Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie Chan přesedlal z komedií spíš na akčňáky, no docela zajímavé. Ale myslím, že spíš mu to sedne v komediích. Film to není špatný, ale nic extra. Bojové vystoupení excelentní, jak tomu už bývá v podání Jackieho, ale to je celkem všechno, dost tomu ještě chybělo - přebývalo, každopádně film nijak nevyniká. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká bitva mezi provinciemi Liang a Wei skončí polem posetým mrtvolami. Ale někdo přece jen přežil - jeden bojovník z provincie Liang a generál z Wei. Bojovník se rozhodne generála zajmout, a jeho vydání do rukou své vlády si konečně vydělat na spokojený život kdesi na venkově. Jenže cesta domů je hodně daleká, a oba muži - ač nepřátelé na život a na smrt musí začít spolupracovat, aby vůbec přežili ... Těšil jsem se na čínský historický velkofilm typu Tygr a drak nebo Hrdina - a proto jsem (možná neprávem) trochu zklamaný. Malý velký bojovník - ač se chvilkama jako některý z výše zmíněných filmů tváří - ale už obsazení Jackie Chana do jedné z hlavních rolí dává najevo, že film směřuje trochu do jiných sfér. Občas si Jackie střihne scénu jako vytrženou z Hollywoodských akčních komedií, což podle mne tento film hodně strhává. Už jsem byl rozhodnut dát ještě nižší hodnocení, ale úchvatný závěr mne přinutil ještě nějakou tu hvězdičku přidat - mimochodem, závěrečnou scénu počítám k top filmovým závěrům vůbec.. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Film, který je velmi jiný než většina snímků Jackieho Chana. Má vážnější nádech, ale nechybí zde i humorné scény, které tuto vážnější dějovou linku pěkně narušují. S odstupem času jsem musela zvýšit hodnocení o jednu *, protože když si na film vzpomenu musím říct, že zanechal poměrně hluboký dojem. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Film, který si až v posledních pár minutách uvědomil, čím původně chtěl být. Do té doby šílená až neúnosná taškařice, která se nijak neliší od jiných Chanových filmů. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to asijský film. Ty mají svoji myšlenku, příběh a naprosto nic společného s amerikanismem a hloupým nostalgickým patriotismem, na který je splachovací část publika tak nelogicky zvyklá. Da Bing Xiao Jiang je krásný, výpravný film s příjemnou hudbou, s několika "jackiechanovskými souboji", Lee-Hom Wangem, který bych chtěla, aby mi předčítal pohádky před spaním (rajcovní barva hlasu, co si budeme povídat), skvělými kostýmy a scénou s řepkou olejkou, jenž trochu připomíná scénu z filmu GLADIATOR, neboli Maximus v pšeničném poli. Co je ale na tomto snímku nejkrásnější a nejmilejší, je právě legendární Jackie Chan, kterého jsem podruhé viděla hrát (předtím v Xin Jingcha Gush - NEW POLICE STORY), a POPRVÉ viděla hrát tak, že se mi jeho postava vryla tak pod kůži, že jsem na férovku - a naprosto upřímně - na konci uronila slzu. Navíc krásná titulková písnička "You Cai Hua", odzpívaná samotným Jackiem. Nu což, naučila jsem se text nazpaměť a pokud si ji pustím v práci, vždy mi zvedne náladu. Čím častěji DA BING XIAO JIANG sleduji, tím více ten film miluju...a taky jsem se kvůli tomu začala učit čínsky :) Už umím říct: 'řepkový květ' , 'pět akrů' , 'voják' , 'malý' a 'hora'....no jo...jak se říká, "ting hao de". ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Proč si alespoň jednou J. Chan neodpustí ty své hloupé žertíky, poté by mohl vzniknout naprosto vážný historický film se vším všudy. Z tohodle díla se zrodila příkladná fraška, tenhle typ humoru v takovém znění u mě nějak nefunguje. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Antimilitaristický, ale přitom vtipný mix bez trapného odéru. Oddechový podtón je přímo ušit na míru J. Chanovi. Rozhodně to nebyl jednoduchý námět, dal se velmi lehce zkazit. Za snahu dávám slabší 4*. 74%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Na jednu stranu je tu výrazná snaha o vážně míněné válečné drama (s patřičně pateticky předneseným závěrem), na straně druhé je sem dost násilně implementována komediální poloha, bez které by se to celé v klidu obešlo. Zbytečné pletky s topornou poetikou ani nezmiňuji. Poblázněný mix žánrů by se nakonec dal i odpustit, protože v úhrnu snímek nijak zásadně nenudí, co už je ale úplně na hlavu, tak skutečnost, že je u nás film uváděn v otřesném anglickém dabingu. Který chuj toto zas vymyslel? Jinak je ale film o pořádný kus lepší než jiný Chanův kousek ze stejného roku, CHŮVA V AKCI, to je bez debat. II Scénář: Jackie Chan. Hudba: Xiao Ke. 60% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Vejlet do historie tehdy ještě nesjednocený Číny mě vážně bavil. Jackie Chan jako trochu přitroublej venkovan za armádu zajme generála aby dostal odměnu. Generála chce ale zabít mladší brácha. Film, kterej je spíš noblesní a na přemejšlení, než Jackieho obvyklá tvorba. I když je věk znát, Jackie to pořád umí roztočit. Po tomhle filmu se nebojim říct, aby se vykašlal na americký blbiny a začal zase makat na domácí scéně. Očividně mu to svědčí. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to taková fraška v tom dobrém slova smyslu. Jackie má veliký prostor a opravdu hraje, a některé jeho gagy jsou pořád dobré. Děj uhání dopředu dost zběsile, někdy až zkratkovitě, ale je to zábavné, i přes občas nudné pasáže moralizování na téma "rolník je víc než voják" a "bez válek by bylo lépe". Bojové části ujdou, a zkouklo se to lehce, i když chyb to má dost a dost. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jackie točí filmy jak na běžícím pásu již pár dekád a za posledních pár let si jeho filmy nedrží již tak vysokou laťku jako v devadesátých letech, ale stále se občas jedná o nadprůměrné záležitosti. Tento film je jeden z těch lehce nadprůměrných. Téma "dva policajti se stanou proti vůli parťáky a nemaj se rádi, ale jak film plyne párkrát si zachrání život a stanou se kamarádi" je jedno z mých oblíbených a dá se říci, že zde splnilo vše co jsem čekal, ale ničím vysloveně nepřekvapilo ani neuchvátilo. Film si však drží své kouzlo a vaši přízeň. 3,5* ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jacke se pokusil o akční komedii s mírovým poselstvím a nacionální agitkou. Vcelku se mu zadařilo, film má občas až divadelní kontury, občas dá vzpomenout na Chanovy filmy z 80. let, kdy sršel energií i nápady a občas se pokusí si zahrát na klasický velkofilm z čínské produkce posledních let. Jackie se po dlouhé době nemá za co stydět, jak po akční stránce tak co se herectví týče. Kolegové slušně přihrávají, film rychle utíká a závěr má svou sílu. Agitku si klidně příště odpustíme a dokončení vedlejších epizod by taky nebylo na škodu. Každopádně dobrá zpráva, je-li vám 60, neznamená to, že s vámi v Hong Kongu nenatočí dobrý akční film ušitý vám na míru. Čínský Švejk si táhne domů zajatce, aby mohl začít žít klidný a jednoduchý život, na tenhle svět je to plán až příliš upřímný a naivní... 70% ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že v tomhle filmu něco neštymuje. Hodně chválím Jackieho Chana, že si taky občas vybere roli kde není ten největší badass, ale víceméně hraje druhé housle a pouze propojuje příběh. Bohužel tatáž postava do tohohle příběhu nejméně zapadá. Celý film se totiž tváří neuvěřutelně vážně a jediný kdo do celého filmu vnáší humor je právě Jackie a tím se pro mě stal neskutečně rušivým elementem. A potom tahle postava je prezentována jako největší nula z celé armády a nakonec v bojových scénách předvádí různé salta skoky a efektní chvaty. Mno nevím prostě mi do příběhu vůbec nezapadal, ale je fakt, že když už do filmu dostanete Chana tak potřebujete ukázat něco málo z toho arzenálu co umí. Jinak bych s tím problém neměl, není to nic závratného, ale určitě pobaví. ()

Katy86 

všechny recenze uživatele

Jackieho Chana miluju a zase mě nesklamal! :) Naprosto úžasný film, který mě snad nikdy nepřestane bavit... a taky jsem se u něj pěkně nasmála, jen co je pravda :) :D ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Úžasná dobrodružná komedie, kterých tu je opravdu málo, a ještě k tomu z velice zajímavého a mého oblíbeného období válek v Číně. Už jenom jméno Jackie Chan napovídá o kvalitě tohoto filmu, je zde prostý a přehledný příběh, který je avšak dost kvalitní a pro onu dobu ve které se to odehrává a pro to nádhehrné prostředí a krajinu, je jako stvořený. Samotná délka filmu naznačuje, že o nic převratného jít nemůže, ale opak je pravdou a i ta hodina a půl mi v tomhle filmu připadala tak dvakrát delší. A nesmím opomenout ani akční scény, které jsou dost dobré a Jackie se v nich bez problému pohybuje jako za mlada (dokonce i pořád stejně vypadá :D), a za to mu patří můj obdiv. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Ten konec mne lehce nahlodal, ale přeci jenom posledních pět minut nedokáže pozvednout zbylou stopáž, kdy příběh nebyl nic moc a chvilkami I dost nudil. Čekal jsem víc bojových scén...přeci jenom jde o J. Chana, ale i po této stránce jsem lehce zklamán.. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zasa uletený Jackie Chan, tak ako ho máme radi (skoro), ale ten historický žáner, ktorý Čína chrlí s kadenciou guľometu ja už veru nemusím. Za Jackieho, slušnú výpravu a celkový dojem, slabších 55-60%. ()

MilanQo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa tu ukázal z inej strany, ako bojovník, ktorý chce zachovať svoj rod a žiť si v pokoji na svojom majetku ... a svitne mu nádej, keď zajme neprijatelského generála, za ktorého je odmena. Zažijú spolu veľa akčných scén , na ktorých sa dá dobre pobaviť ... Dobrý film s veľmi dojímavým koncom..:) 70% ()

1945 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním Chanovým filmům je Little Big Soldier spíše podprůměr, ale to neznamená, že by v něm nebylo pár dobrých scén a vtipů ()

Reklama

Reklama