Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

markuc 

všechny recenze uživatele

S filmem mam jeden vetsi problem a stejny problem meli nejspis i filmari. Behem sledovani filmu jsem nezjistil, jestli to ma byt akcni film anebo komedialni. Spojeni obou se uplne nevyvedlo, z oboji tam najdeme ale spolecne prvky (ne nutne v jedne scene). Jakieho Chana mam proste spojeneho spis s komedialnimi rolemi a zde tedy ma plnit roli jakesi komedialni figurky, asi. Jeho protejsek, Lee - Hom Wang hraje na vazejnesi notu, zrejme. Bojove sceny jsou zde celkem efektne natoceny (i kdyz mi lehce vadila kamera misty, pristlo mi, jako by "sama sobe vadila"). Pribehove film nijak nevynika a o sjednoceni Ciny se nedozvite zhola nic, jde o "road movie" dvou znepratelenych vojaku (jeden z kralovstvi Liang a druhy z kralovstvi Wei). Film jsem videl s titulkami a mam pocit, ze v titulcich nebylo receno vse (ale to je obecny problem u vsech "zpivajicich" narodu). Dale me trosku zklamal zaver filmu, nejednalo se o zadny happyend, ale mohlo to byt trosku promyslenejsi a dava vetsi smysl (takto to vypadalo docela odflaknute - coz je muj pocit z cele druhe poloviny filmu, jakoby scenarista nevedel kudy a docela varil z kase). Ale abych jen nekritizoval, vse je natoceno velmi pekne, herci svoji ulohu zvladli, reziser to jakztakz vsechno ukociroval. Takze nizsi hodnoceni vlastne jen kvuli scenari. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie Chan přesedlal z komedií spíš na akčňáky, no docela zajímavé. Ale myslím, že spíš mu to sedne v komediích. Film to není špatný, ale nic extra. Bojové vystoupení excelentní, jak tomu už bývá v podání Jackieho, ale to je celkem všechno, dost tomu ještě chybělo - přebývalo, každopádně film nijak nevyniká. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto kouskem Jackie Chana mám malý problém. Je to totiž jediný film, který jsem viděl na třikrát. První třetinu v kině, po půl roce druhou v na HBO2 a třetí po měsíce na HBO. A pokaždé mi to moc nebralo. Jen jsem to chtěl zkrátka dokoukat do konce. Smůla Malého Velkého Bojovníka je v tom, že si tento film neumí vybrat co chce být. Zaprvé: vtipným historickým dílkem s nadhledem nebo tragicko-komediálním válečním filmem. Je tam sice něco od všeho, ale dohromady to moc nefunguje. Asi bych to zkusil natočit úplně nějak jinak... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Milovníci Jakieho Chana si rozhodne prídu na svoje hoci je tu jeho situačná komika potlačená v prospech príbehu ( a to je dobre ! ). Na prvý pohľad pôsobí historický príbeh draho a veľkolepo, ale nie je tomu tak. Jedná sa skôr o malý výsek z čínskych dejín s peknými exteriérmi a podmanivou hudbou. Záverečná scéna mu pridala jednu hviezdičku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Do značnej miery zmarená príležitosť, čo zamrzí tým viac, že potenciál je obrovský. Jackie pre svojho vysnívaného "čínskeho Švejka" prišiel s príbehom o ťuťmákovi, ktorý sa snaží prežiť uprostred vojnového konfliktu a dopravením zajatého nepriateľského generála do rodnej pevnosti si zabezpečiť nejaké to políčko, ženu a byvola, aby mohol v pokoji dožiť. Hlavná postava je vyšperkovaná - je to klasický sedliak, čo rozumie zvieratám i ľudovému liečiteľstvu, každú druhú vetu začína slovami "Môj otec vravieval..." a na brnení má prirobený falošný šíp, ktorý mu umožňuje hocikedy hrať mŕtveho chrobáka (geniálny fór s kušou). Lenže čo z toho, keď príbeh celkovo nemá kúska súdržnosti, réžia a strih splašene skáču z miesta na miesto, žiadna emocionálna scéna nevyznie a všetky ostatné postavy sú bezvýrazné. Navyše je to celé zúfalo lacné - v podstate je tam pár chlapov v otrhaných kostýmoch, ktorí sa trmácajú lesmi a horami, až kým neprídu k jednej bráne, u ktorej mám podozrenie, že som ju videl v Red Cliffe. O tom, že Jackie už fakt nevládze a pokiaľ sú vo filme náznaky solídneho bojového umenia, tak výhradne v podaní iných hercov, ani nehovorím. Veľká škoda, toto mohol byť v podaní lepšieho režiséra a scenáristu naozaj výborný film so silným záverom. 5/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama