Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradiční kultura dnes. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Johny303 

všechny recenze uživatele

I kdybych se o folklor zajímal, tak provedení toho dokumentu je naprosto nezáživné. Navíc ten díl, který jsem viděl (skoro) celý, nebyl o ničem jiném, než o neustálém omílání hanáčtiny a jejím zachování pro budoucí generace - no, já si zase myslím, že lépe by udělali, kdyby se naučili normálně česky. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Některý díly nádhera.... 1. díl: Brněnský tramping 2. díl: Vůně dřeva 3. díl: Ach, ty plovárny 4. díl: Přítel nůž 5. díl: Kachle a kamna 6. díl: Smyčce z Wildenavy 7. díl: Paměť staré Šumavy 8. díl: Přítel nůž 9. díl: Poslední pilníkáři 10. díl: Pohřební rituály a zvyklosti v lidové tradici 11. díl: Od dubu k sudu5* 12. díl: Fénix jménem Libušín 13. díl: Stoprocentní skaut 14. díl: Zaniklé vesnice 15. díl: Místa k zastavení 16. díl: Tajemství cínařovy dílny 17. díl: Krušnohorští Němci 18. díl: Tesařina 19. díl: Pán času 6* 20. díl: Krkonošský spiritismus 21. díl: Svět modravého dýmu, 22. díl: Fenomén fichtl  23. díl: Vodáci, Roubenka pro 21. století, ()

Reklama

hippyman

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jednoho dílu je předčasné hodnotit celý pořad, ale domnívám se, že takové seriály jsou v dnešní době, kdy se tradice vytrácí a ustupuje materialistické a místy velice hektické šedi všedních dní, potřebné jako sůl. A to především pro děti, které leckdy bez tabletu nejdou ani na záchod, a jejich nejbližší kontakt s tradicí či řemeslem je mobilní hra, ve které vytáčí z virtuální hlíny na kruhu vázy. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se SKA uživatelem. Někdy je tam příliš moc složitých keců a někdy vůbec nic. Určitě by to vypadalo líp kdyby to nikdo nekomentoval a doprovázela to vhodná hudba. Nebo kdyby každých 5 minut řekli informaci, kterou si člověk zapamatuje. Ale není to zas tak špatný dokument. Je dobré se něco dozvědět o místních tradicích. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě, viděl sem jeden díl a to jen díky tomu, že to bylo o fanoušcích. Konkrétně o fanoušcích hokeje - Hradec Králové a pak fotbalu Převýšova. No, nechápu, proč tam zrovna dávali ten Převýšov - pár dědulů a babek, který choděj prostě jen tak na fotbal, sice celej život, ale prostě tam jen čučej :o). U toho hokeje sem se dozvěděl docela dost o našich "vůdcích" (to zní strašně tohle slovo). Takže rozhovory se šéfem kotle a se šéfem choreo tvůrců potěšil. No, a když teď skončilo to MS v hokeji, začíná vokurková sezóna, tak nezbejvá než se těšit na další sezónu v Hradci. Páč MS je sice fajn, ale vidět zápas na živo, tomu se prostě čučení na telku nevyrovná, a to ani čučení na ČR v nechvalně proslolém pajzlu - Beran. :o). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama