Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... Existují dva důvody pro vyškrtnutí z registru čekatelů: TRANSPLANTACE nebo SMRT. A nebo najít alternativní řešení! Tenhle film je zářivým příkladem toho, co znamená silnej příběh! Scénář a hlavní představitel dokonale zastíní ostatní filmařinu. Byla tam hudba nebo kameraman? Nevím.....je to nespravedlivé..... Dramatické drama o otci, který ctí morální zásady, zákony a přesto se vydává provést zoufalou věc. Místo, aby byl blíž k ,,pomoci“, zabředá do sraček, protože Mexiko, to je překvapení za překvapením. Nejen pro Paula. A ten závěr........ no fakt je o čem přemýšlet!!! ,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... A jak jste na tom Vy? P.S.: Možná ten film nemusím vidět dvakrát, ale tenhle naplnil to, co jsem očekával! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jdu letos Prčice jako ,,orgánový“ turista. 2.) Chci vidět ,,ZOUFALSTVÍ“. 3.) Jsem Mexičan a ztratilo se mi dítě (tak to je hnus!) 4.) Jsem v registru (ne vozidel!!) 5.) Jsem sponzorem projektu ,,Lékaři bez hranic“. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Stojíte-li před volbou, kdy máte zachránit milovaného člověka nebo nechat zemřít cizího, co si zvolíte? Tohle morální dilema a Dermot Mulroney jsou dvě věci, které táhnou tenhle film. Bohužel velká část scénáře patří do televizní škatulky a člověk si řekne, že některé zvraty ten film vůbec nemá zapotřebí. Nicméně se na to dobře dívá a konec mě donutil se zamyslet. 6/10 ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Celá dejová linka pozostáva zo sledu násilne poskladaných dielikov, ako keď sa snažíte spojiť dva nepasujúce kúsky puzzle, nemáte už nervy hľadať ten správny pár, ktorý do seba s ľahkosťou zapadne a tak po nich dobre pobúchate päsťou, aby ste im trochu pomohli. Film je o morálnych hodnotách a jednom naivnom a zmätenom chlapíkovi, ktorý mal pri svojom mexickom výlete viac šťastia ako rozumu, aj keď... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Americká mise Baltasara Kormákura se nakonec vydařila, obával jsem se, že ztratí svůj styl který sem zřel v Severních blatech a svatbě za bílé noci , ale nakonec se alespoň jedna věc podle mne typická pro Kormákura zjevila - jeho interesantní záběry oblohy, nejčastěji pokud nebe doplňuje záběr na jedoucí vůz, jediné, co takovým scénám chybí je Islandská krajina, kterou, ve vši úctě k jižní Americe, nedokáže Mexiko nahradit ani náhodou, obzvlášť pokud ony záběry vydávají jakýsi pocit "chladu". Ani pokus o lehčí, emocionální znásilnění divákovo slzných kanálků není tak nesnesitelný, jak jsem se obával (ačkoliv u mě tradičně neúčinný), takže ve výsledku číhá v Nádechu solidní kus thrillerózní práce, bohužel ale s trochu děravým scénářem, škoda, že si ho Kormákur neupravil. A nepřesunul děj do Evropy, ale jasně, už přestanu snít, snad ale díky tutomu dostal bakšiš na nějaký svůj domácí projekt. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kormákur je moje prokletí. Za poslední měsíc už jsem viděl v podstatě omylem jeho čtvrtej film. A s výjimkou Svatby za bílé noci to byly samý srágory (2 zbraně odpad!). Tohle bylo od začátku plný těch nejlacinějších klišé - od státního zástupce by média chtěla vyjádření, on jim ho poskytne, ale za chůze. Dělal jsem 15 let v médiích, ale tohle se mi snad nestalo. V US filmech se to ale děje v devíti z deseti případů. To je filmový klišé, který nemá oporu v realitě. Kdo ho opakuje, tak dokazuje svoji lenost nad těma věcma přemýšlet. "Hele, neznáte nějakýho novináře? Fakt ti respondenti před těma novinářema furt tak zdrhaj? Zkuste se někoho poptat..." Ne, jak tam bude mikrofon, tak on musí zdrhat jak zajíc. Dělají to tak všichni, tak proč ne já? Mexiko bez výjimky jak špeluňka 5. cenové skupiny. Pravda, nebyl jsem tam, ale dám ruku do ohně za to, že takhle (co člověk, to kvér, co člověk, to buď násilník, podvodník, nebo minimálně prostitut, co exteriér, to skládka, co setkání, to rozbitá držka nebo rovnou smrt,...) to tam nevypadá. Zlatým hřebem (do rakve) tady ale byl scénář. Nechce se mi zabíhat do podrobností, ale jak měl borec furt smůlu, tak měl najednou zázračný štěstí, a to do té míry, že z tajné organizace, která s ním nechtěla mít nic společnýho, znal nakonec komplet, komplet všechny. Tenhle motiv se tam už vlastně jednou objevil, jak jsou všichni zlí a nebezpeční, a nakonec jsou jak beránci - to když po něm šel dětskej gang a Paul, místo aby ho vykastrovali, se dal vzápětí zázračně do holportu s jejich bossem. Prostě banální, naivní story s naprosto nereálným koncem. Přičemž úplně poslední záběr - kulhající chlapec, už byl doslova k smíchu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama