Reklama

Reklama

Režisér Hideo Nakata, kterého proslavily horory KRUH a TEMNÉ VODY, se tentokrát pustil do psychologického dramatu z internetového prostředí. William (Aaron Johnson) je na první pohled sympatický a přátelský mladík, jenž založí internetovou místnost. Na scénu přicházejí Emily (Hannah Murray), Eva (Imogen Poots), Jim (Matthew Beard) a Mo (Daniel Kaluuya). Každý z nich se potýká s různými problémy a hledají únik ve virtuálním světě. Když se Jim vyzpovídá ze svých problémů a přizná, že je na antidepresivech, William si začne s jeho životem pohrávat stejně jako s ostatními. Virtuální svět se postupně mění v krutou realitu. (VittaBella)

(více)

Recenze (37)

heyda 

všechny recenze uživatele

Odpad ani náhodou. To se tu zas nějací primitivečkové musí zviditelňovat. Minimálně nápad, který je dnes asi nejvíce aktuální a to sociální sítě, se musí pochválit. A mě osobně se líbil i vizuál. Co je ale horší, to je výběr herců a nesmyslně napsaný postavy. Chápu, že je všude kolem nás spousta nešťastných lidí a mnozí se uchylují k životu pouze na netu, ale tohle bylo až příliš křečovitý a nepravděpodobný. Trochu mě zklamalo napětí, které bych si představoval tísnivější a určitě by nebylo na škodu natočit i pár krvavých scén. Horor to není ani prvky thrilleru to nemá, to už vám tu všichni vykecali. Je to psychologické drama, nic víc nic míň. Takže za velmi zajímavý originální nápad a skvělý vizuál dávám 2 hvězdičky. Nicméně dost mě mrzí nevyužitý obsahový potenciál. 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chcete si promluvit o těch, které nenávidíte?“..... Představte si virtuální chatovací místnost. Jsem sám, pak přisedne holobrádek s rybičkama, vzduch oživí 2 roštěnky a nechybí zamilovanej černoušek. Svět chatu převedený do vizuální podoby má obstojnej vizuál a zajímavej námět. Příběh několika dětí, kteří se nedokáží vypořádat se svými problémy a místo naděje na internetu nalézají anonymní našeptávače myšlenek je však pouhou roztaženou krátkou povídkou, které dělá jméno Hideo Nakata. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem závislej a jedu na chatu. 2.) Hledám inspiraci do soutěže ,,Jak nejlépe zkazit dítěti den“. 3.) Jsem dítě se spoustou problémů a místo pobytu v ústavu, dávám přednost pobytu na síti. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Horror? Thriller? To si asi někdo dělá kozy! Je to stupidní psychologická pošahaná sračka, která nemá s chatem na netu nic společného! ½ filmu jsem si musel pustit zrychleně, abych viděl, jak tato píč---na skončí. Neměl jsem na to nervy. ODPAD! ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s užívateľom LIVINGDEAD. A to som poriadne prekvapený, lebo sa to nestáva často, ale tentokrát má na 100% pravdu. Mal som vážne psychické a fyzické problémy toto dopozerať a po hodine trápenia som si to aj ja musel pustiť zrýchlene. A nielen, že to nie je horor ani thriller, nie je to dokonca ani dráma, pretože drámy by mali mať aspoň minimálny emocionálny dopad na diváka. Toto nemalo nič, akurát myšlienku, aký je internet nebezpečný, ale o tom viem aj bez pozretia tohto filmu. Bolo to ináč strašne predimenzované a chaoticky nakrútené, takýto scenár a strih mi vôbec nevyhovujú. ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

A já se přidám k Riccimu a Livingdeadovi.. Tohle bylo utrpeníí jako Blázen Ani Horor, Ani Thriller.. Filmu jsem ani neporozumněl o co tam jde.. Je to nesmysl a pořádně Nudná Sračka, při které jsem vydržel 40 minut a vzdal to!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chatroom není špatný svojí myšlenkou a tím, co nám chtěl režisér sdělit. Jako celek bych film nenazýval jako horor, ale spíše jako drama/thriller. V tomto snímku jde o realitu, která je bohužel i tak krutá a i přes internet se dá kde kdo ovlivnit. Chatroom naráží na mládež, která tráví více času na internetu (chaty a podobný vymoženosti), než venku a chovají se jinak než normální lidi. Film neoslní svým zpracováním, dějem a ani ničím jiným, ale pointu má dobrou a já si z ní něco málo odnesl. Pro lidi kteří jsou hodně ovlivněny internetem doporučuji, aby se podívali právě na Chatroom a vzali si z něj nějaké ponaučení... 6/10 = 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zas ma rozosmiala primitivita tunajších horror fans. Prečo je ten film odpad? Lebo to neni horor (!), logicky; Mňa minule sklamali Transformeri, chcel som z nich prírodopisný dokument! Ty vole.. Fakt, že myšlienka je fajn, rovnako ako že je ťažko realizovateľná; ťažko, aby to pôsobilo reálne. Nápad cool, dalo sa s tým celkom vyhrať a Nakatu to asi bavilo. Vôbec som nechcel dávať podpriemerné hodnotenie, naopak, chcel som negovať hodnotenia škodcov, vyššou známkou. No a ďalší fakt je stopáž, pre ktorú asi v polke začalo ubúdať zábavnosti, a tá zaujímavá myšlienka, sa začala sama topiť v téme na ktorú nemala hercov, namiesto aby rozoberala, kritizovala, a venovala sa neobmedzeným možnostiam chatových miestností, ako to robila prvých 45 minút. Priemer, preto čím je v svojom žánri, nie preto, čím nie je v žánri inom ()

predators 

všechny recenze uživatele

I když nejsem příznivcem chatovacích místností a jiných prostorů, toto až překvapivě reálně zobrazení hranice reality a jedné z mnoha sociálních sítí bylo vyšperkováno v závěrečný sebevražedný nervydrásající videochat. Místnosti byly dooost originální, dobrý nápad! 70% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad převést chatovací online místnost do reálu, zpracování bylo líbivé, barevné až surealistické. Krásně šlo rozpoznat, kdy jsou v online světě a kdy v realitě. Jediný problém, že to bylo více než hodinu kritická nuda, až asi poslední půl hodinku to bylo zábavně i dějově. 55% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Myslím, že si tento film tolik kritiky rouzhodně nezaslouží. Hideo Nakata perfektně zvládl skloubit smyšlené prostředí s tím reálným, a povedl se mu i příběh, který bezchybně dokonale gradoval, až v závěru tragicky vyvrcholil. Hideo Nakata dokázal vytvořit neuvěřitelnou atmosféru, a i přes to, že jsem film sledoval jen kvůli Imogen Poots toho nelituji, protože snímek jako takový se vším všudy - S dějem, s atmosférou, s tou skoro až autentičností a samozřejmě s perfektním hereckým ztvárněním si ode mě rozhodně zaslouží 4*. 80% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chatroom je výborný film o obrovské a zrůdné moci internetu. Se zařazením do žánru horroru bych byl nicméně opatrný:)), víc by se hodilo psychologické drama s prvky thrilleru. Nevím, jak to přesně vyjádřit, ale o ten celkový zážitek a závěrečné (vlastně i dost průběžné:)) souhlasné gesto se nepostará snad ani tak scénář (přičemž nemohu upřít propracovanost a vynikající gradaci - a v neposlední řadě ten samotný nápad, který je vynikající) a ani režie (kterak proti ní nemám nejmenších výhrad), jako spíš přesah do reálného života, alarmující stav závislosti mladé generace na internetu, která postupně ztrácí povědomí o normálním světě a svěřuje se se svými nejintimnějšími pocity raději imaginárním přátelům. Je pravda, že postavy v tomto filmu jsou možná až přehnaně naivní, důvěřivé a lehce zmanipulovatelné, což lze zdůvodnit jejich nízkým věkem, nedostatkem životních zkušeností nebo faktem, že je pro ně chatovací místnost ideálním prostředkem, jak uniknout z toho "zlého světa, který je nechápe". Proto považují svůj virtuální život v danou chvíli za nedotknutelný a bezmezně mu (jim) věří. Ano, vím, že nepřicházím s ničím novým:)), každý přece ví, že na internetu jsou úchylové, asociálové a možná ještě mnohem horší sebranka.) Spíš bych chtěl poukázat na to, že je v tomto filmu velmi důkladně a do detailů ukázáno, kam až může to zpočátku nevinné a nezávazné chatování dospět. Se svou výpovědní hodnotou (morálním přesahem, poselstvím) a skvělým Aaronem Johnsonem to úplně v klídku na nějakých 80% stačí.) ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Keď som si Chatroom pustila, netušila som, že ide o horor, takže som si (celá v bezsebí, zelená od zlosti, prskajúcky síru) nekládla otázku, šermujúc prstíkom smerom k obrazovke, kde je tu horor? Sklamanie prítomných, ktorí mali náladu na sledovanie hororu, je preto celkom pochopiteľné. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad tahleta konfrontace původní reality s tou virtuální, kdy ta první paradoxně zpodobňuje druhou - odvozenou. Ale to je asi tak vše. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté, zajímavé drama točící se okolo současných problémů. Jediné co mě trochu mrzí je slabší poslední třetina. Stejně ale dávám 4 hvězdy i když slabší... ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Že to neni horor ,to debil pozná za pět minut.Jestli je to stupidní,neodpovídající realitě,nevim,internet používám jen na důležitý věci.Ale že lidi,který promrdaj stovky hodin na chatech a podobnejch sračkách jsou dementní,to vim,a ten názor nezměnim.Běžte radši na pivo,píčusáci.Ale jinak film děsná mrdka,po půlhodině vypnuto,nedá se na to koukat.0%. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Film zobrazující tvrdou realitu týkajících se, jak už název jasně naznačuje, chatroomů. Nejsem velký fanda chatů právě s některých důvodů ve filmu. Některým by děj mohl připadat matoucí a nepochopitelný, kdo však není úplně hloupý, tomu se film dostane vysloveně pod kůži a zamyslí se nad děním na internetu a vyhne se jím velkým obloukem. Skvělý film, nemohu si vynachválit s jakou přesností Hideo Nakata trefil dnešní mládež na sítích do černého. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná píčovina. Psychologické filmy mě nevadí ale musí být o něčem toto je o velkém hovně. Parta 5 kreténu (z nichž jeden vypadá jak Vladko Dobrobvodský :-) jeden sebou nosí mrtvou rybku a diví se že je mrtvá :-) jeden má rád 11 leté holčičky :-) a 2 ženské co dělají chytré přitom obě dohromady mají Iq menší než saranče :-) založí chatovací skupinu kde si kecají o svých problémech. Jelikož režisér zhruba po hodině pochopí že ty jejich kecy už nudí vymyslí si myšlenku že by mohl jeden z nich chtít spáchat sebevraždu. Na konec ji nespáchá což je škoda a místo toho se zabije jeden týpek co tu skupinu vede. Hideo Nakata jednou možná že natočil parádní Kruh ale tohole no potěš. P.s. kdesi jsem četl popis cituji že tento film je něco mezi Kostkou a Disturbií ale kdeže :-) tento film je něco mezi hovnem a sračkou. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě - Nejedná se o horor!!! Je to jen na nervy hrající thriller se skupinkou teenagerů, kteří se schází v chatovací místnosti, která je znázorněna opravdu zajímavým způsobem stejně jako celý chat a jeho průběh. Konec je sice slabší, ale nápad skvělý. Kdo někdy chodil na xchat a jiné chaty, tak se v tom úplně uvidí :) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Navzájem se ve mně bijí dva protichůdné pocity. Ten první mi říká, že z filmařského hlediska je na snímku patrná zkušená ruka Hideo Nakaty, který – jakožto uznávaná režisérská veličina – by do světa nevypustil lecjaký šit, a proto film překvapuje na mladé osazenstvo poměrně slušnými hereckými výkony, místy velmi povedeným vizuálním ztvárněním a taky náramně dynamickou gradací příběhu až do napínavého finále. Na straně druhé já opravdu nejsem přítelem sociálních sítí, a proto nechápu – pozor SPOILER – proč by se někdo svěřoval se svými nejniternějšími pocity (což myšlenky na sebevraždu určitě jsou) nějaké anonymní skupině pubescentů a řídil se pochybnými radami nějakého manipulátorského hajzlíka, který si tak léčí své vlastní komplexy. Faktem je, že já vlastně obecně nechápu tu potřebu se s někým on-line vykecávat o čemkoli, takže uznávám, že tenhle film asi opravdu není určen pro mě. Přesto jsem v něm určité klady a kvality objevil, a proto si to tři hvězdy plně zaslouží. ()

Reklama

Reklama