Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Recenze (618)

titi74 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré sfilmovanie klasickej Kingovice , ale mohol tam byť ten začiatok s knihy tam proste mal byť , aj keď sa dej isto podľa nej nevyvijal a ide si svojou sceneriou. Muž v čiernom unikal cez púšť a pištolník kráčal v jeho stopách. Takto ľahko pozeraťeľný v podstate len fantasy thriler , na štýl doktor strange , akurat v inom ponímaní ale asi lepšie odvyvrávaný a lepšie zahratý, ale škoda že to spravili tak mladeži prístupné aš to skoro prešlo do b kategorie a tak veľká sága sa nepriblížila panovi prstenov ani zdaleka , no a ani Harrymu tieš moc protirečit nemože, ale na zábavné domáce pozretie postači . ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

mhm, guľky idú k nemu pomaly, výstreli počuje, ale akosi si jednu (z dvoch) nevšimne, pričom predtým si stíhal všimnúť aj naraz vystrieľaný plný zásobník. Pathetic and idiotic ! O náhlom super-zrýchlení guliek sa mi už nechce písať. ()

matej.perun 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od toho, ze to s genialnou kniznou seriou nema spolocne - az na okyptenu premisu a skarikovane charaktery - asi nic, ide pravdepodobne o ak nie najhorsi, urcite ale najdementnejsi film roka. Chudak King, toto si jeho Opus Magnum nezasluzil. Obrovska skoda premrhaneho potencialu predlohy. V dobe ked sa kazde Hollywoodske studio snazi vypestovat si "svoju" vynosnu seriu je toto ukazkovy priklad ako to pos*at na celej ciare. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

četl jsem pouze pistolníka a chápu,že dostat tak rozsáhlé dílo mistra hororu do jednoho filmu bylo v podstatě nemožné.....ale přesto se mi to až na vyjímky -třeba scéna 99999999 proti jednomu pistolníkovi- moc líbilo.... ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantazi/Sci-fi s potenciálom. Priemerne zahrané a pre svoju apatickosť a ohranosť tém, fádna záležitosť na jedno pozretie. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Škoda řeči. Vůbec nechápu, jak to mohl ve studiu někdo schválit k realizaci. Skončilo to jako televizní pilot, akorát že všechno bylo řečeno. Ty dvě hvězdy zachraňují herci a výprava. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dobrá divočina. Černej kovboj, záporák s texaským přízvukem se jménem Walter a Harry Potter, kterej si jen tak vkročí do portálu, aniž by se přesvědčil, jestli je na druhým konci dýchatelná atmosféra. Teda že Temná věž není z nejlepších děl Kinga víme, ale tenhle film to posouvá do nových sfér. Nedokoukal jsem. ()

Jardys88 

všechny recenze uživatele

když neberu v potaz to, že mám přečtenou celou Temnou věž tak naprosto netuším co se mi snaží film sdělit a co o pořádně jde...hrůza ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Jednu za McConaugheyho a druhou z milosti za namet. Provedeni jako z beckoveho filmu, pateticke kecy, matrix vykradacky, divni herci, divny dej. Propadak roku? ()

Jessica_Biel 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že se jedná o "Kingovinu" jsem se dozvěděl až v závěrečných titulkách, docela mě překvapilo, že je toto jeho dílo. Tudíž se mi z ničeho vlasy neježí, nejsem znechucenani z toho nebudu dělat nějaké velké haló. Zkrátka mi to přišlo jako výborný film na úterní odpoledne a jsem zcela spokojen :) Triky výborné, příběh sice strohý ale jasný a nijak žádné zdlouhavé pasáže. Těm, co nepatří do "klubu" S. Kinga, se může film zdát skoro jako pohádka od Dysneye, a to nijak nemyslím jako urážku, ale nezaujatý fakt :) ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Ako úvodná epizóda k hrdinskému seriálu, možno, ako 90 minútový film, určite nie. Úplný nezmysel, stačí si predstaviť namiesto známych hercov nejaké noname tváre a máme čistý Asylum style biják, s tým rozdielom, že tie sa aspoň neberú tak vážne ako Temná veža. 1.5 ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Otřesný, otřesný, otřesný. Film pro náctileté, bez děje a strašně uspěchaný. Jediné a to velké plus je Matthew McConaughey, bez něho by byl film ztracen. Potěší i pohled na Lagerthu z Vikingů :-) ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Knižní ságu jsem nečetla,ale určitě se na ni vrhnu....ale i tak je podle mě lepší narvat 7 dílů do divatelnych 90 minut, než Hobita 200 stránkovou knížku do 9 hodinové filmové 💩 dětský herec mi nevadí,film má velmi zajímavou zápletku a konečný souboj KONEČNĚ není dlouhý půl století... ()

dtom 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla "Kingovina" tak OK, ale takhle slabota, až moc přímočarý a předvídatelný ...Předloha by si zasloužila určitě lepší spracování ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Prvně musím říci, že jsem nečetl knižní předlohu a nevím ani zbla co se v ní píše. To je stav, s kterým jsem se na film díval. Dále herec Idris Elba je vždy dobrou pozvánkou na něco zajímavého. A za další si myslím, že režisér, jenž natočil film ,,Když, muži nenávidí ženy,, natočí dobrý film obsahující slovo temná. No film sice až tak temný nebyl, ale musím říci, že hlavně díky hereckým výkonům byl film místy trochu strašidelný. Rozhodně se dalo z filmu vytřískat více napětí a více strachu, ale to stopáž rozhodně nedovoluje. Také si myslím, že akční rozměr, filmu velmi ublížil. Nutno říci, že Tom Taylor se zhostil své role s vervou a role se mu velmi povedla. McConaughey byl teda dokonalý zloduch (mírně řečeno) a Idris Elba předvedl očekávaný výkon (v nejlepším myšleno). ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tak nám Roland z Gileadu nějak ztmavnul, jako by ho sežehl nějaký démon na uhel. Ta multikulti masáž je už vážně trapná. Když jsem poprvé spatřil trailer, chtělo se mi zvracet z toho, že v rámci naplnění hollywoodské rasové kvóty udělali z jedné vynikající fantasy westernové postavy škaredého černocha. Když jsem pak viděl film, tak... No radši nevidět. Nebo lépe řečeno nemyslet na to, že to má cokoli společného s geniální Kingovou předlohou. Jinak to špatný film není, až na to, že tam skoro nic nefunguje a nemá to ani pořádné strhující finále. Spíš to skončí a ani pes po tom neštěkne. ()

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama