Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři atraktivní ženy z New Yorku to bez peněz nebudou mít lehké. Atraktivní blondýna Loco, krátkozraká Poly a seriózní, poněkud zatrpklá Schatze, jsou tři mladé a velice hezké ženy, které se v New Yorku živí jako modelky. Trápí je však neustálý nedostatek peněz a proto se rozhodnou, že nasadí všechny páky a provdají se za první milionáře, kteří se jim dostanou do rukou. Dají dohromady všechny peníze, co mají a najmou si ateliérový byt na Manhattanu. A pak se vydají lovit manžely. Brzy se však ukáže, že to nebude zase tak snadné a přestože jim zpočátku šlo spíš o peníze než o muže, nakonec se ukáže, že peníze někdy nebývají všechno. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je takřka neuvěřitelné, jakými kýči krmili filmaři v minulosti své diváctvo. A ještě neuvěřitelnější je, že mnohé z těchto kýčů se líbí i po letech. Tahle romantická komedie strčí do kapsy mnoho svých následovnic ze současnosti, byť je to opravdu ukázkový kýč. Ale zachovává si určitý nadhled, nešetří osobitým humorem a přes všechna hollywoodská klišé se přenáší se samozřejmou lehkostí, jako by snad ani nebylo možné udělat film, v němž by se alespoň deset z těchto klišé asi potisící nezopakovalo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak sladké, až se na dá příjemně dívat! Pochopitelně, vzniknout to v dnešní době, nehorázně bych to sepsul, ale přestože (anebo protože (?)) Marylin nebyla žádná herečka, jistou lehkost projevu stále neztrácí a Lauren Bacall zachraňuje zbytek. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Zdravotně nezávadná romantika z dob, kdy romantické komedie ještě byly neškodné pro fyzické a duševní zdraví divákovo. Holky pěkné a Marilynino vrážení do zdí občas i zábavné, jen ti pánové nám nějak zaostávají. Ale ten argument Lauren Bacallové, když se snaží přesvědčit svůj protějšek, že věkový rozdíl nic neznamená ("podívejte se na toho starého chlapa v Africké královně"), je docela pikantní vzhledem k tomu, že "starým chlapem v Africké královně" byl míněn Humphrey Bogart, Laurenin o čtvrt století starší manžel. Podotýkám, že se podle všech údajů jednalo o manželství šťastné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjmná (byť lehce přitroublá) oddychová komedie, které překvapivě kraluje Lauren Bacall. Marilyn je odsouzena legračně zakopávat do čeho se dá, ale člověku to ani moc nevadí. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film plný paradoxů. Barevný CinemaScope (první natočený pro 20th Century Fox, nicméně uvedený až po The Robe, později ovšem jako první uveden v ořezu v televizi v roce 1961) je používán hlavně na interiéry. Hlavní trojice modelek je kombinace k nezaplacení, nesourodá, ale přesto si mají Betty Grable, Marilyn Monroe a Lauren Bacall co říct. Scénář je červená knihovna povýšená na cosi velkolepého, předlohou byly dvě hry: The Greeks Had a Word for It (1930) Zoe Akinsové a Loco (1946) Dale Eunsona a Katherine Albertové. Je to jeden z mála filmů MM, na které se dívám celý život a nevadí mi. Nadčasový potenciál potvrzují remaky v podobě stejnojmenného sitcomu z roku 1957, moderního televizního pokračování How to Marry a Billionaire: A Christmas Tale z roku 2000 a fakt, že si Nicole Kidman pro sebe koupila práva na další remake po roce 2007. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Radosť pozerať tento klasický retro film z obdobia 50.tych rokov. A hlave s takými krásnymi dlhonohými hviezdami v hlavných úlohách. Tento film odporúčam pozrieť vo farbe. Škoda len že príbeh je slabší. Alebo skôr ničím prevratný. Ale aj keď je film o tom, ako si tri kamarátky chcú nájsť milionára a dostať sa tak k peniazom - možno aj kvôli hereckému talentu Marilyn Monroe a Lauren Bacall vám tieto ženy nepripadajú odpudivo ako typické zlatokopky. Tento film museli ľudia v kine v 50.tych rokoch milovať a chodiť naň každý deň. Kostými hlavných predstaviteliek sú úžasné, rovnako tak kulisy, typické pre filmy z toho obdobia. Betty Grable hrala síce priateľskú, ale zatrpknutú ženu, Marilyn bola sexi v okuliaroch a práve tento jej "vedátorský" výzor som si obľúbil a asi je to aj moja najobľúbenejšia postava ktorú Marilyn hrala. Inak hrala múdru a veľmi serióznu ženu. A Lauren Bacall bola najhorúcejšia, najkrajšia ale aj trošku naivná. Mám naozaj rád tento film a som rád že vznikol. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Farbičky sú síce pekné, vtipy sú tu ale asi iba 2 za celú hodinu a pol a keďže má Marilyn vedľajšiu rolu, nemá čo odpútať od toho hlúpučkého príbehu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebýt kultu MM, dávno by se na ten film zapomnělo - celé je to samozřejmě dějově prostinké, předvídatelné a založené na stereotypech, ale překvapivě to funguje i po těch letech, protože je to prostě ukázka perfektního řemesla se vším všudy. Ten film samozřejmě beznadějně zastaral, současně ale díky tomu už dostal nádech správného hollywoodského retra, které dokáže člověka přenést do idylických časů 50's v New Yorku. Dialogy jsou místy vážně vtipné (i když nad chováním, respektive debilitou tří hlavních hrdinek by si člověk občas zoufal), všechny 3 herečky nosí úchvatné kostýmy, a celé to dopadne přesně tak, jak to dopadnout má - co chtít víc. Mimochodem ten film mě ale stihl na začátku neuvěřitelně otrávit, protože začíná nepochopitelně dlouhou scénou hrajícího orchestru, která má přes 5 (!) minut - trvá to celou věčnost, člověk jen kouká na ten zástup muzikantů, kteří hrají tu svou příšernou padesátkovou hubu, nic se tam neděje, a nedá se to vydržet - jaký to mělo mít smysl, začít ten film takhle, jsem fakt nepobral. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tři zlatokopky hledají milionáře. Před zhlédnutím jsem myslel, že bude zlatokopka jen jedna – Marylin, ale rozdíl mi vůbec nevadil. Je to další ze staršách dobře koukatelných filmů, ale ke špičce nepatří. Hodně stojí na stereotypech. # [viděno: monitor] # příběh *** | hudba **** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

classic 

všechny recenze uživatele

ONY TRI - šarmantné, pekné, cieľavedomé, sexi MODELKY si zrazu zmysleli, že sa vydajú za bohatých milionárov, aby sa pri nich mali, ako prasce v žite, veď, ktorá má záujem o chudáka ? , keď chudoba chudobu bije ! LOCO, POLA a SCHATZE, sú mimoriadne pôvabné nežné pohlavia, i keď ich úmysly smrdia určitou zištnosťou a vypočítavosťou, pričom, ani nie som z toho sprvoti výrazne šokovaný, či prekvapený. O niekoľko scén neskôr, sa miska váh obráti na opačnú stranu, a dve z dám, si začnú flirt s partnerom, ktorý nie je extra pri peniazoch, alebo tá tretia si myslí, že neustále dotieravý sympaťák, ktorý podľa nej pracuje na pumpe, taktiež nie je nič pre ňu, pritom má toľko prachov, že by v nich mohol plávať... Doslova by ju nimi OBSYPAL ! Jednu z týchto, akýchsi slečien, stelesnila božská Marilyn Monroe, ako okuliarnik indický, je na zjedenie, ale ani nemôžem potvrdiť, že by ma okúzlila niečim iným, čím je povestná. Taktiež sa patrí spomenúť hriešnu Lauren Bacall, ktorá tvorila dvojicu s mužom, ktorého spomenie vo filme, a ja, ako skúsený klasik kinematografie, som automaticky vedel, o kom je reč ! ( Povie to v takej stručnej hádanke... ? ) Ak by tu neboli ony dve, ( 3 ), tak hodnotenie by bolo výraznejšie slabšie, ako v tomto príklade, keď som vlastne zohľadňoval určité hľadiská, prečo som udelil priemerných 60 %, inak, aj keď sú všetky krásne, ako najkrásnejšie priezračné JAZERO, pôsobili na mňa strašne unavujúcim dojmom... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na ponudnělém snímku se mi nejvíce zamlouvají dobové reálie. 1) Přiznám se bez mučení - ano, je to moje poprvé. Můj první film s Marilyn. Asi jen mé zaměření na kluky dokáže vysvětlit absenci tohoto sexuálního symbolu v mé filmotéce. No, stalo se._____ 2) A závěr? Inu, kočka to byla, o tom není sporu. V dobových souvislostech asi ještě větší, než mi teď připadá. A to jí táhlo na 27 let._____ 3) Poněkud přitroublý děj této komedie rozhodně není to, co diváka zaujme. Ale hezké oblečení a dobové záběry na Ameriku roku 1953 mi vlastně docela stačí. A ostatní tu mají ty pěkné baby. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tři slavné herecké hvězdy padesátých let Betty Grable, Marilyn Monroe a Lauren Bacall se setkaly ve svěží konverzační komedii o tom, jak ulovit milionáře! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Lauren Bacall se pomalu, ale jistě stává jedna z mých oblíbených hereček. V té době přehrávání a stupidních blondýn (čímž rozhodně nemyslím Marilyn, ta měla vcelku slušný komediální talent) byla vážně dobrá a civilní. Film má své kouzlo a ta móda byla vážně úžasná. Chci ty šaty všechny! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tri mlade baby zistili, ze peniaze nie su vsetko. Sak to vieme, este su  tu pokladnicne poukazky centralnej banky, zlato, striebro, Diamanty, statne dlhopisy, cenne papiere   65 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

How to Marry a Millionaire je veľmi príjemná romantická komédia. Istým spôsobom také pohladenie po duši. Príbeh je dostatočne pútavý. Ako komédia funguje parádne, niekoľkokrát som sa nahlas schuti zasmiala. Romantiky je tu tiež nemálo, čo sa žiaľ o dnešných akože romantických filmoch povedať nedá. A kto má naviac ešte rád New York City, príde si na svoje. Kamera tu nasnímala úplne dokonalé zábery ako pohľadnice. Veľmi ma potešili scénky odohrávajúce sa na lyžovačke v horách v prekrásnom prostredí. Kostýmy sú parádne. Hudba taký balzam na dušu. Vidieť tento film na veľkom plátne a v originálnom znení, prihodím aj piatu hviezdičku. Žeby jeden z najpodceňovanejších filmov Marilyn Monroe? Ja som sa bavila výborne🙂. [arte] ()

Související novinky

Milionářská svatba Nicole Kidman

Milionářská svatba Nicole Kidman

30.04.2007

Pokud dychtíte po informacích bulvárního charakteru, opět vás v tomto ohledu musíme zklamat. Nicole se bude vdávat pouze na filmovém plátně, a to v remaku klasické komedie Jak si vzít milionáře,… (více)

Reklama

Reklama