Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

Blazin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je něco mezi historickým filmem a komedií, ale není ani jedno. Škoda, že to Jackie Chan nedotáhl více do toho historického. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Myslím, že role, kterou strávil Jackie Chan v tomto filmu patří k jeho typickým kouskům. Podceňovaný, nenápadný nešika, který se proplétá všem nástrahami a ani sám netuší jak. Na odlehčenou trousí moudra svého otce. Narozdíl od jiných čínských filmů - tento postrádá typické davové scény a cekově na mne působí daleko komorněji. Bohužel film ničím nezaujme, ale ani neurazí. Do kina bych na to nešel, ale na zabití volného času docela příjemný kousek. ()

andykovac 

všechny recenze uživatele

Prešibaný pešiak zajme generála a myslí si , že sa mu splní jeho sen. Dožiť v pokoji mimo vojnovej vravy z odmeny za korisť. Dobrák od kosti nakoniec doplatí na svoju dobrotu. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Prvni polovinu se film rozjizdel a pusobil nesourode..nezajimave..tuto cast jsem ocenil az zpetne..ale i tak mohla byt lepsi, plnejsi vyranejsich momentu..pak film a hlavne scenar zacal mit zretelnejsi obrysy..kdy vygradadoval naprosto uzasnou posledni pulhodinou s vynikajicim koncem..tesne za pet..ale jak uz se tu psalo..tenhle film mohl byt sperkem v Jackieho filmografie..skoda prvni poloviny a absenci jeste lepsiho scenare. Jackie po Shinjuku opet potvrdil, zena domaci scene se hodla pretransformovat do vaznejsich roli a akci uz nebude jen jeho..ma na to, jsem zvedavy na jeho pristi filmy..skoda jen ze v Hollywoodu si dal nici povest filmy typu Chuva v akci:(..shrnuto..hodne vlazny rozjezd se meni v pusobivou vizualni jizdu s necekanym koncem:) ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Čínské historické filmy mám rád. Od tohoto jsem ale čekal víc. A Jackie Chan opět nezklamal, ty jeho bojové kreace a bláznivé scénky spíše filmu uškodili. Mimo jiné - klasika Chanových filmů - "veselé historky z natáčení" i v tomhle filmu v rámci závěrečných titulků nechyběly. Čekal jsem více serióznější záležitost. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nepozeral tak nudny film pri ktorom som 10x zaspal a 23x sa zobudil... Jedna hviezda za ten koniec, inak nekonecna nuda. ()

Illuminare 

všechny recenze uživatele

Jackie nám zde ukazuje to, v čem je nejlepší. Jeho vtipně akrobatické souboje mě vždycky bavily, ale tady je to posunutý o třídu výš, jelikož měl sobě rovné ba i silnější protivníky. Jackie Chan se zde opravdu vyřádil a to nemluvim a různých způsobech převozu svého zajatce, nebo házení kamenem a scéna s buvolem (nebo co to bylo za zvíře) mi dost namohla bránici. Příběhu je jednoduchý, děj místama dost přímočarý. Ale pokud má člověk Jacieho Chana rád, tak se jiste pobaví. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Mám rád "road movies", mám rád filmy z bojovou tématikou - orientální zvláště, mám rád film "Malý velký muž" z Dustinem Hoffmanem a mám docela rád filmy o sjednocení a lásce k vlastní zemi. Tento film se vcelku úspěšně toto vše pokusil nabourat , a dost se mu to podařilo. Byla to prostě slátanina, kterou pár slušných bojových scén a dojemný konec nemohlo zachránit. Více než dvě * nemohu dát. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního a od zkušenýho Jackieho bych čekal víc filmařiny i bojových scén ať vážných nebo legračních, asi už je fakt starej. Ale jinak se na to dalo koukat. 55% ()

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné vyprávění o kousku čínské historie. Po třetím shlédnutí za 5. Film obohacuje to, že není v režii "amíka", ale je plně čínský. Krom Jackieho žádné megastar a to je jedině dobře. Krásná atmosféra spolu s písní, která se objevuje skrz celý film, dotváří hodnocení na 5 hvězd. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co přesně mám od tohohle filmu čekat a byl jsem velmi mile překvapen. Little Big Soldier budí jakési zdání polofantasy prostředí a dává vzpomenout na Zakázané království. Na bojové filmy nekoukám, ale s Jackiem jsem vždycky udělal výjimku, protože jeho kousky jsou prostě skvělé... A navíc, tenhle film není až tak bojový. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tento počin nazývám já osobně překvapením roku. J. Chan mě dostal. Snad jediný film, ve kterém hrál - opravdu hrál, líbil se mi a nemůžu o něm říct, že byl stupidní, založený jen na jeho kaskadérských eskapádách a rychlých pohybech všech údů, kterými lidské tělo disponuje. Trochu vtipné i dojemné. Jsem opravdu mile překvapen. Na druhou stranu tato tématika snad funguje pokaždé a necynického diváka více méně dostane. Už to tady ale bylo (a to dávno): např. "Útěk v řetězech", USA, 1958. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl nejaky novsi film od Jackieho Chana:) Tentokrat film tak nekypi humorom, ale je skor vedeny takou inou cestou, skor povedane dramatickou z obdobia starej Ciny. Najviac podarene sceny sa mi pacili dve. Prva sa odohrala v jednom dome, kto vyhra a uchopi prvy mec. Tak groteskne bojovanie, kto ho chyti prvy, ma velmi pobavil. Druha scena prisla, ked Jackie nepriatelov likvidoval kamenmi:) Ani zvysok filmu neni spatny, krasna sceneria Ciny a o kostymoch ani nehovorim. Koniec filmu ma moc nepotesil, cakal som, ze sa vsetko dobre skonci. Ale ved nemoze byt happy end v kazdom filme, ale tu mi fakt chybal:( ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan si napísal úlohu na telo a je to z toho veľmi slušná zábava i keď zasadená do dramatických udalostí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že príbeh je zlý, práve naopak. Nehovorím, že akčné scény a práca kamery sú zlé, práve naopak (hľavne vzhľadom na vek J. Chana). Hovorím však to, že zo strany réžie je to priemer a nevyužitý potenciál. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

jeden hodně vtipnej číňan zajme prince nepřátelské armády a snaží se ho dopravit do paláce, aby za něho získal odměnu. Časem si toho číňana divák zamiluje, aby ho na konci mohli zabít, jinak by nevyvolali emoce, no za to strhávám hvězdu. Jinak jde o kouzelnou komedii. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Starý voják unese mladého generála nepřátelského státu a bere ho na dlouhou cestu, aby za něj získal odměnu. Jackie Chan si to celé napsal, podílel se na produkci a zahrál stěžejní roli onoho starého bojovníka. Jedná o poněkud neobvyklé road movie plného dobrodružství, zkušeností a proměnách v průběhu cesty. A neobvyklé ohledně Jackieho také je, že se jedná o historické drama, tedy zcela bez humoru a pro něj typických skopičin. I když úsměvných scén je dostatek. Tentokrát se dějství zaměřuje na povahu válčení a násilí ve své době. Avšak od válečného filmu se v jistém smyslu nijak neodlučuje. Vlastně se drží na hranici mezi dramatem a válečnou či historickou akcí. A tak tu máme dějově vojáka s tváří Jackieho snažícího se porazit nějaké ty barbary, co mu zkříží cestu a zároveň se moralizuje o nesmyslnosti války. Temná atmosféra s ohledem na dramatičnost a morálku je trefná. Emoce jsou i tak přítomný a dávají dané scéně zajímavou osvětu hlavně co se týče charakteru postavy. Bojové scény samozřejmě nejsou vynechány a jako vždy choreograficky a kamerou dobře zpracovány. Snímek rozhodně bude pro nadšence válečných historických filmů značně nudný, ale tož u moralizujících snímků většinou tak bývá. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Najlepšie Jackieho filmy sú z produkcie Hong Kongu a tento to potvrdzuje. Aktuálny Hollywood mu nedá dostatočný priestor a poriadny scenár. Príbeh je dosť objemný a pre-rozprávanie v jeden a pol hodine má za následok miernu kostrbatosť, kedy sa skáče v čase a mieste sem a tam bez varovania. No napriek tomu je to o triedu lepšia Chanovka (nový Karate Kid bude snáď ešte vyššie) ako predchádzajúci Spy next door. Som rád, že sa vrátil povestný hravý humor v bojových scénach a za vtip s kušou a vyskakovacím šípom. Ten bol luxusný. ()

Reklama

Reklama