Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Do značnej miery zmarená príležitosť, čo zamrzí tým viac, že potenciál je obrovský. Jackie pre svojho vysnívaného "čínskeho Švejka" prišiel s príbehom o ťuťmákovi, ktorý sa snaží prežiť uprostred vojnového konfliktu a dopravením zajatého nepriateľského generála do rodnej pevnosti si zabezpečiť nejaké to políčko, ženu a byvola, aby mohol v pokoji dožiť. Hlavná postava je vyšperkovaná - je to klasický sedliak, čo rozumie zvieratám i ľudovému liečiteľstvu, každú druhú vetu začína slovami "Môj otec vravieval..." a na brnení má prirobený falošný šíp, ktorý mu umožňuje hocikedy hrať mŕtveho chrobáka (geniálny fór s kušou). Lenže čo z toho, keď príbeh celkovo nemá kúska súdržnosti, réžia a strih splašene skáču z miesta na miesto, žiadna emocionálna scéna nevyznie a všetky ostatné postavy sú bezvýrazné. Navyše je to celé zúfalo lacné - v podstate je tam pár chlapov v otrhaných kostýmoch, ktorí sa trmácajú lesmi a horami, až kým neprídu k jednej bráne, u ktorej mám podozrenie, že som ju videl v Red Cliffe. O tom, že Jackie už fakt nevládze a pokiaľ sú vo filme náznaky solídneho bojového umenia, tak výhradne v podaní iných hercov, ani nehovorím. Veľká škoda, toto mohol byť v podaní lepšieho režiséra a scenáristu naozaj výborný film so silným záverom. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USATržby Celosvetovo $26,000,000║ Jackie Chan na staré kolená milo prekvapuje a ponúka opäť príjemnú zábavu, bláznivú akciu a dokonca nečakane dramatický záver. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, kterému zcela chybí tvůrčí disciplína a především řád, který by smířil "čínskou" teatralitu a lyrickou rozevlátost s moderní (a velmi neurovnanou) formou. Chan se opravdu snaží, ale jeho pacifistický idiot s duší venkovského básníka nakonec umírá pod kopyty schematické ideologie "jednotné a velké Číny", která je už nepostradatelnou modlitbičkou všech historických velkoprodukcí, pod kterými je jako mecenáš podepsán státní aparát. Na pánvi Wok prý vrabce od fénixe nepoznáte. Na plátně, naštěstí, ano. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I vrabec se někdy může stát Fénixem..... Bylo nebylo... v dávných dobách, kdy v Číně válčila jedna dynastie proti druhé, v lesích bylo možno potkat medvěda, dost divný lidi, nebo obyčejného člověka, který už toho měl všeho po krk, jak vláčí své rukojmí – generála cizí armády. J.Chan v příběhu, který je víc dobrodružný než historický a blíže než ke strhujícímu akčnímu filmu má k pohádce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád J.Chana a jeho souboje. 2.) Mám dobrodružnou duši. 3.) Mám rád nepohádkové konce. 4.) Zjistím, jestli je J.Chan lepší doktor nebo zahradník. 5.) Příběh, který neublíží ostatním, neublíží ani mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * P.S: škoda, že jsem ještě nepřišel na to, jak dát 3a½! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Beijing Dragon Garden Culture & Art // Celkom pobaví, taká pohodová historická komédia. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek Jackieho Chana cílený na čínský trh představuje jeho nejvytříbenější projekt v novém tisíciletí. Není zde ani stopy po přehnaných hereckých a akčních ambicích "New Police Story" či podbízivé stylizaci do šikmookého šaška z jeho amerických filmů. "Little Big Soldier", pod nímž je Chan podepsaný jako producent a scenárista, představuje návrat Chana k jeho podstatě, k tomu, co ho odlišovalo od řady ostatních představitelů bojových filmů a v čem může excelovat i když už kvůli věku v akci zaostává za mladšími konkurenty. Jako v začátcích Chanovy kariéry, kdy vytvořil a dovedl k dokonalosti svůj osobitý styl, zde vystupuje coby lidový hrdina definovaný svou prostotou a přízemností, který představuje kontrast k velebeným světům elity (v raných filmech to byli mistři bojových umění, tentokrát vojevůdci a panovníci). Chanův cirkusový humor se obejde bez kung-fu eskapád a dech krkolomných kaskadérských kousků, protože stejně dobře funguje jako ozvláštnění hašteřivých scén. Právě ve stylu humoru a typu postavy spočívá Chanova osobitost, která ho bude charakterizovat nadále i v době, kdy už nemůže držet dech s mladší generací akčních hvězd. -- Recenze na Rejže.cz (autor Tomáš Stejskal) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Historický dobrodružný film, jenž na první pohled vypadá jako jedno z řady čínsko-hongkongských válečných dramat z poslední doby, situační komikou a několika lehce ekvilibristickými čísly vážně upomene na starší Jackieho kousky. Ani nevadí, že už to po fyzické stránce není co bývalo. Role šutry hazícího dobráckého vyčuránka byla Jackiemu ušita přímo na tělo. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod nádherným vizuálem, skvělou výpravou, kostýmy a kamerou je bohužel trošku nevýrazně působící příběh, kterej né že by byl vyloženě špatnej, ale bohužel mě nedokázal vtáhnout do děje a nedonutil mě fandit Jackiemu Chanovi, kterej tu mimochodem pokračuje v dobrých hereckých výkonech, ale opět na akci se ve svým věku už nějak přestává cítit, takže z tohohle pohledu toho tady fakt moc neni, což je určitě škoda ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok. Skromne pôsobiaci film, ktorý však počas pomerne krátkeho trvania stihne odohrať veľké divadlo. Jednoduchý príbeh je zakomponovaný do pestrého a historicky atraktívneho obdobia, ktoré ponúka pre podobný námet obrovský potenciál, ktorý tvorcovia využili do posledného detailu. Zmiešania akčnej drámy s prvkami komédie som si dávno tak nevychutnal. Bolo spracované ladne a bez kŕčovitosti. Jackieho rola je vskutku znamenitá, no znova postavená viac na charakterových črtách postavy, než na jeho akčno-gymnastických zručnostiach. Síce predvedie zopár krkolomných výstupov, ale vek už ho ďalej asi nepustí. Pokiaľ však jeho výber rolí bude doashovať minimálne takéto kvality, tak si ho rád pozriem v hocijakom prevedení. 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý historický film s Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má zaujímavý príbeh o obyčajnom vojakovi, jednoduchom mužovi túžiacom po pokojnom živote na vlastnom pozemku, čo sa mu konečne môže vyplniť, kedže zajal nepriateľského generála a rozhodne sa ho odviesť do svojej domoviny, ale čaká ich dlhá cesta s množstvom problémov. Spracovanie zo začiatku nie je až tak zaujímavé, prvá polovica filmu pôsobí pomerne jednoducho a obyčajne, ale aj tak celkom zaujímavo, ale v druhej polovici sa už kvalita scenáru podstatne zmení, príbeh začne byť nepredvídateľný s množstvom zaujímavých a neočakávaných situácií a celkovo je film v tejto polovici lepší. A všetko to ukončí výborný a originálny záver. Akcie tu je celkom dosť, ale Jackie Chan na tom moc veľkú zásluhu nemá, starajú sa o ňu hlavne ostatní. Občas ešte predvedie nejaký zaujímavý skok, ale nanešťastie vidno, že už u to moc nejde. Nie je tu žiadna veľkolepá bojová scéna, ale hlavne menšie súboje jednotlivcov alebo menších skupiniek bojovníkov, ktoré síce nie sú ničím výnimočné, ale dobre sa na ne pozerá. Najviac sa mi páči akcia medzi vojakmi a otrokármi pri zrúcaninách alebo posledná väčšia akcia. Réžia a vizuálna stránka filmu je úplne obyčajná, ale miestami poteší dobrá hudba a aj obsadenie je síce pomerne neznáme, ale aj tak dobré. Občas sa tu vyskytne aj nejaký zbytočnejší humor, ale aspoň moc neprekáža a niekedy aj poteší. Little big soldier je dobrý film, vôbec ma nenudil, ale bavil, príbeh a herci sú na tom dosť dobre, ale filmu by určite prospel lepší režisér a štáb, ktorí by sa postarali o vizuál a aj vyšší rozpočet, aby bol veľkolepejší. 72% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čínský historický film, obsahující absolutně všechny typické parametry. Děj je zasazen do doby, kdy mezi sebou soupeřily jednotlivé státy o vytvoření sjednocené Číny. Z těch čínských historických filmů, které jsem viděl, jsem získal dojem, že je to pro ně to nejdůležitější historické období ze všech. I v tomto filmu, stejně jako ve všech ostatních, je válka zatracována, zde je dokonce hlavní hrdina v podání Jackyho Chana ten největší pacifista, jakého si lze představit. Je to dezertér, který ve válce přišel o vše, a jediné, po čem touží, je pěstovat si na pěti akrech půdy fazole a rýži. Nemusím asi dodávat, jak takovýto hrdina vyhovuje čínské vládě... Čímž samozřejmě neobhajuji války ani násilí:) Zároveň s tímto přístupem se zde (naprosto stejně, jako třeba v Hrdinovi) naznačuje, že sjednocení Číny je vlastně žádoucí a prospěšnou věcí, ačkoliv jinak, než válkou k tomu dospět nelze. Poněkud schizofrenní postoj, že. Ale dívalo se mi na to překvapivě dobře. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Párádny staromódny dobrodružňák s pomalším tempom, no kvalitným scénarom a dobre napísanými postavami. Jackie, ikeď si stále občas zaskotačí, tentokrát predovšetkým svárňuje plnohodnotnú postavu, ktorá mu naviac sadne ako ušitá. Trochu strelený, no dobrosrdečný farmár, ktorý trochu zamieša osudy ľuďom, ktorý usilujú o získanie prevahy v práve prebiehajúcej vojne. Podarená kombinácia komickej historky a trpkého príbehu vojny .Film trochu pripomína vynikajúci The Hidden Fortress od Kurosawy. (7.5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie určitě tímto filmem ve své tvorbě nic nepokazil, na druhou stranu, ale ani nikterak zvlášť nenadchl. Příběh je taková taškařice na pozadí čínských dějin. Číňani jsou na svou historii náležitě hrdí, to je cítit ostatně z každého záběru. Na druhou stranu, koukal jsem na film hlavně kvůli Jackiemu. Soubojů zde mnoho není. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S hodně přivřenýma očima a zatnutými drápy dávám 3*. Po většinu času mi Malý Velký Bojovník připadal nudný a rozhodně ne komediální, což býti měl. Jackie Chan svými kreacemi nezklame, historický podtext může zaujmout, ovšem další šanci bych již tomuto počinu nedal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, miestami i humorná pacifistická oddychovka. Za zmienku stojí na chanovku neobvykle výborná vizualizácia (vynikajúce zladenie farieb) s dobrou hudobnou vložkou. Dej síce moc nenadchne ale na základe tohto pozitíva som film prežil bez ujmy a bez zjavnej nudy. Koniec je na Chana dosť netradičný a prekvapujúci, mne však sadol a na poslednú chvíľu zdvihol moje hodnotenie. 65/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan přišel s filmem, který se do značné míry vymyká, tomu co, běžně tvoří, tedy akční komedie. Sice je zde pár humorných momentů, ale celý film je koncipován jako příběh z období válčících států, Chan jako obyčejný voják, který vstoupí nechtěně do světa vládců, pro něj odtažitého. Kromě akce očekávejte téměř komorní a civilní drama(na Jackieho poměry), nutno říci, že povedené. Akce se taky povedla, není si prakticky na co stěžovat, Jackie Chan pořád umí, velmi mile mě překvapil. Výborná kamera, kostými. Je fakt, že akční složka už není z převážné části na Jackiem, ale to není dle mého proto, že by se necítil, ale chtěl si zahrát něco jiného po mnoha zklamáních za tento a minulý rok, paktří Little Big Soldier, k tomu nejlepšímu, co se dá vidět v JV Asii. A mě osobně teda příběh vtáhnul, navíc tu není natahovaná stopáž a vše hezky odsýpá, aniž bych měl pocit, že se spěchá, nebo zůstává něco opomenuto. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jackie mě, s tím jak mu přibývají roky a zvolna ubývá fyzička, baví čím dál víc. A Válčící státy i příběhy, jimž je tahle etapa v čínské historii rámcem, mě baví ještě víc, než Jackie. 'Malý velký bojovník' si mě získal nejen oběma zmíněnými trumfy, ale i slušnou přehlídkou mých oblíbených klišé (dějových i formálních), žánrovou neukázněností jak ze staré školy - a samozřejmě tím typicky čínským způsobem hraní na citečky, který je mi ze všech mně známých způsobů hraní na citečky tak nějak nejbližší. Ting hao de...:-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipné dobrodružství s Jackie Chanem, kde se nemusí po americku pitvořit, aby mě rozesmál. A i když je film vtipně laděný (oddychovka na nedělní odpoledne), v bojích nejsou žádné naivní nepravděpodobné scény a je i vážný. 70 % # příběh 7 | humor 6 | akce 6 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Reklama