Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná Kačenka neměla u mládenců štěstí, protože byla tuze hubatá. Každému hned od plic pověděla, co si o něm myslí. A někdy i slovy nevybíravými! V hospodě se chystala posvícenská zábava a Káča neměla nikoho, kdo by ji provedl v kole. A ona by přitom tak ráda tancovala, třeba i se samotným Luciferem! V dnešní další Pohádce pro pamětníky vás pozveme na posvícení, kde prodává hubatá a tancechtivá Káča perníková srdce a husary. Co všechno se na posvícení přihodí, se dozvíte z pohádky podle B. Němcové, kterou natočila v roce 1970 podle scénáře H. Sýkorové režisérka L. Koutná. Svéráznou Káču, která se nezalekne ani samotného čerta, si s chutí a temperamentem sobě vlastním zahrála vynikající česká herečka Jiřina Bohdalová. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Být v sedmém pekle spočívá v tom užívat si pohody a mít buchty s mákem. V sedmém pekle chci strávit zbytek života. Z vdávadlem posedlé Káči bych měla osypky a ubohých čertů, vystavených neurotické, akusticky výrazné feministce, jsem z celého svého perníkového srdce litovala. Nakonec k té dobré ženě přiklusal Krampol a se sdělením, že nikdo není dokonalý, její halekání utlumil slibem manželství. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiřina Bohdalová se jako hubatá Káča pěkně vyřádila. Tahne ji svým hereckým talentem nahoru, ale i vedlejší role stojí za to. Na Káču bylo holt i peklo krátké. To by muselo zamrznout, aby si ji tam dobrovolně nechali. Moc příjemná pohádka, která mě pobavila hlavně díky Jiřině Bohdalové. Nenapadá mě herečka, která by Káču zahrála lépe. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Už tu nejsou žádný buchty s mákem, teď musíme lítat se smetákem." Káča Bohdalová v bodkovaných bombarďákoch disponuje nesympatickou povahou, vďaka čomu nie je rozhodne žiadanou partiou do trvalého partnerského zväzku, takže nakoniec v single zúfalstve neohrdne ani čertom Trojanom. Pobyt tejto energickej ženy v pekle naruší zasmradnutú pohodu diabolskému osadenstvu v zložení Nesvadba, Lír, Mareš, Kopřiva a tak je vypoklonkovaná naspäť, náhradou za ňu má byť skorumpovaný funkcionár Moučka. Do deja za zamiešajú aj energický bača Krampol, cigánska veštica Růžičková a v pozadí kolotočom krúti svetský Jedlička. Po scéne niekde pobehuje aj 6 ročný Ivan Trojan. Skvele obsadená a vynikajúco zahraná vtipná štúdiová rozprávka s papundeklovými kulisami. Štyria kolomazníci nevycválaní. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá a totálně kulisová pohádka, přesto velmi hezká a dobrá. Hubatá Káča prodává na pouti, tam se nepohodne s druhou prodávající, udělá pořádný výstup a když jde kolem šikovný chlapec a nepožádá ji o tanec, zatančila by si klidně i s čertem. Ten její prosby vyslyší, zatančí si s ní a dokonce ji přivede do pekla. Jenže hubatá a rozkazovačná Káča udělá i v pekle čertům doslova peklo. Pak ji čert odnese zpátky na zem, ale Káča mu zůstane za zádech a čert se jí nemůže zbavit. Zachrání ho však mladý ovčák Martin, který Káču převeze a čerta si tak zaváže službou. Když si čert přijde pro rychtáře, vzájemně se domluví a ovčák získá peníze od rychtáře za záchranu. Po roce se opět situace opakuje, Káča je na pouti a Martin i s ní nachystají léčku na čerta, který si přišel pro rychtáře. A svatba Martina s Káčou je na spadnutí. Hudební režie: Svatoslav Rychlý ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní pamětnický černobílý snímek, natočený podle stejnojmenné všeobecně známé pohádky Boženy Němcové. Živelná Jiřina Bohdalová byla pro postavu hubaté Káči jako stvořená. Však se taky v této roli vyřádila, nedivím se, že ji ani čerti v pekle nechtěli. Veselá milá pohádka, ale v televizi už jen zřídka uváděná. Stálo by zato natočit ji znovu v barvě. Kde ale najít novou Bohdalku? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Miloš Nesvadba zde hraje dvě role. Jedna je komediant na pouti a druhá je jeden z čertů. (optik)

Reklama

Reklama