Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fox (Walken) a X (Dafoe) vymyslí vrcholný kšeft svých životů. Za sto miliónů dolarů přetáhnou geniálního vědce Hiroshiho (Yoshitaka Amano) z korporace Maas, s níž má Fox nevyřízené účty, pro korporaci Hosaka. Na co však zlákat muže topícího se v luxusu, přízni dam a společenském úspěchu? Najímají luxusní prostitutku Sandii (Argento), jejímž úkolem je vědce svést a přimět ho se do ní beznadějně zamilovat. (J.Connor)

(více)

Recenze (21)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když jsem tedy pořádně nepochopil, jak to vlastně skončilo a posledních cca 20-25 minut je jen sekvence flashbacků z toho, co již bylo ukázáno (ale má to svou logiku), celkově se mi pojetí celého filmu líbilo. Výborný Christopher Walken (určitě jedna z jeho nejlepších rolí), skvělá Asia Argento (kvůli téhle ženě bych bych ochoten postavit se doprostřed Teheránu s cedulí s nápisem, že Alláh je buzerant nebo doprostřed Tel Avivu s nápisem, že holocaust byl v pohodě), zajímavá zápletka, výborné dialogy.... Asi to nesedne každému, ale je to pozoruhodný, zajímavý a netuctový film mimo jiné o tom, že samotný lidský život jako takový, jeho povaha a podstata, už v dnešní době v podstatě vůbec nic neznamená. Zdejších 38% je čistý výsměch. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ferrara nám neukazuje to, čo sa v jeho príbehu deje, len nás necháva rozprávať Dafoea s Walkenom o tom, čo sa deje. A občas sa rozpráva a súloží Dafoe s Argentovou. Tiež o tom, čo od nej chcú, alebo čo sa odohralo. Môže vám tento prístup pripadať originálny, alebo vás môže vyložene otráviť a potom vás extrémne otrávi aj záverečných dvadsať minút, ktoré nakrútil Ferrara v štýle zdvihnutého prostredníka mainstreamovému rozprávaciemu štýlu. Na to, aby sa dal ale tento film ohodnotiť ako plnohodnotné umenie, to v mojich očiach nestačilo. ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Režisér původního "Bad Lieutenant", 3 herci (Christopher Walken, Willem Dafoe, čarokrásná Asia Argento), náznakovej zacykleně zmatenej děj, hudba Schoolly D. Celý je to o zvláštním snovým feelingu a kameře, takže buď love nebo hate. Nejdivnější na tom je, že vzhledem k námětu od Williama Gibsona by  to teoreticky/technicky měl být spíš cyber-punk, než Blue Velvet romance :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čistý Cyberpunk bez technologií vzdálené budoucnosti zaměřený na problematiku lásky ve světě korporací a špionáže, v kterém nemůžete nikomu věřit. Rok po Nirvaně a opět na podobné vlně se však v lepším obsazení (Walken, Dafoe, krásná Asia) potěší film ty méně akčně laděné diváky, které sázejí spíše na "pocit nezávislosti" v každé minutě filmu. Tento herecký trojlístek filmu vládne a především Asia Argento se postupně ze štětky stává správnou femme fatale. Klasické cyberpunkové motivy jsou tu na každém kroku, přestože některé fanoušky např. Matrixu nebo JM vyleká nepřítomnost počítačů a hromadu drátů. Netradičně je především zvládnutý pocit paranoidního sledování lidí (stalking Hiroshiho pomocí průmyslových kamer na každém kroku s velmi špatnou kvalitou), které jiní lidé nebo korporace mohou sledovat i ovládat pomocí mnoha nástrojů. Především tenhle aspekt mě hodně oslovil, protože ve světě, kde již technologie stačí pro poznání člověka už nějaký rok žijeme... Když se to všechno sečte, New Rose Hotel má (v dobrém i zlém) jedinečnou atmosféru, která jinak pomalý film zvedá do hladin netradičního průměru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se pořád přesvědčuji o tom, jak moc pro mě Ferrarovy filmy nejsou... Nechápejte mě špatně, já pomalé (skoro-až poetické) filmy se specifickou atmosférou hodně rád, ale u tohohle režiséra na mě ten jeho styl funguje tak 15 minut nanejvýš, pak už mě to jen čím dál tím víc nudí. Z tohohle mám vlastně dost podobné pocity jako ze Siberie - kromě toho poutavého začátku, který se tváří, že z toho vypadne něco hlubšího, to je jen strašně nudná experimentální prázdnota (a přitom se to pořád snaží dost tvářit, jako by v tom bylo něco víc než je). Tady mě totiž kromě hudby a počáteční snové atmosféry nic jiného nezaujalo a od druhé poloviny jsem u toho už docela trpěl. Navíc je to úplně o ničem a nějaké slabé náznaky dramatu a sci-fi v tom ani nehrají důležitou roli, takže se sem podle mě ty žánry ani nehodí. Mysteriózní jakž takž jo, ale hlavně je to experimentální. A bohužel ne tím správným směrem, aspoň pro mě. Fakt mě nebaví film, jehož polovinu tvoří jen monotónní sexuální scény. A chudák Dafoe se tak snaží, ale nemá tu prostě co hrát. Blbý je, že ho Ferrara obsazuje často a obsadil ho do ještě jedné sci-fi, takže i když bych s jeho filmy nejradši už nadobro seknul (a to už od Poručíka), kvůli Dafoeovi mě ty jeho dvě sci-fi pořád dost přitahují, takže i na to 4:44 u mě někdy dojde řada... Nevěřím v to, ale kdoví, možná budu příjemně překvapen. Lepší 1* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama