Reklama

Reklama

Novoty

(pořad)
Česko, 1997, 26x 45-90 min

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Petr Novotný

Účinkují:

Petr Novotný, Josef Alois Náhlovský, Karel Gott, Petr Kotvald, Jiřina Bohdalová, Václav Faltus, Jan Nedvěd, Jiřina Jirásková, Pavlína Filipovská (více)

Obsahy(1)

Zábavná show Petra Novotného s mnoha převleky, historkami z rodinného prostředí a hosty v neuvěřitelných situacích. (oficiální text distributora)

Recenze (98)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Životní výkon Petra Novotného. Naprosto nechápu zdejší šíleně nízké hodnocení, holt zase řádili pseudointelektuálové. Jasně že jsou lepší i horší díly, a lepší i horší scénky. Ale najde se tam celá spousta nezapomenutelných scének, zejména různé historky (př. smlouvání s Araby, Litvínov, nebo nejkultovnější vyprávění o Novotného nechvalně proslulém bungee jumpingu u Máchova jezera - mimochodem pořád ještě čekáme na záznam, ať už hotový pořad Rekordy u Máchy, jestli se někdy dodělal, nebo ty nesestříhané další Čelisti). Nejeden ze spoluúčinkujících dokázal taky vymyslet prvotřídní kousky - zejména Náhlovský, ať už sám či s kolegou Mladým. Ke konci už kvalita šla dolů a bez debat byl nejvyšší čas to típnout. Druhá inkarnace jménem Dobroty v prvních několika málo dílech nabrala druhý dech, ale pak letěla dolů ještě rychleji. Celkově bych to viděl se vším lepším i horším na lepší tři hvězdičky, ale vzhledem k nezaslouženě nízkému hodnocení zvedám na 4 a mám sto chutí na protest proti pseudointelektuálům (a taky z nostalgie) přidat ještě jednu navíc. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Včera po nějaké době opět viděno na nové televiznístanici TELKA. Při sledování mě přepadla nostalgie. No jo, devadesátky. Ta léta plná nadějí, kdy polovina republiky poslouchala Orlík, kdy byli v parlamentu SPR-RSČ, kdy stál ještě fotbal a skinheads za něco a kdy v televizi, která byla mimochodem ještě objektivní, kraloval Novotný. Velká škoda, že tato bouřlivá léta vystřídalo agonické milénium, jehož atmosféra pokračuje až doted´ a ze všeho se stala rutina, která před dekádou zmodernizovala během 2-3 let a kdo ví, jak dlouho nám ještě povládne. Devadesátky byly pecka, každý se v nich vyblbnul a má vzpomínky na celý život. A mezi ty vzpomínky patří i večery po práci strávené nad tímto pořadem. Ten sice nebl nic moc, ale vysílal se v oné době, kterou si všichni dobře pamatujeme kvůli mnoha jejím specifikům. A tím je pořad kouzelný. ()

Reklama

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Už tehdy léta páně 1997 právě Novotný dal směr pokleslé zábavě, která v nejrůznějších mutacích opanuje už vlastně všechny naše televize (mnohdy bohužel včetně té veřejnoprávní) a neví, kdy přestat. A nemůžu si nerýpnout.. „Bavič“ Novotný dal totiž světu televizní zábavy i svého povedeného synka, neuměla, který v upoceném duchu svého otce si hrál nejprve na barmana, a teď to zkouší jako celebrita.. ()

Smerfetka88 odpad!

všechny recenze uživatele

Uznávám argumenty, které se tady už objevily, že ve své době to bylo něco nového, originálního, neotřelého. Celovečerní show, kde vystupovaly hvězdy naše malého showbizu ale kazily dvě věci - první bylo to, že se člověk musel dívat na ty neskutečné záchvaty smíchu v publiku a u toho se divil, odkud že to je nahrané. A druhou věcí byl zpocený Novotný. Myslím, že když už chce člověk vystupovat před takovým publikem, tak by se měl buď vzdušněji obléknout, nebo požádat o klimu, popřípadě zahnat trému něčím ostřejším. Ale šaškovat na pódiu durch mokrý je neestetické....ne, je to hnusné! A to raději nekomentuju styl jeho humoru a blbé vtipy. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Ač název pořadu cosi evokuje, nic nového nepřinesl, jen trochu olezlého Petra Novotného, co vypadá jako koule, mluví jak retard a je na to hrdý. Nic, krom novinek, kde se zas choval jako debil a nějakých nesouvislých a stěží vtipných blábolů, tam nikdy nebylo. A i to málo dokázal mistr trapnosti rozředit na minimálně 45 minut. Vskutku bravurní výkon a když náhodou došla surovina, jistil to ze spodních hladin IQ pan Náhlovský s obdobnou salvou zábavnosti. Já myslím, že ty dva by ze ZOO už pouštět neměli, nic proti opicím, ale aby to volně pobíhalo po ulici... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Hudebně estrádní pořad vznikl ještě v dobách, kdy byl Petr Novotný „spíkr“ country skupiny Zelenáči, dokonce se stal důvodem rozchodu s touto kapelou, protože moderátor nestíhal objíždět republiku se dvěma pořady a na vystoupení Zelenáčů dorážel pozdě a občas vůbec. (sator)

Reklama

Reklama