Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že je to možná tím, jak moc mám rád Kokain. Snad je to tím srovnáním, ale tohle byla sračka. Počínaje výběrem hlavního hrdiny, kterej je i na svůj skutečnej věk slušně omšelej, natož aby hrál středoškoláky, přes ten neskutečně zmatečnej způsob vyprávění, znásobenej uhozenejma, rádoby cool dialogama... Jsem v klidu. Nic jsem od toho nečekal, ničeho jsem se nedočkal. Ale je to průser. O to větší, že se měli od koho učit. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

Reklama

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě natočený životní příběh Howarda Markse, kterého skvělé stvárnil Rhys Ifans který měl dle mého názoru jointa v hubě dříve než se narodil. Zajímavý byl začátek , kdy první čtvrthodinku byl film černobílý a když si Marks poprve dál šluka, vše se ostře zbarvilo docela dobrý nápad :) Podle žánru filmu mě to nutí srovnávat s filmem KOKAIN který zbožňuji a beru ho vážněji než Mr. Nice který je zaměřený více do komedie tudiž uděluji 3 a půl ****. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

bylo to moc dlouhý a tak nějak podobný od vejšky pašoval, pašoval víc, ještě víc. pak ho chytli v usa, začal od začátku až ho zase chytili. Přitom používali šifrovanou řeč, nevázaný sex, hašiš a marjánku. je to docela hezky natočený takovej ten mafiánskej přístup s cool chlapíkem co si věří že je nedotknutelnej. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná sonda do života dealerské ikony a neponaučitelného fenoménu v podobě H.Markse. Zahaleno do temně kouřové clony,s perfektní první polovinou a naprosto nudně ubíjejícím zbytkem...přepálená stopáž, nic neříkající scénář a "stereotypně zachycená jointo-hra" bez potřebného vtipu a originality... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • V průběhu 80. let měl Howard Marks, jehož skutečný příběh film popisuje, na 43 přezdívek, 89 telefonních linek a 25 společností obchodujících po celém světě. Jako pračky špinavých pěněz z distribuce drog posloužily bary, nahrávací studia a banky v zahraničí. (Taninaca)
  • V roce 1996 vydal Marks svou autobiografii nazvanou „Mr. Nice“, která zůstává mezinárodním bestsellerem v oblasti literatury faktu v několika jazykových verzích. Ve vztahu ke knize Marks říká: „Skrze bezpočet rozhovorů s médii a několik veřejných čtení knihy mi bylo jasné, že hlavním důvodem, proč tolik adolescentů a vysokoškolských studentů čte a hltá knihu Mr. Nice, byla jejich frustrace zákonem zakazujícím užívání konopí a obchodování s ním. Do té doby jsem neměl představu, v jaké neuvěřitelné míře dnešní mladí lidé užívají konopí.“ (Kroup4)
  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)

Reklama

Reklama