Reklama

Reklama

Na ospalém předměstí mezi rozkošnými domky s upravenými předzahrádkami stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod ním je obrovský tajný úkryt. Žije tam Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Obklopuje se armádou uličnických a zlomyslných mimoňů. Gru chce ale získat slávu i uznání své přehnaně kritické matky. Naplánuje, že ukradne Měsíc. Na cestě k cíli mu stojí spousta překážek, zejména jeho konkurent Vektor, syn šéfa Banky Zla. K tomu, aby jej překonal, potřebuje Gru pomoc tří děvčátek ze sirotčince. Jenže s nimi přichází ještě víc problémů. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 040)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Steve Carell je podle mě kretén. Tedy dospěle řečeno komik, jehož humor mi zásadně nevyhovuje. Naštěstí dovede docela slušně dabovat, a víc toho ve spojení s jeho osobou není u animovaného filmu potřeba vědět, protože tady jde hlavně o příběh, vizuální nápady, vtip - a Mimoně, kteří v mém světě stojí na piedestalu stejně vysokém jako má pod sebou Scrat;) A všeho zmíněného má tahle nečekaně vydařená záležitost od Illumination Entertainment na rozdávání, a to v takových hrstech, že se může směle rovnat vrcholným počinům Pixaru. Nejlepší srovnání samozřejmě nabízejí Úžasňákovi, ale nejlepší komentář v tomhle směru vymyslela Nathalie (už zase), takže proč to dál pitvat. Každopádně příhody největšího z druholigových padouchů doporučuju osmdesáti ze sta svých procent, protože rafinovaný úkryt ukradené pyramidy, vrhač piraní, Lehmann Brothers, španělský slovník a mnoho mnoho dalšího jsou jedním slovem vynikající. I když se tu emoce cedí děsně lacině, a že byste mohli aspoň na vteřinu pochybovat o tom jak to vlastně s kým dopadne je taky dost scestná představa, zaslouží si Gru a jeho parta své plnohodnotné čtyři hvězdy... a mnoho repríz;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PAČKU. Slovo infantilní bych nahradil "roztomile dětským" a přidal bych ... dojemný. Supr špionská hudba a v neposlední řadě vynikající Jiří Lábus v hlavní roli českého znění. Jo a potom to 3D. První film, který jsem viděl ve 3D. A po letech zvyšuju hodnocení o hvězdičku, prožitek z filmu je ještě intenzivnější, i bez 3D. Vždyť jsem to říkal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když u nějakého animáku taková spousta uživatelů nadává na přehnanou infantilnost, tipl bych si, že budu nadávat taky, ale ne. Despicable Me mi nijak přehnaně dětinské nepřišlo. Je to milé, je to zábavné. Častokrát až do takové míry, že jsem dostal menší záchvat smíchu. Hlavní hrdina je neskutečnej sympaťák, škoda jen, že se ke konci nechal trochu "zkazit". Kdyby ten film měl koule na to, aby jel celou dobu ve stylu té poměrně drsné první půlhodinky (Box of shame v děcáku - to je fakt dětinskej vtípek, uživatelé nespokojení...), bylo by to u mne dokonce za plnej počet. Vážně velice milé překvapení, sedlo mi to víc než letošní Drak a Toy Story. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Není špatný čas od času hrábnout po nějakým animáku. Tentokrát se mě má volba "na slepo" povedla. Ač dospělý vůbec jsem se nenudil ani si nepřidal  jak pitomec často jsem se smál, animáč působí kretivně a jde v dobrým naproti divákovi. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonale infantilné, ale... hmmm, veľmi milo a sympaticky infantilné. Dokonca až tak, že je to skoro štýlové. Deti pri tom musia umierať blahom. Super finále, niekoľko tučných gagov ("vypnutie" prílivu) a na konci doják. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vtipné a roztomilé. Jenže v obou případech méně než ostatní animáky, co jsem do této doby viděl. Na druhou stranu je to také nápadité, ale to také skoro každý animák, který vznikne. Jinak by asi ani nevznikl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $251,513,985Tržby Celosvetovo $543,495,033Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,364,516 //počet predaných kusov 3,369,863Tržby za predaj DVD v USA $202,660,906 //počet predaných kusov 13,783,683 ║ __Bžunda ako sa patrí!!!__ A ďalšie animačné prekvapenie roka 2010, v podstate je to taký zjav ako kedysi bol prvý Shrek, ako za ten normálnejší menší rozpočet a štúdia Universal, by som nečakal takú bombu aká sa im na už okukané pomery dokázala podariť. Zábavnosť až nadpomery neúnosná, animačne veľmi dobré, postavy skvostné plus na vrch bodujú postavičky tých mini mrmlúňov, príbeh ani na chvíľu neomrzí. __Delikátna záležitosť __ /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ __Rok 2010 sa stáva rokom animačných skvostov od Príbeh Hračiek 3, Ako si vycvičiť draka, Ga'Hoole: Legenda o strážcoch + Já zloduch. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Moji užší část topky (5 osob) zasáhl 47 týden roku 2010 nějaký podzimní virus infantility, protože jsou momentálně na 88% s čímž rozhodně nemohu korespondovat. Já tam viděl přílišnou podbízivost a malou měru zábavy pro dospělého diváka, který zrovna nejihne při pohledu na tři dětské (a jistěže patřičně milé) postavičky, které se dostanou do společnosti výstředního zlodějského esa. Tak trochu průšvih jako Horton - pro ty, co jsou v obraze to myslím stačí.. ___ Králem padouchů je MegaMind. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Odkaz na Kmotra je vynikající. Jako celek to ale po pár minutách míří do děsivě nudnýho podrůměru, odkud to vytáhne až emocema nabitej závěr. 3* s odřenýma ušima, podruhý bych to asi nevydržel. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kladní hrdinové jsou vyčerpaní, tak přišel správný čas překlopit zrcadlo a obsadit do hlavních rolí padouchy, tedy alespoň v 3D animovaných dětských filmech, jelikož ve filmech pro dospělé tato revoluce proběhla již dávno. A stalo se to frontálně, neboť nejdříve spatřil světlo 3D světa antisuperman Megamysl a skoro současně se stal králem padouchů (ne)milý zloduch Gru. Padouch nabízí všechno, co jako divák od 3D animáků očekávám, mix gagů, vtípků, zábavy a okázalé akce, originálního hrdinu, byť v trochu neoriginální variaci Wolkerovské pohádky O milionáři, který ukradl slunce, samozřejmě moralistickou stopu a happy end, téměř až dojemný. Podíl tří holčičích sirotků na polidštění padoucha je až čítankově patrný, mně jako dospělému divákovi přišel tenhle element možná trochu nadbytečný, ale nahlíženo dětskýma očima jde o nutnost. Ani ten největší padouch přece nemůže být tak zlý...v dětském filmu tedy... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním animákům to má chabý děj. Jenže té palbě roztomilosti nejde odolávat moc dlouho. Rozhodně to neurazí. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Film o největším zločinci všech dob, kterého tvůrci rozšmelcovali v přecukrovaný báchorce. Diabetici budou dostávat záchvaty už jen z upoutávek. Naordinoval bych autorům Erbena, snad něco z Vodníka, abych ten jejich vznešený patos a pocity dojetí malinko utlumil: „Šest věcí tu v krvi leží - mráz po těle hrůzou běží: dětské hlavy bez tělíčka a tělíčka bez hlavy.“ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Smrtící útok přišel z naprosto nečekané strany. Příval nápadů a bizarností (zdravím Zataženo, občas trakaře), který ale zároveň tmelí (ze začátku nenápadný) emocionální tón. Smál jsem se, vlhly mi oči a stal jsem se zase dítětem. Despicable Me. Americký animák roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Nejspíš jste slyšeli o tom padouchovi, co ukradl pyramidu. Lidé to nazývají zločinem století.... Ale skutečný zločin století bude, až UKRADNEME MĚSÍC!!!!“..... Příznivci vědecko – technické revoluce, ale i citlivější dušičky, vtipálci, kteří se dokáží radovat z naschválů a všichni ti, kteří vyznávají pravidlo, že ŽIVOT JE PLNÝ ZKLAMÁNÍ – (PRO NĚKTERÉ LIDI), by měli zbystřit: veselý animák pro celou rodinu je tu! Bavil jsem se já (protože je to zábavná ptákovina), bavil se můj syn (protože to bylo zábavný (?)). U nás doma máme s odpovědí na otázku: KDO JE TEN ZÁHADNÝ HRDINA? jasno. Spíš nás zajímá CO UDĚLÁ PŘÍŠTĚ? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Na střelnici nikdy nic netrefím – je to zbraní? 2.) Chci návod, jak se stát dobrým rodičem. 3.) Jsem obdivovatelem příšer všeho druhu. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,602 // Otvárací Víkend v USA: $56,397,125 // Vydarená animovaná komédia, ktorá zaručene pobaví. A minioni? Suverénne najzábavnejší ..... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná pohádka, která je vyloženě pro kluky a omládla mě tak o 10 let. Mimoni jsou sice až moc infantilní a fakt,že jim nejde rozumět mě celkem iritovalo. ale Hlavní hrdina je skvělý, zbraně vynalézavé až trhlé a dá se zde i slušně zasmát. Lehce mi vadil hlavní záporák, který byl trošku podivín. Přesto super- 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Použité, klišovité, předvídatelné, vyděračské, tuctové, přeceněné, tak nic z toho Despicable Me není :o) Jako každý animák je určen hlavně pro děti a přerostlé děti jako jsem já, ale podle nechápavých tvářiček, které jsem měla možnost vidět v kině a stále vychechtaného tatínka sedícího za mnou usuzuji, že i dospěláci najdou zalíbení. Mimoňky na heliu si musí oblíbit každý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nazdar sused. Tvoj pes mi zasa nechal na trávniku prekvapenie.“ – „No, vieš, aké sú psy... nechajú to tam, kde to na nich príde, he-he-he.“ – „Mŕtvi nie.“ – Hrobová chvíľa mrazivého ticha. - „Žartujem... ale nie je to zlý nápad.“ Už za nápad (nakrútiť film z pohľadu „klasického komiksového zloducha“) si film zaslúži 80%, nevraviac o svižných postavičkách, zábavných dialógoch či sranda hláškach a fajn vizuálnej podoby. Ale malo, či skôr NEMALO, to niečo, čo by ma „naozaj strhlo“. Každopádne dávam palec skôr hore („Mama, keď budem veľký, tiež poletím na Mesiac.“ – „Zlato, blbcov v NASA neberú.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodova zabavna kravinka, s misty lehce infantilnim humorem, hlavne diky bande poskoku, ktery vypadaj jak maly banani. V druhy pulce to sice na muj vkus az zbytecne moc tlaci na tu udobrovaci, dojemnou notu, kde se pan zaporak spis zajima o tri holky, ale i presto to vetsinu casu dokaze bez nejakyho poucovani bavit. Zadnej poradnej pribeh tu vlastne neni, proste takovy saskovani nekolika zaporaku s jejich hi-tech hracickama a zbranema, povedena animace, prijemnej dabing a superhrdinska hudba. Takze o nejakej animak roku se fakt nejedna, ale bavil sem se dobre. ()

Související novinky

Netflix se vzdal práv na další animák

Netflix se vzdal práv na další animák

20.12.2022

Streamovací společnost Netflix nakonec nezafinancuje vznik oznámeného animovaného a ručně kresleného snímku Ember od režiséra Sergio Pablose (Klaus). Důvod pak podle všeho souvisel víc s kreativní… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Reklama

Reklama