Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Revue Flo Ziegfelda zrovna netáhne davy. "Jak jdou kšefty, Ziggy?" dobírají si ho konkurenti... Tento snímek mapující historii jedné kariéry získal tři Oskary, včetně ceny za nejlepší film. Florenzi Ziegfeldovi Juniorovi se dařilo dobře (s legendami Broadwaye Follies a dalšími), špatně (včetně časů, kdy tento showman jen výjimečně nacházel v kapse dva pěticenty naráz) a jen zřídka ztrácel optimismus. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľkolepo choreografované muzikálové čísla sú len doplnok, iba púhy diamantový náhrdelník na krku hviezdnej dámy. Možno na prvý pohľad vražedná minutáž, ubieha ale v dobrom rytme a životný príbeh Veľkého Ziegfelda má určite čo ponúknuť. Dobré herecké výkony, výprava berie dych a zopár hudobných hitov robia z filmu zážitok. ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 3 : Nejlepší film, Herečka HR - Luise Rainer, Choreografie - "A Pretty Girl Is Like a Melody" + 4 nominace: Režie, Výprava, Střih, Námět... . Mussoliniho pohár - výběr ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velkolepý životopis muže, který stál za fenoménem Ziegfeld Follies. Ač bylo film nutné plánovat jako projekci s přestávkou, ty sekvence z Follies za ten čas rozhodně stojí. Něco tak grandiózního a opulentního se sice v toku času z filmového umění vytratilo, ale díky starým filmům žijí ty show dodnes. A je důležité se k nim vracet. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Skvely zivotopis Broadwayskej legendy. Tie tri hodiny takmer necitit, je to svizne, vtipne a pri vystupeniach nadherne. Cele by to ale tak super nefungovalo bez vyborneho Williama Powella. Krasna (aj ked nie uplne referecna) ukazka zlateho veku Hollywoodu 9/10 ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Senzační tříhodinový životopisný film o velkém Flo Ziegfeldovi. Jen trochu zamrzí, že Myrna Loy, na kterou jsem se osobně těšil nejvíc, má ve filmu strašně málo místa (objeví se sotva tři čtvrtě hodiny před koncem a ani potom není zdaleka ve všech sscénách). Rozjezd je lehce pomalejší, ale neskutečně silný závěr napavuje všechen dojem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako příběh o člověku je to takové klasické, má to celkem standardní vývoj, jen některé ty scény to oživují a dávají tomu duši. Hudební a kabaretní čísla jsou zajímavá, někdy i tím, jak jsou dlouhá. Pro seznámení s osobou Flo Ziegfelda je to ale rozhodně dobrý film, který vás neurazí. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Retrospektivní vyprávění o velkém Flo Ziegfieldovi, zaujme mimo varietních čísel, které jsou samozřejmě výborné, také přítomností velkého množství vtipným situací. Pocta Flo Ziegfieldovi v té nejlepší podobě. Luise Rainer je kouzelná. 95% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velky Ziegfield  ma co ponuknut aj po 86 rokoch. Suhlasim, ze to ma vrazednu minutaz, no je to jedna z mala kvalitnych stariniek  : 75 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nějaká taneční vystoupení stála za to... a to je tak všechno pozitivní, co se dá o tomto škváru říct. Jinak jsou to tři hodiny mrdání se od ničeho k ničemu bez děje, smyslu, vtipu, napětí, prostě kurva čehokoli. Chápu, že ve své době to asi stálo za to, ale dnes je to totální brak. 15% ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z této doby, ale tohle mě tedy příliš nenadchlo. Přišlo mi, že jde pouze o slepenec scének a hudebních čísel, bez výraznějšího příběhu a celé to trvá přes 3 hodiny... Některé písničky a taneční vystoupení se mi ale moc líbily. Nejzajímavější na tom ale je, že Luise Rainer, která za tento film dostala Oscara, dosud žije a je tedy nejstarší žijící držitelkou zlaté sošky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jedna klasika, co jde absolutně mimo mě. Příběh o tvůrci muzikálů o kterém jsem nikdy neslyšel nenabídl nic extra zajímavého a tak zbývají muzikálové scény. Ty jsou velkolepé, načinčané, ale všechny se odehrávají na jevišti a bohužel v takovém tom ultrastarém stylu. Případalo mě to jak balet, divadlo nebo opera, tedy nic pro mě. A k tomu ještě ta vražedná tříhodinová stopáž. Nebudu to okecávat, prostě jsem se šíleně nudil. Chápu že to v té době mohlo být zajímavý, chápu i Oscara, protože tohle je klasický americký příběh, ale za mě ne. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, či spíše pocta Florenzi ´Flo´ Ziegfeldovi, Jr. (William Powell), podnikateli v šoubyznysu. Potkáváme ho na pouti, kde se snaží nalákat lidi na představení siláka Eugena Sandowa (Nat Pendleton). Úspěšnější je však jeho konkurent Jack Billings (Frank Morgan). Tito dva podnikatelé půjdou spolu nahoru po řebříčku úspěchu. Billings bude mít šťastnou ruku při objevování nových talentů, Ziegfeld bude mít zase více šarmu a drzosti, aby mu je přebral těsně před podpisem smlouvy. Takto se Ziegfeld seznámí se svou první ženou, francouzskou Annou Held (Luise Rainer), i se svou druhou ženou Billie Burke (Myrna Loy). Film není životopisně přesný, např. v závěrečné scéně Ziegfeld umírá doma, v bytě na Broadwayi, naproti divadlu. Ve skutečnosti zemřel v Hollywoodu, kde jeho žena dostala práci. ´The Great Ziegfeld´ je jedním ze symbolů ´zlatých dob Hollywoodu´. I když je film černobílý, režisér a scénograf oživili kostýmy a scény ve velkolepém stylu, kterým se Ziegfeld proslavil. Scéna byla rozlehlá, věčšinou otočná, dekorace byly obrovské, např. dlouhé schodiště nebo šikmé stěny, kde mohly vyniknout zástupy krásných děvčat, mnohé z nich nezpívali ani netančili, a jejich ještě úchvatnější šaty s dlouhými vlečkami. Režisér Robert Z. Leonard měl jako technickou poradkyni druhou manželku Billie Burke. Ta podle své dcery Patricie, která je ve filmu ukázáná ještě jako malé děvčátko, tento film vůbec neměla ráda. Ve filmu jsou představeni i někteří umělci, které Ziegfeld objevil a proslávil ve svých show. Např. Fanny Brice hrála samu sebe. MGM vyprodukovalo další dva filmy o Ziegfeldovi – v roce 1941 ´Ziegfeld Girl´ a v roce 1946 ´Ziegfeld Follies´. ()

Reklama

Reklama