Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Recenze (166)

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá zábava. Mne sa obzvlášť páčili vtipné súboje, no a koniec trocha sklamal. Na ten žáner na ktorý to celý čas hrali, bol ten koniec zbytočne seriózny. 70% ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Film, za ktorým sa ukrýva oveľa viac než 71%. Film, za ktorého maskou akčných scén, bojových výprav, Chanovho "pitvoření" sa ukrývajú hlboké myšlienky, prívetivá lyrickosť a silná katarzia. Mať to o niečo viac lyrickosti, váham nad piatou hviezdičkou. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dvoch vojakoch znepriatelených armád, priateľstve a poliach plných repky. Narozdiel od iných Jackieho filmov som mal pri tomto dlho pocit, že nemá ten správny švih, no záverečné scény rozhodli. Navyše, nebol by to Jackieho film, keby na konci neboli zmrvené zábery a záverečnú skladbu som si zamiloval. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Hm no kdo byl vlastně kdo? všichni měli stejné šedé mundury, tak se v tom vyznej. Chvílemi dost nuda. 5/10 ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Že se nejedná o další americký snímek jde poznat hned na první pohled. Příběh je vyprávěn typickým „východním“ stylem. Je mnohem více barvitý a nutí k většímu zamyšlení. Během sledování tohoto filmu jsem se ani trochu nenudil a dokonce jsem se parkrát i zasmál. Malokterý snímek z „východní“ kultury se mi líbil tak, jako tento. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně zábavná záležitost, ale žádný zázrak to tradičně není...prostě a jednoduše - Jackie Chan! *** a 65%. ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní kousek. Jackie Chan teď točí jeden film za druhým a po Karatu Kidovi zde máme další neméně zajímavý kousek. Snímek se odehrává v době před Kristem, v Číně zuří válka. Po jedné takové bitvě, přežije pouze Jackie Chan a nepřátelský generál, kterého se rozhodne zajmout aby dostal odměnu. Film se vlastně točí jen kolem nich a jejich cestou do Liangu. Postupem času se však z nich stávají přátelé a spolu zažívají nejednu zamotanou situaci, kdy je přepadnou loupežníci, nebo po nich jde samotná armáda státu Wei. Při tom celý příběh je natočen s lehce komickou linií děje, kde se místy dobře pobavíte. Nicméně a co se mně na tom líbilo, je v tom i trocha vážnosti a příběh je opravdu podán tak, že Vás na chvíli vtáhne do děje. Na druhou stranu tomu něco chybí. Něco co vás dostane a zaujme. Nicméně film bych doporučil a věřím, že milovníci Jackieho Chana budou spokojení. ()

bosquete 

všechny recenze uživatele

Příběh o rozdílném pohledu chudáka a pána, o zarputilosti, tvrdosti, soucitu, vypočítavosti, bratrství a hlavně cti na pozadí válek, které vedly ke sjednocení Číny. Stejně jako v Zakázaném království i zde Jackie představuje "člověka k ničemu" a od začátku do konce je na co se dívat (Chan nechává dost prostoru, aby mohli vyniknout mladší) a co poslouchat (písnička o pěti mou půdy:)). Jedná se spíš o film k zamyšlení než o běžnou komedii či historický velkofilm, ačkoliv samozřejmě poskytuje dostatek zábavy. Trošku mě mrzel rychlý konec, který zřejmě koresponduje s asijskou mentalitou, ale u nás je málo pochopitelný, a nevyjasněné úmysly generálova bratra, které se v průběhu filmu promění z jasných v mlhavé. ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Citlivá, hlboká myšlienka o priatelstve, čistote srdca a dôležitosti domova a mieru v duši, tento film oddeluje od bežného Hollywoodského priemeru. Vhodne posadený príbeh do dôb starej Číny a charizmatický Jackie Chan mňa na nenasilných 96 minút príjemne zabavili. ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Slovy hlavního hrdiny bych film popsala jednoduše "nádhera"...Příběh- No tak, je to Čína! Prostě ve filmech z HK/Číny prostě příběh nějak po sobě drží a jsou rádi že jsou rádi...Člověk si zkrátka musí zvyknut, a pak mu to už ani nepřijde. Jackie mi tu byl nesmírně sympatický...Víte, jako většina 90átkových, jsem i já na Jackiem vyrůstala, ale nekoukala jsem na něj kvůli těm bitkám, pružnosti nebo kung-fu, to mě tolik zas nezajímalo (na rozdíl od teď, hehe :p :D ) ale prostě mi seděl jeho humor a sedí mi do teď. Proto mi nevadilo, že to prostě už není to co v Drunken Masterovi nebo Fearless Hyeně, ani nemohlo být...Na druhou stranu pořád tam bylo něco, a nemůžu říct že by to byl vyloženě průser (ono se to vlastně k té postavě i dost hodilo) a koho znáte že by se v 56 uměl pořád tak otáčet, kopat, ohýbat, prohýbat, nahýbat jako Jackie...Vážně, Jackie je mi jako člověk nesmírně sympatický a dost si ho vážím, proto mi až tak nevadí že už nepředvádí to co kdysi... Jinak film má taky nádhernou magickou, mystickou atmosféru (přerušovanou sekáním hlav a jiných údů co jsem zase tolik nemusela), chanovský humor (buď vám prostě sedí nebo ne), a bolestný závěr u kterého jsem si i pobrečela...A Jackieho herecký výkon je tady jeden ze nejlepších, troufám si říct, v celé jeho dosavadní kariéře...Tak že, pokud už jste pár Hongkongských nebo Čínských filmů viděli a víte co od příběhu čekat zklamáni rozhodně nebudete... A vy ostatní i tak kouknout, protože Jackie tady hraje skvěle a role mu vyloženě sedí. 5* ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Skvelý Jackie v krásnom príbehu o roľníkovi, ktorý odmietol bojovať vo vojne a jeho náhodnom spolucestovateľovi - zajatcovi/generálovi cudzieho klanu. Cesta oboch je plná nástrah, bojov a nutnosti prežiť, až sa z nich stanú priatelia. Jackie vo svojich 56 rokoch dokazuje, že lepší akčný herec/kaskadér vo svete filmu neexistuje. Príjemné dialógy sú humorné a oba charaktery krásne vystihujú (statočnosť a vojenskú oddanosť generála a jednoduchosť a zmysel pre prežitie roľníkovho syna), občas vyskočí i nejaká tá čínska ľudová múdrosť. Veľmi príjemný filmík, po každej jeho stránke. Jackie vo svojich stredných rokoch vie príjemne prekvapiť. ()

Charlie.Harper 

všechny recenze uživatele

Odporúčam všetkým čo to začali pozerať a vypli po 20 minútach. Pozerajte ďalej. Ešteže som sa v ten deň tak nudil a povedal som si že “Skúsim dokukať“. Lepšie som ani nemohol urobiť. Pri dvoch scénach som si myslel, že od smiechu asi prasknem. Naozaj som nečakal že sa tento film tak perfektne obráti z nudy na dobru zábavu a aj akciu. Síce ten začiatok naozaj vyzerá otrasne neskôr je to markantný rozdiel. Jackie Chan ako vidiecky tragéd a jeho životné priority boli naozaj skvelým pobavením. Mať vlastnú farmu.. v tej dobe asi naozaj ľuďom stačilo málo. ()

Reklama

Reklama