Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nastane zatmění slunce. Temnější a chmurnější než všechna zatmění od stvoření světa.… Klasický dokument z dílny TV History. Apokalyptické záběry řádění živlů, vypravěč a odborníci na různé starověké kultury. Vše souvisí se vším, proto tu jsou svobodní zednáři, mayská civilizace, kmen Hopi a samozřejmě egyptské pyramidy. Domněnky a hypotézy vysvětlující proroctví týkající se roku 2012. Souhlasím, že svět se žene do záhuby a příroda by mohla děsivě zaútočit (neděje se to již?). Jinak je vše na bázi – mohlo by… či znamená li… Jistě, příznivci astrologie, astronomie či záhad, tu můžou najít několik zajímavostí. Přesto je to zbytečně dlouhé, informace se opakují a některé nepřináší ani nic objevného. Když pomyslím, že nedokážeme předpovědět počasí a snažíme se dobrat data konce světa, bude asi lepší počkat do 12.11.2009. Třeba se dozvíme víc :-)). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyloženě senzacechtivý kvazidokument, který nemá s vědeckou metodou prakticky nic společného a potěší příznivce tajemna a konspiračních teorií. Je až úsměvné, jak tvůrci mlží a neustále používají obraty jako "mohlo by se", "předpokládáme", "domníváme se". Každopádně je až neuvěřitelné, kolik nejrůznějších motivů, záhad a zajímavostí se dá nacpat do tak malého vysílacího času. Jedna hvězdička je za zábavnost, informační hodnota je nulová. Celkový dojem: 15 %. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

'' Divák by si měl zachovat odstup ''. Když už nic jiného, vyvolává tenhle dokument spousty a spousty zajímavých otázek.. Jestli je neznalost odpovědí na ně poněkud děsivá ? Posuďte sami.. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Odrb na mozgy .... jedinu vec som sa chcel dozvediet. Je ta, zazracne sa objavena kniha vobec pravdiva ? Ani jedina zmienka o tom ... Kaslem vsak na to, lebo aj tak bude v roku 2012 koniec sveta .... Bullshit ! ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád dokumenty, mystično, ale mám rád aj objektívne a pravdivé informácie a nie špekulácie a šírenie poplašných teórií medzi ľuďmi. Ak mieni niekto natočiť dokument, kde bude skákať od mayských pyramíd ku egyptským, Nostradamovi, prepólovaniu zemskej osi, príchodu novej doby ľadovej, vymieranie včiel a netopierov, hladomor, slobodomurárov(!), prírodné katastrofy a to všetko bez relevantných a overených tvrdení, len na základe špekulácií, odo mňa môže dostať len výsmech a odpad! Dokument, v ktorom sú najpoužívanejšie slová "možno že a mohlo by" proste neberiem. Ešte raz opakujem, že nemám nič proti Nostradamovi, skôr tohto stredovekého vizionára rešpektujem a preto si myslím, že takýto paškvil nesúci v názve jeho meno si nezaslúži. Táto žumpa je navyše točená tak, aby si slabšieho človeka podmanila svojimi dezinformáciami a vyvolala v ňom pocity strachu. Strašné. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dokument na základe... "sa nám snaží sdeliť, myslíme si, domnievame sa"... ja nikomu takéto domnienky a snahy o vyjadrenie rôznych symbolov neberiem, ale mne proste nestačí, keď mi nejaký pán (vedec) povie, že Nostradamus si po večeroch čítaval tajné knihy... uuuuu, aké napínavé. Samozrejme v závere sme sa všetci na niečom "rozumnom" zhodli, ale tak hádať čo znamená daný verš (vo svojej podstate určite nič:), vážne nebudem... 4/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach ano, před rokem dvěma to běželo na kabelovce. Říkal jsem si, jak zmateně je to natočené a vlastně to neříká nic nového. To, co mne skutečně zajímalo, nějaký hlubší rozbor, to zde chybělo. Důkaz, jak lze dvě hodiny zaplácat dojmy z Wikipedie a Blesku. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho spekulací a málo faktů, ale věřím tomu, že svět svým způsobem poslední století míří do záhuby a v blízké budoucnosti se můžou objevit jisté zásadní změny. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně, mohou, asi, jistě, alespoň, částečně, když a jelikož nic nevíme, tak to někdy okolo 20.12. 2012 možná sami uvidíme. POZOR: Následuje potencionálně nebezpečná amatérská předpověď.....jelikož už skoro pole nejsou....benzínové pumpy na nich rostou....velkého hladu a žížně se dožijeme......nafty, benzínu ni ředidla se moc nenapijeme. Kresbu ruky z mečem omotaným látkou ve tvaru S si dokážu vysvětlit takto: Odhoďte zbraně a začněte pěstovat víc obilovin a zeleniny ( obrázek 5 ). Systém, kde jsou na vrcholu potravinového řetězce peníze, se musí zákonitě zničit sám ( hra letadlo ). A co budeme potom jíst? No přece sousedy....a žili šťastně až do....neuposlechnutí varování se trestá!!!! ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Kdo rád řeší věci kolem roku 2012, určitě si zde přijde na své. Jedná se o další film, který vykládá různá fakta z historie a kontroverzně je promítá do budoucnosti. Nechci polemizovat nad tématem. Režie, střih i kamera ucházející - zajímavý dokument. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Nejspíše jeden z nejlepších dokumentů o tématu roku 2012. Přináší poměrně důkladný rozbor mnoha proroctví, která odkazují na rok 2012, a to nejen Nostradamova, ale zabrousí se i k často opomínaným alchymistům, dále ke svobodným zednářům ,indiánům kmene Hopi a dalším, to vše ve spojení s novými vědeckými poznatky. Forma dokumentu je strhující, mnohé pasáže jsou až mrazivé, ale závěrečné poselství o tom, že svůj osud máme ve svých rukou, a že můžeme přežít a být lepšími, je to, co na celém dokumentu považuji za nejcennější. /95% a 5*/ ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument s mnoha otázkami k zamyšlení, škoda, že tomu moc nevěřím. Ale určitě stojí za shlédnutí. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jsem mystickým tématům nakloněn, ale téma Nostradamus to jsou většinou jen slátaniny které ani neudrží logiku rozkódování Nostradamových poselství... Je to jen strašení koncem světa..Ani jedna možnost, že by se mohlo jednat o transformaci lidstva k širšímu vědomí... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Z niektorích poznaní až mrazí, keď si človek uvedomí, čo sa všetko môže stať. Ja len dúfam, že sú tie veštby zlé, no človek nikdy nevie. Ako dokument je to síce tak trocha nuda, ale zaujme. 60% ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Byla to celkem nuda, ale krom toho, co už všichni nespočetněkrát slyšeli, tam bylo ale i pár zajímavých věcí. Například jsem nevěděla, že se i sluneční soustava vůči galaxii pohybuje a trošku jsem si zopákla souhvězdí, slyšeli jste, že štír byl orel? :D atd...Tak, a už nemusim do konce života koukat na žádný dokument s metafyzickými, katastrofickými, prorockými či konspiračně-teoretickými prvky. A pro zdejší nadšence: Bůh řekl Lotovi, že zachrání Sodomu a Gomoru pro pět spravedlivých. Zachrání svět pro vás? Jo a kdyby si s tim dali trochu víc práce, mohli by mě zaujmout natolik, že bych sledování věnovala více energie a nepsala v jeho průběhu tenhle komentář. ()

Reklama

Reklama