Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Twist, rock'n'roll, Marilyn Monroe a UFO, takové bylo dospívání v šedesátých letech. Milý rodinný film o jednom z těch období v životě, kdy si člověk musí uvědomit, že něco známého končí a něco neznámého začíná. V tomto případě je to Emma. Třináctiletá holka, jejíž sestra odjela do Paříže studovat a ona zůstala v Mexico City jen s rodiči, sama na všechny zmatky dospívání. Kolem se tančí twist a rock'n roll, člověk vyráží do kosmu, v rádiu nadšeným hlasem oznamují přílety mimozešťanů a v časopisech září svým úsměvem a poprsím neodolatelná Marilyn Monroe. Emmě kromě sestry nic nechybí anebo že by ano? Všechno kolem ní je stejné jako dřív a přece není. Kde je tedy ta záhada? Že by se měnila ona? Pozoruhodná mexická režisérka Maryse Sistachová zaujala již v roce 2001 na MFF v Karlových Varech svou syrovou studií sociálních nerovností v současném Mexiku na příběhu dvou spolužaček Fialkový parfém (2000). V Karlových Varech za něj dostala Zvláštní uznání a doma v Mexiku většinu výročních filmových cen Ariel. Emmina první podprsenka se vrací do stejného období - dívčího dospívání, tentokrát však jako retro film s laskavým nadhledem a hravostí let šedesátých. Mladičká herečka Sofía Espinosaová (Emma) patří k velkým nadějím mexického filmu, s režisérkou již natočila jiný pozoruhodný film La niňa en la piedra - Dívka na kameni (2006). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

poslední věta: "Tak tohle je příběh dívky, která toužila po podprsence, aby pak později - prostopášně - měla co svlékat.." ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Problémy dívčí (dospívání), nebo i ženské (možnost nemoci) se točí kolem poprsí. Do scénáře zapadne MM, nebo objevování vesmíru. Atmosféra 60. let navozena nenuceně. Zajímavá kamera (pohled ženských nad zničenými podprsenkami); střih, který sedne (nahmatání bulky/zvonek). Až přijdeš do školy, vem si slovník… Jj, ve slovníku se dá najít spoustu informací, nejen o meteorismu… Pěkně vypointovaný konec (viz stepik.p.). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nenáročný a příjemný film. Vítané osvěžení pro nudný večer. Budu se opakovat, když řeknu, že ničím neurazí a ani nenadchne, ale přesto na něm něco je. Asi je to tím, že film pochází z Mexika a mexická tvorba je zvláštní, nemyslím telenovely. To je kapitola sama pro sebe. Průvodcem v příběhu nám byla třináctiletá Emma, která nejvíce touží po jediné věci, a to po podprsence. Všechno dění jsme sledovali jejíma očima. Vytouženou podprsenku jí nakonec přivezla sestra z Paříže a dala ji Emmě jako vánoční dárek, ze kterého měla samozřejmě největší radost. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Fialkový parfém po šesti letech vyvanul a z nedalekých vesnic zavanul pravý a nefalšovaný mexický kravín. Marisa Sistach natočila film pro dospívající dívky (toto konstatování je s velkým otazníkem) o tom, že jejich prsa rostou a s nimi občas i nádory. Spíše než film to působí jako naučné video na objednávku mexického ministerstva zdravotnictví pro prevenci rakovinových onemocnění prsu. Kamerové lahůdky a vtipný střih se topí pod kalným nánosem trapného příběhu. Doufejme, že Marisa odmítne nabídku od ministerstva režírovat film o prasátku, které si nemylo kopýtka tak dlouho, až na jeho chlíveček zaklepala A/H1N1. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková mexická pitominka pro nenáročného diváka, který se ale nespokojí s úplnou hovadinou. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Marisa Sistach 6 let po Fialkovém parfému. Je to hrozné, stupidní žertíky, debilní dialogy. Něco jako Esmeralda ala humor v mexické omáčce. Jeden klad to přece jenom má. Skvělá mexická herečka Arcelia Ramírez (není tu uvedena) opět hraje Emminu matku jako ve Fialkovém parfému. Prožívá trauma z bulky v jejích nádherných prsou. Řeší problém co s prádlem, bude-li ji prs amputován. Její dcera řeší problém tužby po podprsence a zda strach své mámy sdělit otci. To je asi jediné, co vám na tomto paskvilu příjde závažné, nebo přinejmenším nehloupé. ()

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli to měla být spíš komedie nebo opravdu drama, ale každopádně to byl otřesnej zážitek.. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem viděl velmi brzo po sobě dva filmy, kde má hlavní roli podprsenka, oba z roku 2007, oba se odehrávájí v minulosti a v obou je matka hlavní hrdinky nemocná. Nicméně musím říct, že jejich kvalita je dosti rozdílná. Nevím, který je kopie kterého, ale tenhle je jednoznačně ten horší. Věřte mi, že to nejlepší z tohole filmu, jsou závěrečné titulky (díky příjemné hudbě). Co se týče všeho ostatního, jsem otráven a lituji času, stráveného sledováním tohoto filmu. Jinak ten druhý film doporučuji: 32A ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, který se celou dobu snaží tvářít, že je o něčem, ale dlouho mu to nevydrží... Pár pěkných her s kamerou plus klasické americké auťáky a... už nic. Tento film mi vůbec nesedl. Herecké výkony byly buď trapně přehnané a nebo naprosto mizerně amatérské jako z telenovely. K tomu se ten film taky blíží nejvíc. Nejen těmy hereckými etudami, ale i námětem a často i zpracováním. Tenhle barevný bonbon už nikdy... ()

Freemantle 

všechny recenze uživatele

Po obřím úspěchu, který režisérka Marisa Sistach sklidila za vskutku syrově překrásný snímek "Fialkový parfém", následuje film, na který jsem se těšil... nedokázal jsem jej ale dodívat do konce, protože nebylo nic, co by mě zaujalo a připoutalo. Zůstává ale pravdou, že mexické filmy mají své nezaměnitelné kouzlo a podání barev, které se jen tak nevidí. ()

mr.cartman 

všechny recenze uživatele

No, nevim. Teď jsem se na to zrovna dodíval v TV... ke konci jsem bohužel usnul. Ale z toho co si pamatuju mi tento film přiišel zmatený. Nejvíce mě ale štvaly dodělávané zvuky rádoby "Neváhej a toč", kolikrát jsem myslel, že mám zapnutý ICQ... ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá komedie ve stylu jihoamerických telenovel. Jedinými plusy byla jakási bezprostřednost a pro tuzemského diváka ujetost rodinného života představované rodiny :o) ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

***1/2 - zábavná retro-komedie trochu formálně připomínající podobně laděný seriál Oliver Beene. Ideální odpočinková podívaná na letní televizní večer. ()

Reklama

Reklama