Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlivný narkobaron Frank White (Christopher Walken) se vrací po letech z vězení, aby začal nový život. Ne snad, že by přestal obchodovat s drogami nebo se nelítostně zbavovat svých konkurentů, ale již déle nemůže sledovat upadající životní úroveň ve své čtvrti. Rozhodne se podporovat chudinu, chce investovat do nové nemocnice a ve finále proniknout do politických kruhů. Proti jeho aktivitám se však postaví skupina nekompromisních policajtů, kteří se nezdráhají překročit zákon. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr štandartne nakrútená gangsterská historka. Našťastie aspoň poriadne krvavá a čo sa týka mŕtvol, tak tam to padá hore dole, doľava doprava, žiadne ohľady na to, kto je hlavná, vedľajšia, kladná či záporná postava. Inak celkom zaujímavý náhľad do súdobej hip hopovej scény, odznie tu toho skutočne veľa a neviem prečo ma toto obdobie v tomto hudobnom žánri oslovuje viac ako od nultých rokov, odkedy je podľa mňa hip hop nuda, asi preto, že sa z neho stal čisto komerčný artikel. Inak NY je tu zobrazený ako totálna diera, to treba Ferrarovi nechať, len som sa stále nevedel zbaviť pocitu, že to pravé orechové by to bolo v Leeho rukách. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Melancholický a temný příběh drogového krále v super podání Christophera Walkena, nesoucí se v duchu starých krimi. Na tuto nízkorozpočtovou záležitost se slušně kouká, nechybí nějaká ta automobilová honička a když někdo někoho zastřelí, vystříkne spousta krve, čímž pro mě byla dosažena větší autentičnost zabití než v jiných gangsterkách. 3,5*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jasným klenotom tohto snímu je prvotriedna réžia a skvelý Christoper Walken, ktorý tu opäť raz predviedol, ako sa má hrať negatívna postava - celý film tu patrí iba jemu... No ale príbeh samotný ma moc nenadchol. Iba priemerná mafiánska story o tom, prečo a ako sú tie paragrafy v zákonoch prekrútené a vytočené... až tak, že z poctivých ľudí robia zločincov - pekná myšlienka, no nič viac. Bez Walkena by tu bola častá nuda. Lepší priemer. 65/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Naprostá herecká přirozenost (čti mistrovství) všech zůčastněných v kombinaci s nekompromisností a nekorektností dělá z tohohle filmu velmi solidní záležitost. Christopher Walken tam furt paří na hip hop a Laurence Fishburne je mírně řečeno maniakální. Navíc je tam i dost akce, která slouží jako odreagování od špinavého New Yorku. Líbilo se mi, že se kouknem do soukromí nejen Walkenově bandě ale i policajtům. Prostě filmová libůstka. ()

movie 

všechny recenze uživatele

V roce 1990 se svým příspěvkem do drug kingpin žánru hlasitě přihlásil i dokumentarista pokleslého New Yorku Abel Ferrara a mě se chce křičet "zapomeňte na Scarface", protože právě tohle je ono. Rýchlý "rise and fall" socialistického gangstera Franka Whita, který nejspíš patří mezi jedny z nejlepších rolí Christophera Walkena, zahalený v mírně abstratktním a značně nadopovaném hávu vám přísně usiluje o život a všem ho velice doporučuji. Ferrara zde nabízí svoje nejpřístupnější dílo, což ale neznamená, že řadě diváků u toho nezůstane přitažená smyčka kolem krku. Pokud někdo jen trochu pochybujete, podívejte se na casting tohodle filmu a budete mít jasno: Argo, Buscemi, Caruso, Fishburne, Esposito ... a samozřejmě absolutně disciplonovaný a přitom nespoutaný Walken. Must watch. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Bojan Bazelli soutěžil o cenu Independent Spirit v kategorii nejlepší kamera. (Terva)

Reklama

Reklama