Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

jacko 

všechny recenze uživatele

3,5*...libilo se a to jackieho chana fakt nemusim...sice absence oblibeneho kug-fu, ktere nahradily spise akcni akrobaticke prvky, ale nenudil jsem se... tempo je pomalejsi, ale snaha o hlubsi rozmer neprichazi vnivec ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Musí se ocenit, že se tvůrci tak nějak zdrželi snahy to přeplácat a jistě lákavé myšlenky udělat z toho čistě akční komedii. Nicméně i tak si člověk odnáší určité smíšené pocity, neboť není úplně jisté, co to tedy má být, když ne akční komedie. Chybou totiž je, že se tvůrci rovněž zdrželi snahy udělat z toho čistě historický epos. Jackie Chan je však stále mistrem, u kterého se cení, že je ochoten přijmout i roli, ve které má vlastně hrát jen mírně nadaného bojovníka, který odvahy moc nepobral... ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Sic Jackie Chan, ale konečně opět hraje v něčem "normálním". Musím říct, že zatím to byl jeho nejlepší výkon za poslední roky. Filmek je taktéž povedený a střídá chytlavé akční souboje s až dojemnými scénkami nebo povedené dialogy. Filmu nechybí nápad ani spád a všechno jede jako po másle k trochu drsnému konci. Mňamka. 4* ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan trochu jinak. Mít děj i něco víc než především bojové scény, hodnotil bych i více, protože poselství filmu bylo hlubší... ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Jackie v jednej z mala uloh kde nieje ten najlepsi bojovnik, no v pribehu ktory urcite stoji za pozretie niejen skalnym fanusikom. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ukazující prostého farmáře uprostřed dlouhých válek. Pomalejší tempo a široká výprava ovšem způsobují, že vás děj příliš nevtáhne. Navíc u takovéhoto snímku by člověk čekal, že tam bude alespoň nějaká zajímavá kopací scéna. A i když Jackie možná už kopat nechce, přece by nebyl takový problém, aby toto obstarala jiná postava. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Vidět to s anglickým dabingem, tak tomu asi dám "odpad!", ale hezky v původní čínštině je to bezva film. Není ani moc bojový (jak by se mohlo zdát z traileru), ani moc komický (jak by se mohlo zdát, kdyý je tam Jackie), je to spíš hořce úsměvné a melancholicky romantické :-). ()

Design 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě překvapení. Očekával jsem válečné řežky. A film vypráví příběh sedláka který zajal generála a chce ho dovést domů do Liangu a dostat za něj 5 akrů půdy. Děj je sice krapet nevýrazný. Ale oslovil mě, zvláště se mi líbily pasáže kdy se z generála a sedláka stávají přátele a bojují o své životy. Občas se i zasmějete, kdy sedlák pár kameny drží vojáky od těla :).. musím taky dodat, že mě opravdu hodně překvapil konec. celkově 3 slusne hvězdy. Rozhodně od toho nečekejte Red Cliff. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Když se jednou za čas dostanu k asijskému snímku, vždy si z jistou dávkou rozčarovanosti připomenu, jak odlišná je to kultura a jak odlišné je myšlení lidí z východu od toho našeho evropského. Ten důraz na poetické ztvárnění a vystižení historie je i v Malém Velkém Bojovníkovi tak specifický, že zaujme, i když zpočátku mate. Natolik jsem Jackieho Chana spojoval jen s akčními snímky, že jsem téměř celý film zarputile očekával, kdy už se dostaví jeho akrobatické bojové umění...a ono nic. Příjemný film, který si ovšem za cíl vyprávění nevzal velké bitvy a bitevní scény, ale národní hrdost a mír. 8/10. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zajímavějších filmů Jackieho Chana z poslední doby. K většímu nadšení chybí ale velmi pomalé tempo. ()

zaso162 

všechny recenze uživatele

Jackie dostal konečne šancu sa ukázať. Škoda, že prišla na staré kolená, takže sa nemôže predviesť v plnej ,,mladíckej,, sile. No napriek tomu si myslím, že je to jeden z jeho najlepších filmov. Prvá polovica snímku mi nepasuje do zvyšku. Zrejme za to môže nepodarený scenár, ktorý sa stratil už na počiatku filmu a znovu zrodil v jeho polovici. Chabá kamera a priemerný strih dojem stratenosti len umocňuje. Postava ustráchaného trtka sadla Jaciemu natoľko, že drobné nedostatky som razom hodil za hlavu a film si patrične užil. Po záverečnej pol hodine a výbornom finishi som sa sám so sebou zhodol, že scenár nemohol napísať jeden človek. Ten rozdiel je totiž priepastný. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Nebýt kočkování a komediálních kousků Jackieho Chana a Lee-Horn Wanga, tak by byl film hodně slabý, protože děj je jen vatou k těmto komediálním scénám, souboje jsou taky o ničem a konec je zbytečně teatrálně dramatický a snaží se ze sebe vyloudit nějakou tu myšlenku, což se do tohoto filmu vyloženě nehodí. Jinak je to ale povedený kousek, zasmál jsem se...hlavně scéna s vystřeleným šípem je brilantní :-D. 60 % ()

Looka 

všechny recenze uživatele

85% Jackie mě posledními filmy opravdu velmi mile překvapuje. Takovýhle film bych od něj opravdu nečekal... ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Pozeralo sa mi to veľmi príjemne. Dokonca mi padol aj vhod. To, že Jackie je už pomalší, nevládze a podobne absolútne nevadilo. Pri strele z kuše a následnom páde oboch som sa zasmial z chuti a poriadne. Vlastne, celkovo to na mňa pôsobilo dobrým dojmom. Odporúčam... ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se zase jednou vrátil natočit film domů do Číny. I když jeho postava nevybočila z klišovité škatulky venkovských prosťáčků, kteří toho mají pod čepicí mnohem víc, než se na první pohled zdá, přeci jen je tahle čínská historicko-válečná sranda mnohem lepší než mnohé z jeho hollywodských trháků, především těch z devadesátých let. Na stará kolena, kdy své tajtrlíkování Jackie omezil na minimum nezbytně nutné, se zdá, že nastartoval znova svou kariéru a to v mnohem příjemnější a koukatelnější poloze. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan hraje pořád skvěle, dějově se toho sice moc nestane, hlavní hrdinové pořád jen někam jezděj, utíkaj nebo jsou chycený, ale akční scény jsou i tak hezký. Ten závěr mě ale fakt dostal.. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jednou se to vydržet dá... pár vtipnějších scének a gagů, jinak klasická křeč :) a la Jackie Chan. Hezké reálie, dvě pěkný holky (jedne zemře), žádnej sex (jako obvykle), charizmatickej zajatec a pěkný exteriéry. Milovníci Jackie Chana si můžou přidat hvězdičku :) ()

ramislav 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční komedie, která dokáže pobavit. Čekal jsem sice víc akce, ale vynahradily to vtipné kreace Jackieho. Hlavně mě překvapilo, že jeho postava byla přemožitelná, což se v jeho filmech stávalo málokdy, viz. Mladý mistr. 75%. ()

Reklama

Reklama