Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Recenze (175)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat - zpracování nemá daleko k televiznímu, scénář je děravý a strašně spoléhá na náhody. A pak vyvstane ono morální dilema, na kterém celý film stojí. Teoretizovat by se o něm dalo donekonečna. Otázkou je, zda-li to má vůbec smysl. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh s krutou pointou. Tak krutou pointu jsem vlastně neviděl hodně dlouho. Baltasar Kormákur Hollywoodu ukázal jak se točí opravdu drsné a kruté filmy. Ty podle mě Američani prostě natočit nedokážou. Vždycky si musej objednat nějakýho cizince, aby to za jejich prachy natočil. Baltasar byl ale výborná volba. Doma na Islandu totiž točí velice dobré filmy a byla otázka času, kdy si za cizí prachy stočí nějakou větší práci se známějšími herci. Inhale tak díky tomu všemu ve mně zanechal naprosto brutální zážitek z reality, která se na tomto světě pravidelně děje. Možná s tím nic neuděláme, ale alespoň je dobré o ní vědět a vnímat ji. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... Existují dva důvody pro vyškrtnutí z registru čekatelů: TRANSPLANTACE nebo SMRT. A nebo najít alternativní řešení! Tenhle film je zářivým příkladem toho, co znamená silnej příběh! Scénář a hlavní představitel dokonale zastíní ostatní filmařinu. Byla tam hudba nebo kameraman? Nevím.....je to nespravedlivé..... Dramatické drama o otci, který ctí morální zásady, zákony a přesto se vydává provést zoufalou věc. Místo, aby byl blíž k ,,pomoci“, zabředá do sraček, protože Mexiko, to je překvapení za překvapením. Nejen pro Paula. A ten závěr........ no fakt je o čem přemýšlet!!! ,,Už pro Vás máme dárce!“ ,,Děkuju!!!“ ,,DĚKUJTE BOHU!“..... A jak jste na tom Vy? P.S.: Možná ten film nemusím vidět dvakrát, ale tenhle naplnil to, co jsem očekával! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jdu letos Prčice jako ,,orgánový“ turista. 2.) Chci vidět ,,ZOUFALSTVÍ“. 3.) Jsem Mexičan a ztratilo se mi dítě (tak to je hnus!) 4.) Jsem v registru (ne vozidel!!) 5.) Jsem sponzorem projektu ,,Lékaři bez hranic“. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Famózní! Tento film jsem si nejprve nechtěl vůbec pustit, protože jsem pochyboval o jeho kvalitách a očekával americkou jízdu plnou práva v ruce nasraného otce, z kterého se všichni podělají a on bude za naprostého hrdinu. Pletl jsem se. Inhale je těžce neamerický film, který zřejmě nepotěší běžného Američana. Otevřeně ukazuje smrt dětí a to se u filmů vyrobených v USA jen tak nevidí. Jednoznačným plusem je fakt, že se téměř celý film odehrává v Mexiku. Žádné dlouhé, dojemné scény z nemocenského lůžka, žádné záchvaty hroutící se matky. Čistý koloběh událostí, které vedou hlavní postavu do větších a větších průserů. Děj nenabízí žádné hluché místa, všechny scény mají svůj důvod a později skvěle zapadnou do kompletně uceleného obrázku. Film kvalitně graduje, od pomalého začátku k téměř hektickým posledním patnácti minutám, u kterých jsem téměř nedýchal. Na tomto filmu není přínosem jeho zábavnost, ale totální morální bomba, s kterou se každý divák, zvlášť divák-otec, bude muset vypořádat. 90% 21.08. 2010 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama s prvky thrilleru, kde působí skvěle ta drsná atmosféra zapadákova v Mexiku, ale ten konec byl vážně stupidní, ja bych obětoval klidně 10 mexikánců naráz. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Drsné drama s opravdu krutým rozuzlením, které jsem vůbec neočekával a které mě docela naštvalo. Což je, když o tom zpětně přemýšlím, vlastně pozitivní věc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila Kormákurova režie - od studených severských dramat se dokázal bez problémů přeorientovat na americké popkornovky a zachoval si svoji vysokou profesionalitu a cit pro filmové sdělení. Po technické stránce od střihu přes výpravu až po herecké výkony filmu nemám moc co vytknout. Je tady ale scénář, který se strašně spoléhá na náhodu, a kdyby jen na jednu, na celou řadu extrémně nepravděpodobných náhod, kdy se děj posunuje díky neuvěřitelným setkáním. Hlavní hrdina neomylně najde v mnohamilionovém velkoměstě svůj cíl a je vždy v centru dění. Scénář je zkrátka chatrný a potápí zajímavý námět s prodejem náhradních lidských orgánů bohatým zájemcům ze Západu. Přesto velmi solidní 3* a 65 % celkového dojmu k tomu. Mimochodem, to rozuzlení, resp. hrdinova volba, mi nepřišla příliš pravděpodobná. V reálném životě by to dopadlo nejspíš naopak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Baltasar Kormákur, ďalší európsky tvorca, ktorý prišiel do Hollywoodu trošku rozvíriť vody a ukázať, že sa na takúto tému dá natočiť aj iný, ako len mainstreamový snímok plný klišé. To sa zo začiatku objavuje, film začína pomerne vlažne, ale nenechajte sa odradiť. Po pár minútach sa príbeh mení na dychvyrážajúcu drámu s prvkami thrilleru. Dermot Mulroney vo svojej doposiaľ najlepšej roli v úlohe otca, na ktorom visí záchrana svojej dcéry. Ide o minúty, nechýba skvelá atmosféra, napätie, neučakávané zvraty a záverečné KO. Všetkému dopomáha atmosferická hudba a skvelá kamera s dobrými filtrami, ktoré mi pripomenuli Iñárrituove snímky. Ostatní herci fajn, ale do povedomia dávam herecké meno Jordi Mollà! 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kormákur v sobě tvůrčí talent nezapře. Na osmdesáti minutách, kdy se většina filmů ani nestihne rozjet, předkládá strhující story o zámožné rodině, která má všechny předpoklady pro to mít skvělý život, nemít však dceru na umření. Inhale je intenzivní, strhující thriller, při kterém budete fandit, nadávat a ve výsledku dost možná i nechápat. Film který působivě pracuje s emocemi a vykresluje hned několik klíčových aspektů velmi barvitě a trefně (mexické gangy, praktiky high society, morální dilemata rodičů, problematiku lékařství apod.), bez jakékoliv dávky sentimentu, což už samo o sobě je velmi obtížné a vcelku unikátní. Navíc to vše zabalené v efektně zrnitém, nizkorozpočtově vypadajícím syrovém hávu (připomínající Traffic), za podpory dobře zvolených herců, kteří nejsou tak úplně topstars a přesto jsou kvalitní a castigově přesní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Islanďan Baltasar Kormákur toho za poslední desetiletí stihl na režisérské stoličce poměrně dost. Jeho kousek Inhale rovněž není žádným neználkem. Kormákur znovu dokázal, že dokáže točit za málo peněz, nalákat hollywoodské hvězdy (i když tady spíš nižší svítivosti) a navrch přinést netriviální látku, která se mezi žánrovými příspěvky nemusí nutně ztratit. Těžce nemocná dcera, zdrcený otec dělající kroky, na které by coby státní zástupce dřív možná ani nepomyslel. Podání je mrazivé, depresivní i šedivé, ve výsledku se na thrilleru těžko hledají zásadní chyby. Představuje nejen prachatou americkou rodinu, ale přibližuje také naturel lidí, žijících v nehostinných ulicích mexických měst ovládaných drogovými kartely a zkorumpovanými policisty. A přináší další a další průšvihy. V závěru jsem dýchal bez potíží, tudíž mě finální Sofiina volba bohužel do kolen nedostala!! A to otec také jsem. Ve výsledku solidní na hranici tří a čtyř hvězd. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Kormákur s týmto filmom jednoznačne silno zabodoval. Pri názve filmu Dýchaj mi hneď napadá pesnička od K. Knechtovej, ktorá by pri smutnejšom tóne i dobre zapadla. Film slušne odsýpa, režisér nás nezdržiava zbytočnými odbočkami a už za pár minút stojí rodina pred vážnym rozhodnutím. Obchodovanie s ľudskými orgánmi je iste téma hodná spracovania, pretože je tabu. Mexico to je trochu iný level, tam je možné všetko, samozrejme ak máš prachy. Sila filmu spočíva v otázkach ktoré kladie. Odpovede na ne nie sú príjemné pre človeka, ktorému umiera dcéra. Ten sa ju snaží zachrániť ako sa len dá, ale v istom momente prekročí hranicu a zrazu stojí pred veľkou otázkou. Otázkou života a smrti. Rozhodni sa hneď teraz...Šokujúci záver beriem ako najlepší možný. Poniektorý budú riadne zmätený, ale režisér to mohol vyriešiť jednou krátkou vetou napr. :"Počkajme ešte jeden deň..." a tým by bolo vysvetlené všetko. Chcel zachrániť oboch, no osud bol proti...80%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Americká mise Baltasara Kormákura se nakonec vydařila, obával jsem se, že ztratí svůj styl který sem zřel v Severních blatech a svatbě za bílé noci , ale nakonec se alespoň jedna věc podle mne typická pro Kormákura zjevila - jeho interesantní záběry oblohy, nejčastěji pokud nebe doplňuje záběr na jedoucí vůz, jediné, co takovým scénám chybí je Islandská krajina, kterou, ve vši úctě k jižní Americe, nedokáže Mexiko nahradit ani náhodou, obzvlášť pokud ony záběry vydávají jakýsi pocit "chladu". Ani pokus o lehčí, emocionální znásilnění divákovo slzných kanálků není tak nesnesitelný, jak jsem se obával (ačkoliv u mě tradičně neúčinný), takže ve výsledku číhá v Nádechu solidní kus thrillerózní práce, bohužel ale s trochu děravým scénářem, škoda, že si ho Kormákur neupravil. A nepřesunul děj do Evropy, ale jasně, už přestanu snít, snad ale díky tutomu dostal bakšiš na nějaký svůj domácí projekt. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kvalitní snímek s dobrým osbazením na zatraceně palčivé téma, možná jedno z nejkontroverznějších..! Film má vysoký morální kredit co se týče vyznění!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejen námětem, ale i zpracováním povedený a zajímavý snímek, u kterého si udržíte pozornost po celou jeho dobu. Pochválit musím také samotný závěr. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Kormákur doplnil hollywoodský thrillerový koncept o drsný islandský přístup, který servíruje především krutě nekompromisní závěr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechcel by som byť v koži toho otca. Smutný príbeh o jednej hroznej desivej dileme, ktorú by som neprial ani najhoršiemu nepriateľovi. Popritom je to akčné, napínavé a i zručne natočené. Nič neobvyklé, že obaja manželia sa na celú situáciu pozerali inak, ale kto z nich mal pravdu? Na ktorú stranu by ste sa postavili? To je skutočne len vo hviezdach... 80/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kormákur, vitaj v Hollywoode! Ako je možné, že si zrejme dostal voľnú ruku a štúdio nekecalo do výsledku? Dostaneš hneď kopu hviezd, nie hneď tie najväčšie, ale aby si sa mohol správne uviesť....A je z toho hneď tvoj najlepší a najkonzistnejší film, s najvýraznejším scenárom a atmosférou. Koniec sa sice tak nejak dal čakať, hlavné je, že funguje. Drogy, o ktorých počúvame v správach, budú zrejme iba vrcholom ľadovca medzi problémami mexickej spoločnosti.Tu máme ďalší. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Silné téma... hodnotenie je priamo úmerne spokojnému tak ako rozčarovanému divákovi. Aj keby to v tomto prípade dopadlo akokoľvek hodnotenie je zaručené... človek nevie ako by sa zachoval. 7/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborné drama, od kterého jsem nic nečekal a dostalo se mi toho hodně. Dermot Mulroney je charismatický herec, kterému se podařilo udržet mou pozornost na maximum celou dobu, a to bez jediného zaváhání. Dokonce i to morální dilema v závěru mi přišlo uvěřitelné, což oceňuji. ()

Reklama

Reklama