Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo, kromě Chucka Norrise, nemládne. A ani Jackie Chan už neoplývá takovou obratností jako zamlada. "Ikdyž hýbat se i takhle v pětapadesáti?!" Historický podtext je zde cítit ze všeho nejvíce, ale je zručně v adekvátním množství doplněn o komické prvky, na které jsme u Jackieho zvyklí. Opět tedy nečekejte nic ve stylu bláznivých honiček z velkoměsta...zde jde pouze o odlehčený výlet do jedné z mnoha historických válečných událostí Číny. 72% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Od Jackieho v jeho takřka 60 letech už divák nemůže očekávat obvyklé eskapády, které nám přinášel ve svých mladých letech ale "Malý Velký bojovník" (s Malým Velkým mužem to nemá vůbec nic společného) je docela povedená dobrodružná podívaná, které chybí větší spád a akce ale zabavit dokáže. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Milovníci Jakieho Chana si rozhodne prídu na svoje hoci je tu jeho situačná komika potlačená v prospech príbehu ( a to je dobre ! ). Na prvý pohľad pôsobí historický príbeh draho a veľkolepo, ale nie je tomu tak. Jedná sa skôr o malý výsek z čínskych dejín s peknými exteriérmi a podmanivou hudbou. Záverečná scéna mu pridala jednu hviezdičku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kontinuita a logika střihu je režisérovi zjevně cizí. Často jsem měla pocit, že prostě doprostřed děje plácne nějakou scénu, jak mu přijde pod ruku. Tragikomický příběh prostého vojáka a bojechtivého generála je tak pouze nesourodou směsí záběrů, kde se všichni honí, bojují a podvádějí na opuštěné hoře, kde je teda sakra přelidněno. Taky se tam vyskytuje jakýsi gang čínských indiánů s číry a péry ve vlasech. Souboje jsou nepřehledné a děj se dá jen matně tušit. ___ Některé scény měly velký potenciál a poetiku - dívka tančící v pusté hospodě, zalití jediné rostlinky na usychajícím poli, gag se šípem... Leč, co z toho, když vyprávěnka drhne a skáče v nesmyslných kruzích. SHRNUTÍ: Sjednocování Číny nebyla žádná velká sranda a jeho dodnes trvající následky taky ne. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Malý prostý a přízemní muž z lidu by chtěl místo válčení pěstovat řepku. A neházet šutry na nepřátele. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a výborný Jackie Chan. Kdyby to místy nebylo bez šťávy, tak bych možná šáhl po plném hodnocení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas typicky chanovská, ale v zásadě protiválečná komedie, ve které se Jackie soustavně a za všech okolností snaží zajmout nepřátelského generále, kterému pak vypráví o tom, jak by si žil v dobách míru. Jackie docela překvapil stejně jako netradiční konec. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlas s Cervenakom. Ten film mal obrovsky potenciál na nieco vynimocne, ale dopadlo to len tak napol. Prva polovica filmu je strasne nemastna neslana a az v druhej sa zacne ukazovat, cim tento film mohol byt. Jackieho postava je dostatocne zaujimava, ale chcelo by to viac zatlacit na dramaticku stranku a ovela lepsie prepracovat ostatne postavy. Pribeh je dost nesudrzny, chaoticky vdaka comu nefunguju poriadne emocie a ani netradicny zaver nevyznie tak silne ako by mal. Vizual sa mi vôbec nepacil. Vsetko je spinave, zablatene, prevlada siva a hneda farba. Ostatne farby sú vyblednute. Proste hnus. Na bitkach film nestoji, takze ich slabe prevedenie nie je zasadny problem. Akurát sa ukazuje, ze Jackie uz vôbec nestiha a tak su vsetky jeho bitky predratovane aj v zakladnych chvatoch. Klasicka komedialna Chanovska hravost sa prejavi len v zaverecnej bitke s kamenmi. Pritom ostatne bitky su tradicne pojate krvave sablovacky na solidnej urovni. Aj ked mam radsej Chanovske bitky, tak tentoraz by sa viac hodilo keby sa aj Jackie bil normalne ako ostatni. Potesilo ma, ze pri zaverecnych titulkoch sa dockame aj Jackieho pesnicky. Nepodarene zabery dokazuju, ze po akcnej stranke sa nejedna o nic zaujimave. Tento film bol vraj Jackieho vysnivanym projektom. Posolstvo, ktore nim chcel zdelit je pekne, ale skoda, ze si na reziu nezohnal ovela schopnejsieho rezisera. Mozno by to vyslo lepsie. Ani ostatne Sheng Dingove filmy za vela nestoja. Raz sa napriek tomu tato netradicna Chanovka oplati vidiet. 5/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já to nechápu.. Proč musí jeden z vás dvou zemřít ?? Všechno komplikujete !!" - "Nic nechápeš, hlupáku !!" - "Ale chápu !! Za všechno může ten plešoun !!" ;) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastně docela rád, že jsem se tomuto filmu nevyhnul. Dle mého nabídl slušnou akční podívanou a především také poměrně vydařený humor. Na mě účinkoval. Co se týče příběhu, tak i zde bych nehledal větší nedostatky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je tu historické období sjednocování Číny (než se sjednotila) a pak příběh jednoho muže co nechce bojovat a jde domu. To by však v tom nesměl hrát Jackie Chan a jeho cesta protknutá "selským rozumem" a házením kamením. Dalo by se vytknout nevýváženost scén, kdy to lehce zklouzává ke klasické čínské komedii (čínský humor je jako pro malé děti). Vše to však zachraňují akční scény, prostředí a hlavně postava Jackieho. Doporučuji si počkat na konec. Závěr stojí za to! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

No upřímně řečeno film mě zklamal, čekal jsem daleko větší porci zábavy. V ději jsem s chvílemi ztrácel a skoro jsem u Malého Velkého Bojovníka usnul a to se mi u filmů (obzvlášť s nestárnoucím Jackiem Chanem) moc často nestává 4/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Malý Velký Bojovník v podání Jackie Chana je dobrou podívanou. Jackie hraje sice svoji americky oblíbenou komediální postavu, nikterak ale přehnaně. Prostý Číňan, co musel jít do války a jediné, co chce, je jít domů a osázet si políčko. Jen ještě neví čím... ~ Čína je rozdělena na 4 části a všichni se mezi sebou mydlí. Jednu takovouhle bitvu, kdy se pomlátí všichni navzájem, přežívá bez úhony jeden prostý Číňánek, co chce jen jít domů. Stejně jsou všichni mrtví, tak co. Málem už odchází, když tu narazí na polomrtvého nepřátelského generála. Jaké to má ale štěstí, za takovéhoto zajatce dostane půdu, najde si ženu a bude si v klidu hospodařit. A tak zajatce naloží na vůz a vydává se na hódně dlouho cestu domů. ~ Onen nepřátelský generál je ale členem vládnoucí dynastie a také dědic trůnu. Jeho mladší bratr a jiný armádní generál ale nemají zrovna 2x zájem, aby přežil, a jejich podlé plány jim právě nějaký vojáček takhle hatí. Rozbroje mezi únoscem a zajatcem, kdy je to každou chvíli jinak, tak ještě narušuje boj o vlastní životy a touha dostat se domů. ~ Je to akční tak akorát, kluci skáčou a lítají, ale válečné vřavy se nedočkáte. Jde spíš o komornější výpravu, byť jsme stále venku. Je to dobrodrůžo, stále se něco děje a Jackieho prosťáčka budete mít rádi, stejně jako generála, učeného člověka, zajatého náhodným podřadným vojákem. Jejich cesta, trampoty a Jackieho vytrvalost za zkouknutí stojí. Zbývá jen překousnout jeden a půl hodinovou délku filmu, která přes svoji relativní krátkost trvá pomyslně mnohdy až příliš dlouho. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mám z toho pocit, že jsem se díval na dva filmy v jednom. Občas je to totiž komedie, která má ale jen pár světlých momentů. Navíc, čistě za mě tento občasný tón pokazí konec, který mohl být naprosto parádní. Kdyby se totiž film nesl celou dobu ve vážnějším tónu, mohly by emoce v posledních minutách a vteřinách filmu být sakra silné. Děj je vlastně hlavně o cestování Chana s rukojmím a překonávání nástrah. A zase se vracím na začátek. Skupina která ústřední dvojici pronásleduje je nemilosrdná, jenže to jde do ztracena, právě díky, humorným vložkám. Co musím pochválit je to, jak je zde Jackie představen. To namaskování vypadá fakt super. Co mi ale přijde jako hřích je mít ve filmu takového mistra a nenadělit mu do scénáře bojové scény. V komentáři skáču tak trochu od jednoho k druhému a přesně tak na mě působí i film. Za mě promarněná šance. 67 procent. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto kouskem Jackie Chana mám malý problém. Je to totiž jediný film, který jsem viděl na třikrát. První třetinu v kině, po půl roce druhou v na HBO2 a třetí po měsíce na HBO. A pokaždé mi to moc nebralo. Jen jsem to chtěl zkrátka dokoukat do konce. Smůla Malého Velkého Bojovníka je v tom, že si tento film neumí vybrat co chce být. Zaprvé: vtipným historickým dílkem s nadhledem nebo tragicko-komediálním válečním filmem. Je tam sice něco od všeho, ale dohromady to moc nefunguje. Asi bych to zkusil natočit úplně nějak jinak... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Tuhle postavu si Jackie prostě napsal na míru a je to znát... dost dobrý :) očekávání akrobatických kousků u každé Chanovky ničí zážitek, už se na to lidi vybodněte. Je mu pětapade! Jackie zraje jako sviňa a já ho mám snad ještě radši, když vypráví střelený historky od srdce, než když dělá ty svoje vylomeniny. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh natočený ve starém dobrém stylu jako se točily filmy v 70. nebo 80. letech. Vůbec jsem nepostrádala nejrůznější spomalené záběry a supermanovské výkony, vlastně by se sem ani nehodily, protože by působily rušivě. Konec se nese ve vážnějším duchu. Nechybí sestřih nepovedených záběrů, které konec odlehčují. Ale i tak jde o slušný žážitek. ()

Reklama

Reklama