Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedený historický film o tom, jak to může dopadnout, když přežijí z velké bitvy jen dva nepřátelé. Přitom je to docela dobrý film o přátelství, kde jsem ale přece jen čekal trochu lepší akční scény. Musí se ale nechat, že Jackie Chan tentokrát více hraje, než tančí, což je také dobře. On hrát umí, když chce. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Takový milý snímek, který bych spíš tipovala na starší datum vzniku, protože v dnešní době se u podobných témat rozhodně točí promyšlenější scénáře (nebo by aspoň měly). Přesto mě postavy a milý humor dokázaly upoutat a já si film užila. Výsledek sváru mezi bratry jsem si dokázala tipnout, ale úplné finále mě rozhodně překvapilo. K celkovému nádechu filmu to bylo velmi kontrastní a o to víc mě to zasáhlo. Kdyby to byla komedie - 4hvězdy. Kdyby to bylo drama - 4hvězdy. Ale stále se nemohu rozhodnout, zda byl tento mix žánrů dobře promíchán. Pěkných 70%. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie zkombinovaná s historickým a válečným filmem. Bohužel toho vtipu už nebylo tolik. Ale zase některé scénky byly hodně povedené. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakýsi pokus o komedii z dávných dob v Číně. Ne že by se to úplně nepovedlo, ale smíchy rozhodně řvát nikdo nebude. Je to ale jeden z lepších filmů s Jackie Chanem, takže si asi dokážete udělat představu, o co přibližně jde. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cinska kinematografia mi toho velôa nehovori a jediny, koho poznam je Jackie Chan + viem aj o Sammo Hung Kam Bo -ovi. No nic, par slov k filmu : dobra komedia a vyborne vykreslene realie z cinskych dejin. Kung Fu zapasy pomahaju udrzat film v priemere : 65 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hmm...krasna vyprava, vyborne kostymi, niekolko velmi slusnych bojovych scen, ale na druhej strane obohrany pribeh, nevydarena hudba, zbytocne tlacenie na humornu pilu v inak dramatickom kontexte. Jackieho mam rad, ale zblaznit sa kvoli nemu nejdem....z tohto filmu mam podobne dojmy...v pohode, ale nic extra. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže se těšíte na údernou akční komedii - a nejste ochotni slevit ze svých představ - nejspíš budete zklamaní. Pokud vám bude vyhovovat snímek, v němž je trochu trpký humor v rovnováze s poněkud méně veselými, zato dramatickými okamžiky, mohli byste být spokojení ... Ovšem za předpokladu, že oželíte fenomenální akční scény v podání Jackieho Chana. Za prvé: Má už svá léta - to je neoddiskutovatelný fakt. A za druhé: Bitky na špičkové úrovni přece nemůžete požadovat od prostého, dobrosrdečného a trochu svérázného rolníka, který se sice stal vojákem, ale pouze a jenom díky nepříznivé době ... a víceméně proti své vůli. Leč Jackie si v rámci své role vede víc než dobře, je originální a vynalézavý jako obvykle - a ty nejakčnější souboje za něho obstarají jiní. Můžete se bavit komickou stránkou jeho postavy a přitom ho sledovat na dobrodružné a nebezpečné cestě domů. Není sám - má cennou kořist: Velice významného a vzpurného zajatce, který má neméně významného a mocného nepřítele z vlastních řad. Situaci to podle očekávání značně zkomplikuje, ale jak se vyvíjí vztah mezi postarším vojákem-dezertérem a mladým generálem nepřátelské armády - a dochází ke konfrontaci jejich názorů, snímek zároveň získává nový rozměr ... a hlubší smysl. Přibližně dvě třetiny stopáže se příběh pohybuje někde na rozhraní mezi 3* a 4* - až přijde sled scén, které ho promění v typicky asijské velké drama - a už dávno není co řešit. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější čínská historie nebyla ani trochu nejtemnějším způsobem ztvárněna :)) A proč? Protože Jackie je správnej blázen :) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Film má parádní filtr a příběh, kterej mě ani chviličku nenudil. Chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale přidávám i pátou, kvůli tomu konci. Ten jsem fakt nečekal. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je po letech zase na stará kolena ve formě. Lehký tón, kterým jeho na první pohled epické dobové dobrodružství začíná, ale postupně Malého velkého bojovníka degraduje na obyčejné komedianství ve víceméně výpravných kostýmech. Chan je jedním z mála herců, kdo ještě něco takového ustojí. Vážně míněný závěr ale zážitek definitivně zabíjí. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Vtipné dobrodružství s Jackie Chanem, kde se nemusí po americku pitvořit, aby mě rozesmál. A i když je film vtipně laděný (oddychovka na nedělní odpoledne), v bojích nejsou žádné naivní nepravděpodobné scény a je i vážný. Jackie se pěkně vyšvih a konec mě i dojal :) 4* ()

markuc 

všechny recenze uživatele

S filmem mam jeden vetsi problem a stejny problem meli nejspis i filmari. Behem sledovani filmu jsem nezjistil, jestli to ma byt akcni film anebo komedialni. Spojeni obou se uplne nevyvedlo, z oboji tam najdeme ale spolecne prvky (ne nutne v jedne scene). Jakieho Chana mam proste spojeneho spis s komedialnimi rolemi a zde tedy ma plnit roli jakesi komedialni figurky, asi. Jeho protejsek, Lee - Hom Wang hraje na vazejnesi notu, zrejme. Bojove sceny jsou zde celkem efektne natoceny (i kdyz mi lehce vadila kamera misty, pristlo mi, jako by "sama sobe vadila"). Pribehove film nijak nevynika a o sjednoceni Ciny se nedozvite zhola nic, jde o "road movie" dvou znepratelenych vojaku (jeden z kralovstvi Liang a druhy z kralovstvi Wei). Film jsem videl s titulkami a mam pocit, ze v titulcich nebylo receno vse (ale to je obecny problem u vsech "zpivajicich" narodu). Dale me trosku zklamal zaver filmu, nejednalo se o zadny happyend, ale mohlo to byt trosku promyslenejsi a dava vetsi smysl (takto to vypadalo docela odflaknute - coz je muj pocit z cele druhe poloviny filmu, jakoby scenarista nevedel kudy a docela varil z kase). Ale abych jen nekritizoval, vse je natoceno velmi pekne, herci svoji ulohu zvladli, reziser to jakztakz vsechno ukociroval. Takze nizsi hodnoceni vlastne jen kvuli scenari. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mile vyprávěný tragikomický příběh prostého vojína a následníka trůnu. Poetické záběry a souboje nezkažené nějakým lítáním. Čestnost tu hraje prim a dokonce i na ten čínský humor jsem si zvyknul a párkrát se u toho zasmál. Jackie Chan po návratu na rodnou hroudu překvapuje a je jen škoda, že se někdy vůbec snažil prosadit v Americe. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem Jackieho neviděl takže to pro mě bylo dosti příjemné překvapení při zapnutí této fantasy komedie. Musím říct, že se tento film dost povedl oproti nějakým japonským či čínským dramatům (nic proti nim), kdy tam běhají jako nějací provazochodci. Je vidět, že Jackie Chan ze sebe ještě umí udělat srandu a je to moc dobře. 70% ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa celkom dobre, Jackie na to že má 56 predvádza stále obdivuhodné kúsky. (PS: príbeh sa odohráva v prenádhernej prírode) ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

pekny cinsky svejk :) s mierne necakanym koncom...tu sa viac neda napisat... Jackie ako vzdy vyborny a zabavny, jeho postava bola super prepracovana... co sa zbytku filmu tyka, mohlo to byt aj lepsie, no nebola to ziadna tragedia... a pri scene s kusou som sa smial tak, az sa spolubydlo zlakol(proste genialna)... hodnotim 7/10 ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No bolo to zaujímavé. A malo to njiekoľko svetlých momentov. Ale čakal som, že to bude vtipnejšie a asi aj akcia mohla byť lepšia. Jackie tiahne na 60 rokov ale typli by ste mu maximálne 40. Ale v pohyboch už nie je taký borec ako voľakedy. Celkovo film mohol byť o triedu lepší. Pre mňa. Inak si myslím, že niektorým skupinám divákov sa to bude páčiť. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Bojové, akční, hrdinské, statečné, věrné, smutné i vtipné, historické, přátelské. Velmi zajímavý příběh o vztahu dvou mužů, kdy každý stojí "na druhé straně bitevního pole". Postupem času se z nepřítele a zajatce stávají přátelé, kteří si slíbí desetiletý mír. To jak film končí..trohu smutné, přesto.. Film, který nenudí, pobaví a je zajímavý. Scéna s hazejícími kameny vážně dobrá. "Jedna hlavní cesta vede zpátky k domovu. Můj domov je přímo na úpatí Hory Liang..." ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Brutal hardcore nuda von China!!!!! Strašný!! Kdyby tohle natočili v Evropě, je to odpad, když to natočí v Číně během pauzy na oběd a hraje v tom Chan, je to v červených číslech!!! Ne, tohle fakt ne, ani akční, ani vážný, ani sranda, ani dobrý příběh, ani herecký výkony, ani atmosféra....sakra proč vůbec dávám dvě hvězdy?? Protože od všeho je tam toho aspoň trochu!!! Verdikt: Tak tohle je fakt šlápota VEDLE jako hrom, opravdu nezajímavý film!! ()

Reklama

Reklama