Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás poznačí. Téma, o ktorej sa mnoho v médiách nehovorí. Veľmi krutá a nespravodlivá. Osud a boj otca vás vtiahne do deja a nepustí vás celých 100 minút. Finále je neskutočným a nečakaným vyvrcholením, až nebudete chcieť veriť, že je to ozaj pravda. Ja osobne som ešte veľmi dlho rozmýšľal, či je vôbec možné takto sa zachovať v reálnom živote. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, napínavá až do samého konca, keď som miestami ani nedýchal. Filmov o transplantáciách a o čakateľoch na "zoznamoch smrti" je už síce dosť, ale tento bol úplne odlišný. Paula už omrzela pasivita čakania a situáciu vzal do vlastných rúk. Vyberie sa do Mexika, kde sám zabojuje o život jeho umierajúcej malej dcéry. Krásne vyjadrenie otcovskej Lásky, keď ho nezastaví nič a je ochotný pre dcérku spraviť všetko (teda aspoň som si myslel, že úplne všetko). Napriek značnému pohŕdaniu našiel aj ochotu, hoci paradoxne v deťoch ulice. Spracovanie príbehu skvelé, aj keď miestami trochu dosť zvrátené, dokonca až neuveriteľné. Odhalenie celej "politiky transplantácií" bolo desivé, no ten koniec to absolútne zaklincoval. Ja osobne som zostal pozerať na to rozhodnutie s otvorenými ústami a nechápavým pohľadom. Niekedy mi tá humanita príde fakt prehnaná... ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Po výborné pětihvězdičkové komedii S milenkou mé matky, režisérském debutu, je Inhale mé druhé seznámení s tvorbou tohoto islandského režiséra, tentokrát jde ale o žánrově radikálně odlišné dílo, o děsivé, neuvěřitelně kruté drama s obsahem odkrývajícím na příběhu zoufalých rodičů a jejich malé dcerky, jíž selhávají plíce, pozadí temného světa ilegálního obchodu s pro transplantace vhodnými orgány a s hrůzně zvrácenými praktikami při jejich opatřování, potenciálních dárců je totiž stále nepoměrně méně než kolik je na transplantace čekajících příjemců, komu z řady čekatelů dát tedy přednost, zachránit právě jeho život, když je pro každého tak velmi vzácný? Lidé jsou pak pro tu naději přežití ochotní podstoupit cokoliv, stačí jen mít hodně peněz a ochotně jimi zaplatit, mimořádné, až brutálně silné dílo se skvělým hereckým obsazením Diane Kruger a Dermotem Mulroneyem v rolích rodičů nemocné Chloe. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně krutý film,který za sebe můžu jenom doporučit.Zpracování mi vůbec nepřipadalo televizní a herci se mi líbili do jednoho.Hlavně neodbytný Mulroney a křivácky charismatický Jordi Mollà.Těžko chytračit nad finálem,protože je to fakt těžké dilema.Sežral bych oba konce a stejně bych nevěděl jestli je to dobře nebo ne.Já myslím,že lidi bývaj sobci a kolikrát to ani jinak nejde. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ne a ne se z toho filmu vzpamatovat....kdo by to byl řekl, neznámý, s tématem, které zní docela jako klišé, s béčkovými herci. A přece! Napětí od prvních minut, stupňuje se a neopadá. Dermot Mulroney svoji roli zahrál grandiózně, moc se mi tu líbil. Mexiko tu je představeno jako opravdu pekelné místo, kam by mě nedostali ani za milion. Není to první film, který ukazuje, jaká divočina v Mexiku panuje, ale tohle mě tedy docela dostalo. A co se týče samotného tématu a nakonec dilematu, který hrdina řeší (na můj vkus vlastně nestojí taťka morálně úplně nejvýš), tak to je pecka, která mi možná ani nedá spát. Pomyslně tleskám, takto vydařený thriller jsem už dlouho neviděla. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama