu. Zřejmě nevědomky, neúmyslně, anebo zkrátka jen z jakési scenáristické nouze došlo ve filmu k pochybení, a to tím, že je hned na začátku vyzrazeno, jak to s manželským párem ve skutečnosti je. Méně zkušený divák čeká jednoznačně "home Invasion" a ono se z toho postupem času vyloupne úplně ale ÚPLNĚ něco jiného. Nápad s rozmístněním kamer po domě a blízkém okolí za účelem sledování manželského páru se ukázal, jako více než dobrý ohledně jitření divácké zvědavosti a dychtivosti, co za tím vším vězí. Film nemá nijak závratné tempo, ale poměrně velmi dobře umí pracovat s napětím a nervozní až těkavou atmosférou vyvolávající blíže nespecifikovanou obavu, ačkoliv ohledně drastických scén je velmi skoupý, když největším hřebem je střep, nikoliv hřeb, v noze. Herecké obsazení ústředního trojlístku není z nejhorších. Milo Ventimiglia si film produkoval a při té příležitosti si zahrál i hlavní roli. Jeho manželku si zahrála Sarah Shahi a tajemná noční návštěvnice připadla Sarah Paxton. Film se pustil do něčeho, co zrovna velkou originalitou nezavání, ale nezastírám, že velmi rychle mně plynul. Svůj záměr zmást diváka měl poměrně dobře rozvržený, ale neustál ho. Předně nadělal množství chyb, které hororový "kriminalista" neomylně odhalí nebo prokoukne, a pokud chtěl stavět na nějaké převratné pointě, tak si měl předtím důkladněji ověřit, zda to ve výsledku bude dávat smysl tak, jak by film býval potřeboval. Nemyslím si, že se tak stalo. Ovšem nepropracovanost v hororech není neodpustitelná, a jsou důležitá i jiná divácká hlediska či kritéria. Mnohé z nich se filmu podařilo naplnit. Počínaje atmosférickým prostředkem, tajemnou skupinkou v maskách, odlehlým venkovem a s tím spojená ztížená komunikace a používáním kamer konče. Nelze se však zbavit dojmu, že film, více než diváka, zmátl sebe a přecenil se také v tom, jak moc si toho na sebe nabral. V tomhle hororu si nemůžete být ničím jistí. 50% A v tom je jeho největší přednost. Mé hodnocení: 60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Honit jenom jako, může jenom pako.“ Home imbecile's invasion, kdy mé chechtání rušilo Faustce prožitek, aneb blbí honí blbé a „napětí“ se vytváří nekonečně pomalým ohlížení Addie za každým prdem v koutě. IQ OKÉNKO: [][] Pravidla masakru à la Static. †† Honím k nasrání pomalu, tzv. staticky. Hlavně nikoho nechytit! †† Vidím-li manžele vklouznout do ložnice, jdu je honit do kuchyně, to dá rozum. †† Když vím, že se zamkli v komoře, hledám je venku před barákem, slyším-li je šramotit v koupelně, zamířím neomylně... do garáže! †† Dělám si kozy? Já ne, to Todd Levin. [][] Mám dvě otázky. Proč Jonathan furt někam odbíhal a nechával Addie bezchobotům napospas? A opravdu si Levin myslí, že může diváky 80 minut neskutečně srát, protože pointa s trezorem všechno napraví? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Typický príklad štvorhviezdičkového hororu, ktorý je napínavý až do záverečných minút a potom sa odrazu sám totálne dokaličí. Najprv neoriginálna (a dnes už skoro trápna) pointa, potom vysvetlovanie a na koniec pátos. Strašná škoda toto, väčšinu stopáže som bol viac než spokojný a oni to celé zničia v priebehu desiatich minút ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ventimiglia je prostě sympatak. Na tenhle film jsem koukal jen kvuli tomu herci. Nakonec to bylo velmi příjemné překvapení s hlubokým zakončením. PS:je to spíše jen dramatický thriller, horor bych tomu neříkal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další nahánečka vystrašeného párečku po vlastním domě, který se chová opět roztomile imbecilně a dělá všechno proto, aby si divák mohl dávat jeden facepalm za druhým.Ze začátku to má docela atmosféru, bohužel Levinovi se jaksi nedaří dotlatič pořádné napětí k divákovi do pokoje, ani když se na to kouká v noci, po tmě a sám.Svým způsobem to lehce připomíná Antikrista a Levin si možná aji chtěl na Triera trochu hrát, díky bohu se mu to nepovedlo a když si jako filmař moc neví rady a nechá divákovi tlačit do hlavy spousty kravin, které v ději trochu haprují s finální zápletkou, podařilo se mu svým způsobem vytvořit další zajímavou žánrovou jednohubku, kterou ze soucitu a za finální pointu lehce nadhodnotím směrem nahoru ke třem hvězdám, i když mám nutkání dát spíš 2* a dokonce přesto, že i když finální pointa celý film hodně zachraňuje, je díky spoustě režisérovým chybám ( spoiler: ten filtr na kameře byl jak nápověda v křížovce ) předvídatelná a ve finále spíš taková vytoužená, než šokující.Jednohubka, která si malou pozornost zaslouží, bohužel v paměti mě zůstane jen díky kozičkám Sarah Shani, které jsou v jedný scéně vidět přes bílé tričko...sakra a to je dost málo.45%. ()

Reklama

Reklama