Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let hrál britský premiér Winston Churchill důležitou roli v boji proti nacismu a jeho vůdcovské schopnosti i pamětihodné projevy pomohly dovést hitlerovské Německo až k hořkému konci. V hlavní roli biografického dramatu HBO uvidíme Brendana Gleesona.
Film z produkce HBO nabízí pohled na život britského ministerského předsedy Winstona Churchilla (hraje ho Brendan Gleeson). V průběhu druhé světové války hrál tento muž jednu z nejdůležitějších rolí v boji proti nacismu a jeho neohroženost, velitelské schopnosti i pamětihodné projevy přispěly k tomu, že hitlerovské Německo dospělo až k hořkému konci. Biografické drama se odehrává ve dvou dějových liniích. V první sledujeme nástup Winstona Churchilla do pozice premiéra Velké Británie v roce 1940 a jeho následnou vládu až do podepsání příměří s nacistickým Německem. Druhá linie se odehrává po válce v roce 1945 ve Francii, kde Winston Churchill tráví se svou ženou a dcerou dovolenou, čeká na výsledky prvních poválečných voleb a připomíná si některé ze svých nejslavnějších válečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No to snad nemohli tvůrci ani myslet vážně, že do 95 minut se vejdou tři tak velkolepé látky jako Churchill ve válce, Churchill na domácí politický scéně a Churchill v soukromí. Vůbec nechápu co bylo smyslem filmu. Neznat okolnosti Churchillových rozhodnutí myslel bych si že ten člověk je úplnej magor. Tvůrci až příliš spoléhali na divákovu znalost, aby si vůbec mohli něco takovýho dovolit natočit a to se mě nelíbí. Uměl bych si to představit jako miniseriálek v produkci HBO dejmu tomu klasických 12 x 60, jo to by potom byla jiná, protože herecky je film zvládnutý dokonale, naznáky atmosféry tam také byly, ale pro to šílený tempo kterým film pádil, aby všechno stačil nebyla ani možnost jí pořádně využít. Na film jsme se těšil a ano filmařská kvalita je znát, ale takhle promhraný zajímavý historický materiál jsem snad ještě neviděl, to je opravdu hrozná škoda. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

O tom, ako vyborny televizny film nakope zadnice brakom, ktore vidavame v kinach. Famozne herecke vykony, uzasna atmosfera, ktora ma vtiahla priamo do obdobia 2.svetovej vojny a absolutne dojemna scena na zaver. Ako sam Winston kedysi povedal: "História bude ku mne zhovievavá, pretože som sa odhodlal ju písať." Tak sa aj stalo. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Zájemcům o Churchilla to nic nového, ani objevného nepřinese, přesto je radost užívat si soustředěného projevu Brendana Gleesona. Jedinou výtku bych směřoval k přílišné zkratkovitosti, známému to neduhu životopisných filmů (zde dělí Den D a konec války jediný střih, což je docela zarážející). Ale jako didaktické pomůcce do hodin dějepisu se tomu dá jen zatleskat, alespoň by se více lidí dozvědělo o Churchillově obrovské píli. (Obrovský dík patří castingu, který dovolil, aby se roli maršála Stalina zhostil fenomenální Alexej Petrenko, jenž si tak po 20 letech zopakoval svou mistrovskou etudu z Baltazarovy hostiny. A stále z něj sálá cosi nepopsatelně děsivého, byť je tam jen 5 minut) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nedá sa mi neskrývať mierne sklamanie, pretože na podobné filmy si dosť potrpím. Bez debaty má tento film rovnako skvelých hercov ako v oscaroch ovenčených snímkoch, dialógy som hlatal, réžia je veľmi stabilná, hudba veľmi dobre navodzuje patovú situáciu a bezradnosť vo vypätých vzťahoch medzi najdôležitejšími osobami anglickej vlády i medzi jednotlivými štátmi zároveň. Súčasne však neviem čím by ma film počas celého trvania zaujal. Tešil som sa na poodhalenie súkromného života jednej z najväčších postáv anglickej histórie a takisto som si chcel doplniť pár historických vedomostí, ktoré mi filmy tohto razenia vždy ponúknu. V prvom prípade som bol celkom spokojný. Ale v druhom prípade mohli tvorcovia obohatiť historické fakty o pár delikátnych údajov, ktoré som si následne, v dopyte po vedomostiach, ktorý vyvolal tento film, musel vygoogliť. 70%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, na co se vyplatilo koukat. Dobře stravitelné, historické drama, zabývající se významnou osobností ( nejen ) Britských dějin - 80%. Zajímavý komentář: Ant. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Do 90-tich minut sa neda zmestit celych 5 rokov vladnutia Winstona Churchilla ako premiera a ministra obrany zaroven, ale Brendan Gleeson je skvely herec a tvorcovia sa snazili ukazat to najhlavnejsie z jeho nielen sukromneho zivota, ale i superenia z opoziciou vo vlastnom parlamente, stretavania s americkym prezidentom, alebo i so Stalinom. Myslim si, ze sa im to podarilo velmi zaujimavo. Aj napriek tomu, ze su pod produkciou filmu podpisani bratia Scottovci, ktori maju s akcnymi filmami bohate skusenosti je film plny dialogov, takze netreba tu ocakavat ziadne krvave boje, okrem zaberov z archivu. U mna je to kludne na 80%. ________ Brendan Gleeson - (Winston Churchill) +++ Iain Glen - (Kráľ Juraj VI) +++ James D'Arcy - (Jock Colville) +++ Len Cariou - (Prezident Franklin D. Roosevelt) +++ Janet McTeer - (Clementine Churchill) +++ Donald Sumpter - (Lord Halifax) +++ Bill Paterson - (Clement Attlee) +++ Robert Pugh - (Generál Ismay) +++ Patrick Malahide - (Major Generál Bernard Montgomery) +++ Aleksei Petrenko - (Josef Stalin) +++ Produkcia: Ridley Scott, Tony Scott ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pán Winston Churchill je určite neprehliadnuteľná postava. Nielen svojím vzhľadom, ale i svojím vzdorom, celkovou povahou a pamätnými výrokmi. Film v pohode zaujme, len tá päť ročná vojna v ňom zbehne neuveriteľne rýchlo a okrajom zachytáva iba niekoľko dôležitých momentov, ktorých bol súčasťou. Mimo iného i scéna okolo slávnej fotografie so Stalinom a Rooseveltom. Myslím, že život W. Churchila je tak nabitý udalosťami , že 90 minútová stopáž jednoducho nepostačuje. Mám ho rád ako človeka i politika(dnes takých niet) a niektoré jeho hlášky mám stále po ruke. Viem ale aj to, že pre poniektorých jeho meno neznamená vždy úctu a palec hore. Spýtajte sa tých, ktorých spolu s inými poslal na smrť v Gallipolli...80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jsou to všechno známé věci a situace, ale toto polo dramatické a polo dokumentární zpracování je nesmírně vkusné a elegantní. Je radost se na to dívat. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci filmový zážitok učaruje nielen skvelou filozofiou bojového ducha, ale i dobrými a trefnými hláškami! Zpočiatku som tomu dával 4* , ale záverečná scéna v divadle, ked Churchill vyzeral zlomený, ma nenormálne dostala, a tak som nezaváhal ísť nahor v hodnotení. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o velké osobnosti Winstona Churchilla, které má rozhodně šanci zaujmout i laiky, kteří se v historických údalostech 2. sv. války až tak nevyžívají. Jakmile si zvyknete na přeskakování časových rovin, tak film nabere slušné tempo a pomrkávání na hodinky nehrozí. Je fajn, že má film má jak vtipnější tak dojemné chvilky a přibližuje tak Churchilla divákům. Za což taky z velké částí může výborný Brendan Gleeson v hlavní roli. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pravdepodobné, že pre úspech životopisných filmov o veľkých osobnostiach je najdôležitejší casting. V prípade Brendana Gleesona (ale nielen jeho) sa to podarilo. Napriek tomu, že film zachytáva pomerne krátky výsek z Churchillovho života, nepocítite pri ňom nudu, skôr pocit, že v ňom veľa chýbalo a skončil akosi predčasne. Bolo však z neho jasné, aký obrovský je rozdiel medzi politikom a štátnikom. Mňa zaujalo, aké sú tie politické hry aktuálne i dnes, aj keď nie sme v Británii, ani vo vojne. A tiež ako rýchlo po pominutí bezprostredného nebezpečenstva opätovne klíči ľavicové blúznenie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní TV životopisný snímek, který zaujme hlavně příznivce dějin. Na druhou stranu je Glesson dost přesvědčivý, aby dokázal zaujmout i standardního diváka. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka, u které se člověk Churchillova života neznalý moc chytat nebude. Ale někdo takový by si tohle pustil asi jen stěží. Gleeson perfektní, ale vzhledem k tomu, že v roli Winstona jsem už viděl mrtě herců (a minimálně mě čeká ještě Brian Cox), a všichni byli výteční, to u této role asi ani jinak nejde :-) "I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc důrazu na válečná jednání a méně na Churchillovo soukromí. Přesto se rychlý a možná až příliš zkratkovitý náhled na dobu Churchillova působení ve vládě během války povedl. Lví podíl na tom má zejména Brendan Gleeson, který se pro tuhle roli snad narodil. Přesto tady komplexnější film o jedné z nejvýznamnějších postav II. světové války s tále chybí a v době, kdy se točí filmy o kdejaké smažce či pornoherečce, je to docela ostuda. Každopádně doufám, že pokud se někdy někdo rozhodne natočit film o tomto nezpomenutelném britském premiérovi, tak doufám, že to bude opět s Gleesonem v hlavní roli. 75% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEPIJEM ANI NEFAJČÍM PANE A SOM 100% FIT." ,,A JA PIJEM A FAJČÍM A SOM FIT NA 200%." __ Filmov s tématikou Churchilla ako premiéra vo vojnových časoch je viacero a jeho hereckí predstavitelia zbierajú zakaždým vavríny. Brendan Gleeson určite nebol zlou voľbou a svojej úlohy sa zhostil s veľkou vervou, avšak z môjho pohľadu ho predsa len predbieha Albert Finney v ,,Zaťahujúcich sa mračnách". Dve dejové línie sú rozhodne zaujímavé, ale inak dej pôsobí miestami veľmi skratkovito a využitie archívnych záberov je slabou náplasťou za absenciu veľkolepejších momentov, aké sa sotva dostavujú pri bombardovaní Londýna alebo záverečnej scéne na balkóne paláca. Z epizódnych postáv najväčšmi zaujme stvárnenie Stalina ruským hercom Alexejom Petronkom, ktorý mal s vyobrazením slávneho diktátora už svoje herecké skúsenosti. Nešlo o zlý počin, avšak nakrútený bez akýchkoľvek vyšších ambícií, ktoré by v opätovnej produkcii HBO mohol dosiahnuť viacdielny seriál. (718. hodnotenie, 65. komentár k filmu) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

O Churchillovi jsem už hrozně dlouho chtěl vidět nějaký dokument či něco co by mapovalo jeho život. Naštěstí se tvůrci od HBO opět trefili do mého gusta a natočili tento životopisný film, který popisuje život tohoto svérázného tlouštíka. Životopisné filmy jsou většinou docela nezáživné, ale tento se fakt povedl a to nejen díky skvělému výkonu Brendana Gleeasona. Jsou v něm zachyceny některé slavné výroky, které Winston pronesl, ale najdou se zde i fakta, která jsem o W.Ch. ani nevěděl. Nejlepší hláška filmu--- "Nepiji, nekouřím a jsem 100% fit. | Tedy, já piju, kouřím a jsem 200% fit."-- Pro mě 75%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Winston Churchill a jeho podíl na Druhé světové válce. Bohužel tu jde jen o televizní film, co šel rovnou na DVD a měl k tomu svůj důvod. Z filmu to totiž vypadá, že kdyby Churchill nebyl, nic moc by se ani nestalo. ~ Vůbec celý film, byť z produkce HBO, je nějaký divný a to, že je někde nějaká válka, se dozvídáme jen z dialogů, ale jinak byste to nepoznali. Winston je tu vyobrazen jako rozmrzelý starý hrubián, v klidu si chrupčí, manželka ho už má plné zuby, o jejich sluhovi nemluvě, vlastně tu o nic pořádně nejde a o důležitých válečných akcích známých z historie, se tu mluví jen tak mimochodem. ~ Prostě tohle se mi vůbec nelíbilo a ani na to DVD to jít nemuselo. i zdarma ke stáhnutí by to bylo na pováženou :( ()

Reklama

Reklama