Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller o barové zpěvačce, vydírající pro peníze své bohaté milence. (NFA)

Recenze (2)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh Phila Vance, kdysi proslulého, extrémně vzdělaného a velmi užvaněného detektiva. Ve filmové verzi je to snesitelný William Powell, který sice ještě není tak suverénní, jako bude v Thin Manovi, je ale tím nejlepším v celém filmu. Onu tanečnici hrála Louise Brooksová, celkem brzy oběť vraždy (neb vyděrači vždycky zemřou) a Vance se snaží najít vraha, aby zachránil nevinně obviněného. Detektivka je to solidní, co filmu srazilo vaz, byl nápad společnosti Paramount o dodatečné ozvučení. Protože Brooksová se odmítla vrátit z Evropy, byla nadabována jinou herečkou. Oceňují nápaditost, s jakou režisér Tuttle a střihač Shea tento jistě nelehký úkol zvládli, ale filmu to přiliš neprospělo. Stejně jako nápadná nezvukovost, protože slyšíme jen lidské hlasy, a žádné jiné ruchy. Jako dokument technického milníku je to dobré, jako detektivka také (odhalování vraha partií pokeru rulez), ale jako film je to dnes zdlouhavé a zastaralé. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dala bych opravdu hodně za to vidět tu původní němou verzi, protože jako zvukový film je Kanárek jen příkladem z dějin filmu. Přesto ikonický kostým Louise nepřestává svádět stále nové a nové potencionální diváky. A pokud by se minimálně hodinka odehrávala během revue a v zákulisí, byla by to naprostá slast. Protože svou odvahou a krásou Louise předběhla i Marlene Dietrich. Konečně, i ten druhý kostým ozdobený kohoutími pery byl tak dokonalý, že ho zkrátka Marlene musela zopakovat a povýšit o čtyři roky později... A teď, co je skvělejší? Pohled na Kanárka nebo na Šanghajskou Lily? ()

Reklama

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film byl dokončen v roce 1928 jako němý. Když došlo na synchronizaci, Louise Brooks se odmítla k filmu vrátit. Dala přednost práci v Evropě a proto byla nahrazena Margaret Livingstone. Z této doby pochází fáma, že není schopná hrát ve zvukových filmech, protože studio potřebovalo snížit její cenu po té, co je ponížila. (NinadeL)

Reklama

Reklama