Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No bolo to zaujímavé. A malo to njiekoľko svetlých momentov. Ale čakal som, že to bude vtipnejšie a asi aj akcia mohla byť lepšia. Jackie tiahne na 60 rokov ale typli by ste mu maximálne 40. Ale v pohyboch už nie je taký borec ako voľakedy. Celkovo film mohol byť o triedu lepší. Pre mňa. Inak si myslím, že niektorým skupinám divákov sa to bude páčiť. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo, kromě Chucka Norrise, nemládne. A ani Jackie Chan už neoplývá takovou obratností jako zamlada. "Ikdyž hýbat se i takhle v pětapadesáti?!" Historický podtext je zde cítit ze všeho nejvíce, ale je zručně v adekvátním množství doplněn o komické prvky, na které jsme u Jackieho zvyklí. Opět tedy nečekejte nic ve stylu bláznivých honiček z velkoměsta...zde jde pouze o odlehčený výlet do jedné z mnoha historických válečných událostí Číny. 72% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Do značnej miery zmarená príležitosť, čo zamrzí tým viac, že potenciál je obrovský. Jackie pre svojho vysnívaného "čínskeho Švejka" prišiel s príbehom o ťuťmákovi, ktorý sa snaží prežiť uprostred vojnového konfliktu a dopravením zajatého nepriateľského generála do rodnej pevnosti si zabezpečiť nejaké to políčko, ženu a byvola, aby mohol v pokoji dožiť. Hlavná postava je vyšperkovaná - je to klasický sedliak, čo rozumie zvieratám i ľudovému liečiteľstvu, každú druhú vetu začína slovami "Môj otec vravieval..." a na brnení má prirobený falošný šíp, ktorý mu umožňuje hocikedy hrať mŕtveho chrobáka (geniálny fór s kušou). Lenže čo z toho, keď príbeh celkovo nemá kúska súdržnosti, réžia a strih splašene skáču z miesta na miesto, žiadna emocionálna scéna nevyznie a všetky ostatné postavy sú bezvýrazné. Navyše je to celé zúfalo lacné - v podstate je tam pár chlapov v otrhaných kostýmoch, ktorí sa trmácajú lesmi a horami, až kým neprídu k jednej bráne, u ktorej mám podozrenie, že som ju videl v Red Cliffe. O tom, že Jackie už fakt nevládze a pokiaľ sú vo filme náznaky solídneho bojového umenia, tak výhradne v podaní iných hercov, ani nehovorím. Veľká škoda, toto mohol byť v podaní lepšieho režiséra a scenáristu naozaj výborný film so silným záverom. 5/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto kouskem Jackie Chana mám malý problém. Je to totiž jediný film, který jsem viděl na třikrát. První třetinu v kině, po půl roce druhou v na HBO2 a třetí po měsíce na HBO. A pokaždé mi to moc nebralo. Jen jsem to chtěl zkrátka dokoukat do konce. Smůla Malého Velkého Bojovníka je v tom, že si tento film neumí vybrat co chce být. Zaprvé: vtipným historickým dílkem s nadhledem nebo tragicko-komediálním válečním filmem. Je tam sice něco od všeho, ale dohromady to moc nefunguje. Asi bych to zkusil natočit úplně nějak jinak... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, miestami i humorná pacifistická oddychovka. Za zmienku stojí na chanovku neobvykle výborná vizualizácia (vynikajúce zladenie farieb) s dobrou hudobnou vložkou. Dej síce moc nenadchne ale na základe tohto pozitíva som film prežil bez ujmy a bez zjavnej nudy. Koniec je na Chana dosť netradičný a prekvapujúci, mne však sadol a na poslednú chvíľu zdvihol moje hodnotenie. 65/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama