Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každá kultura má sé rituály a zákony života. Pátráme v prapodivných praktikách světových kultur.
Co vede člověka k tomu, aby druhému propíchl kůži na zádech a těmito místy protáhl rybářské háčky za které tuto osobu bude možné zavěsit na strop? Jak pochopíme a přijmeme praktiky „bodavých" rukavic plných nebezpečných mravenců, kteří způsobí nekončící palčivou bolest? V některých společenstvích na světě jsou tyto praktiky vnímány jako tradiční součást kultury nebo životního stylu. Ostatním kulturám se mohou zdát groteskní, nebezpečné nebo...Tabu.
Vezmeme vás mimo pohodlný životní styl do zvláštních kultur, abychom společně objevili rituály a zvyky, které jsou v některých kulturách přijatelné a v jiných zakázané nebo protizákonné. Překročíme hranice mezi moderními praktikami a starodávnými vírami, tato série nám ukazuje mozaiku lidských životních stylů a hodnot.
Každá epizoda nám představí jedno téma z mnoha perspektiv a pohledy do často téměř neznámých společností. Cestujeme po 6 kontinentech - 19 zemí, 25 kultur. Uslyšíte názory a poznatky některých světově známých a respektovaných antropologů a sociologů o těchto společnostech a jejich kulturách. Objevte rituály přijímání, ojedinělých životních výběrů, modifikací těla, přeměn pohlaví, nahoty a duchovních praktik, které testují hranice lidského těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Nie som dáky maniak na dokumenty, ale tento ma zaujal. Mapuje podivínov po celom svete, zbytočne nemoralizuje (a že to chce fakt nadhľad, zvlášť ak v niektorých epizódach vystupujú deti, hm), len popisuje... Postupne prehodnotíte všetko, čo ste doteraz pokladali za nenormálne či bizarné. Obsahovo výdatný, formálne vynikajúco spracovaný dokument. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To se opět na NatGeo něco povedlo. Při sledování tohoto nevšedního dokumentu nabyde člověk dojmu, že ten náš svět není tak uniformní, jak se zprvu zdá a že je mezi námi opravdu velmi mnoho podivínů a tím myslím opravdové podivíny, takové, jaké jste nikdy nepotkali a možná si i pak řeknete, že ani potkat nechtěli. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavý dokument z dílen NG. Mnoho dílů s šokujícím odhalením. Jako například díl s názvem: Hluboko do kůže, kde v Papua-Nová Guinea muži procházejí jedním z nejbolestivějších rituálů. Bizarním prořezáváním kůže mladých domorodců, kteří si nechávají vyřezávat kůži žiletkou do podoby krokodýlích šupin po celé délce těla, aby tak symbolizovali svojí dospělost a to jsou jen okrajové věci, neboť další epizody jsou mnohem více drastičtější. Doporučuji opravdu pro silné nátury a pro ty, kteří berou civilizace tak jak jsou, a nepohoršují se nad tím jak se chovají, ačkoliv v mnoha ohledech nad tím zůstává rozum stát. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Fakt návykové zverstvo. Rozklad našej planéty pod mikroskopom.** Beauty 5*, Prison Love 4*, Mating 3*, Strange Love 4*... ** ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Ty jo! To bylo něco! Vždy když se jdu dívat na něco podobného, tak čekám dost a vždy mě to stejně dostane! Toto není vyjímkou a některé věci mě přímo zdvihali ze sedačky! Zkrátka na těchto věcech se nádherně ukazuje, že odlišnost není nenormální, ale pouze jin᧠Je to dáno typem smýšlení a nikoli přirozeností nebo "normalitou"! Ale upozornění!!! Kdo má slabý žaludek nebo přehnanou empatickou schopnost, nechť se na toto raději nedívá:) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Představoval jsem si něco ještě více výpravného a s lepšími záběry. Určitě ale stojí za vidění. Kdo má navíc rád tak trochu mysteriózno spojené s historií, zklamán nebude. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Aj Ichi the Killer by závidel niektoré metódy sebapoškodzovania. Stravovanie z potkanmi má tiež svoje čaro :). Premena na Ovocníčka - napichajte do seba vyše sto háčikov a povešajte na ne rôzne ovocie. Skrátka skutočnosť predstihuje aj ľudskú fantáziu.. ()

Reklama

Reklama