Reklama

Reklama

Kocourkova dvanáctka

(pořad)

Obsahy(1)

To nejlepší z dvanáctihodinové veselice na památku siláka Franty Kocourka... Známý brněnský silák Franta Kocourek byl osobnost vskutku renesanční: nejenže dokázal přetrhnout balíček karet, překousnout pětikorunu, ze železné tyče vytvarovat kolibříka či nechat se přejet autem, ale skládal též básničky, hrál v Divadle Husa na provázku, zpíval a tančil ve folklorním souboru. Měl stovky přátel, kteří nezapomněli ani po jeho nenadálé a předčasné smrti. A tak se rok, co rok v Brně-Řečkovicích, kde Franta žil a je pohřben, konal vzpomínkový večer. Po celých dvanáct hodin se na pódiu střídali zpěváci, soubory, baviči a siláci, Kocourkovi přátelé i ti, kdo jej znají jen z vyprávění. A tak vedle řecké skupiny Prometheus, Frantovi obzvlášť blízké, zazněly i písničky v „hantecu“ v podání Radka Rettegyho a skupiny Los Brňos, vedle Františka Nedvěda zahrála cimbálka s Jožkou Černým, skupinu Čechomor vystřídala Věra Špinarová, poctu Frantovi vzdaly i Iveta Bartošová a Eva Pilarová. Umělců zvučných jmen tu byly spousty. Do pořadu se bohužel všichni nevešli, ale i tak večer, stylově zakončený Kocourkovým nástupcem Železným Zekonem, určitě nebude nudit, tím spíš, že jej uvádí Frantův blízký přítel Miroslav Donutil. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa nalákať na Donutila, ale ten tam bol len pár minút. Inak pre mňa nezaujímavý pesničkový happening pre Frantu, ktorého tiež poznám len z Donutilových historiek.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Spíše hudební než zábavný pořad. Dvanáctihodinovou show na počest krále siláků a bavičů Franty Kocourka televize zkrátila na 50 minut. Ale budiž. Pořadem provází Mirek Donutil, který si ke krátkému povídání pozval zpěvačku řeckého původu, Frantu Kocmana a jeho manželku a režiséra Karla Fuksu. Jejich milé vzpomínání na Frantu je proloženo spoustou písniček, které během maratónu v brněnských Řečkovicích zazněly. Dobré vzpomínání, které bohužel ale hodně ukazuje, jak bohatou a velkou osobností Franta Kocourek byl a jaká je škoda, že už mezi námi není. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama