Reklama

Reklama

Naděje

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý profesionální běžec Martin (Jiří Mádl) umírá na AIDS. Terminální stádium nemoci je pro něj nesnesitelné a žádá o euthanasii své rodiče, především svého otce (Miroslav Etzler), se kterým se několik let neviděl kvůli vzájemným sporům. Matka (Vilma Cibulková) však o euthanasii není ochotna ani slyšet a úpěnlivě lpí na životě svého syna. Martinovi ale zbylo už jen vědomí zašlé slávy a smutné vzpomínky na svou lásku a milence - homosexuálního přítele (Tomáš Klus), od kterého se nakazil, a který spáchal sebevraždu. A v těchto posledních hodinách se rozhoduje o Martinově životě. Existuje naděje, že si své rozhodnutí rozmyslí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odvedená práce, která zaskočí tím, jak moc "filmově" působí, přestože je pouhým studentským kraťasem (je očividný kladný přístup k západnímu stylu snímání). Scénář sice není výtrysk originality, ale to je bohatě vyváženo výbornou technickou stránkou, povedenou kamerou počínaje a dynamickým střihem konče. Kapitolou samou pro sebe je famózní instrumentální hudba Tatiany Mikové, která dle mého nemá v českém filmu konkurenci (doufejme, že nezůstane podobně přehlížená, jako talentovaná Rachel Portman). Pochvalu si zaslouží i vedení herců – všichni hrají naplno a od žádného jsem již dlouho neviděl tak soustředěný výkon. Malou facku za matoucí scénu sebevraždy a lehčí pokárání za přímočarý děj, který by v případě celovečerní stopáže narážel. Jinak absolutní spokojenost… ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vůbec nevyšlo... Jediné, co dokáži ocenit, je celkový vizuál filmu: to, jak je z něj cítit určitá profesionalita v oblasti kamery a střihu. Na studentský film drží vše poměrně pohromadě a celé to alespoň nevypadá jako amatérský filmeček party nadšenců. Běžecké záběry byly pěkné... Zde ale veškeré plusy končí. Je mi jasné, že to tvůrci mysleli dobře, jenže tak hutný námět a šokující dialogy potřebují věrohodnost. A tu jsem ani přes jediného ze zůčastněných herců necítil. Zůstává otázkou, proč se Mádl nesnažil více; nadávky z jeho úst mě ke konci už vážně iritovaly. Režisérovi držím palce do budoucna. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naděje? Spíš beznaděj... Autoři si měli ujasnit, co chtějí točit. Chvílemi to vypadá jako reklama na Nike. I když Kobler sehnal kvalitní herce a snaží se je vést, tak klišovitý scénář degraduje zajímavý nápad. Dovedu si představit, že by příběh fungoval např. v sérii Soukromé pasti. Ale ve dvacetiminutovce chybí náznak vztahů. Charakteristika syna (Mádl) vystavěná na vulgaritě neobstojí. Přitom začátek - beze slov, jen s výbornou hudbou Tatiany Míkové byl nadějný, ale rodičovské skotačení kolem nemocného vážně k uzívání nudí a nevyvolá žádné emoce. Takže mě nejvíc zaujaly "běžecké" flashbacky, které ale příběh nedokázaly patřičně vysvětlit. Možná se mi to jen zdálo, ale Tomáš Klus v tom tratolišti krve vypadal, jako by se vydejchával po běžeckým tréninku... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Film má chytlavou základní myšlenku, doprovází ho skvělá hudba a na to, že jde o studentský film, tak se tvůrcům podařilo sehnat známé herce. Tím to ale končí! Ona zprvu skvělá myšlenka během filmu vyšumí a co se herců týká, tak jsem jim to prostě moc nevěřil - působili na mě nevěrohodně. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Aha. Moc nevim, co k tomu napsat, protože tady nejde o film, ale jenom o scénu, která má sice kvalitní herce a jakžtakž i zpracování, ale nemá ani pointu a prostě nezaujme. Navíc mě naštvalo, že situace kolem Tomáše Kluse byla jenom načrtvnutá. Jako celovečerňák bych si to dokázal představit, takhle spíš než cokoli lituju ztracenejch dvaceti minut, který jsem mohl s poklidem věnovat Griffinovejm. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na studentský film? Provedení dobrý.. děj vymyslen dobře, ale bohužel hůř zpracován. Nic moc záživnýho, trochu zmatený.. Nebavilo mě to.. 1* ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Být to časově posazený do 80. let, tak fajn. Ale s dnešní realitou toho nemá moc společnýho. Doporučoval bych studentům FAMU pro příště se blíže seznámit s tématem, o kterém chci točit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepovedené...a to tak, že velmi. 1) Přemítám, co je horší - mizerný scénář, nudné dialogy, ochotnické přehrávání herců? 2) Nejhorší je, že filmu nevěřím ani slovo, samá póza a šmíra. 3) Tomáš Klus si tam moc nezahrál...snad 10 vteřin? 4) Tu hvězdičku dávám čistě za to téma, které si ovšem zaslouží lepší presentace, než se mu zde dostalo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený studentský filmeček, kde nadchnou především vynikající výkony všech herců v hlavních rolích. Jinak scénář poměrně nudně napsaný, takže dobře, že byl film tak krátký. Zaujme zajímavá kamera a příjemná filmová hudba. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, tohle mě nenadchlo, ač zajímavý námět, výsledek nezaujal. Mádlovi v Naději nevěřim téměř nic, ne, že bych proti němu něco vyloženě měl (zato Etzlera vážně nemusim), nevadí mi, ale to jeho skuhrání zde je opravdu nepřesvědčivé. A aby tomu dodal trochu věrohodnosti, umocní výkon vulgaritou, protože v expresivitě je působivost, ale spíš to vyznívá tragikomicky. Zkrátka přílišné tlačení na pilu. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, nejvíc mě tedy zaujala Vilma Cibulková, ale co jsem fakt nepobrala, byla ta přítelova sebevražda. Nebýt zdejšího obsahu, tak jsem přemýšlela, jestli ho tatík náhodou nepíchnul. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Smutná historka, která by si zasloužila lepší zpracování. Některé části nejsou špatné, ale film jako celek nezní moc dobře. Popravdě jsem spíš zklamaný z nevyužitého potenciálu díky kvalitním hercům, ale celé to na mě působilo nedokončeně a "nicneříkajícně". Protože když snímek neřekne divákovi víc detailů, tak se ani nemůže dočkat většího porozumění. Navíc postava Tomáše Kluse je úplně zbytečná a tuhle nedoluštěnou mozaiku se mi už znovu luštit nechce. Kdo si vzpomene na Philadelphii, tak by si určitě pustil raději ji. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě zaujalo byli známí herci do shortu obsazení, jinak vcelku nic … a ještě to, že od hodnotitelů má snímek známky rozdílné, přičemž ti s nejnižším hodnocením zřejmě do toho zabalili celkovou „nasranost“ nad českou produkcí v této oblasti, ale ta nemá nic společného s tímto filmem … 3542 ()

yVANs 

všechny recenze uživatele

Ja Madla moc nemusim a nevim do jake miry je to ovlivneno i touhle antipatii, ale me to vylozene bolelo se na to divat. Ani si nemyslim, ze by to byla nejaka tezka role...ty vulgarizmu mu vubec nesly z huby. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Určitě velice dobře vybrané téma, herci, kamera i hudba. Hlavní problém je ale v režii. Všechno to působí až moc "nicotně". Jan Kobler evidentně nedokáže nebo spíše ještě neumí pracovat s herci (a to je to, co tento studentský film sráží do kolen). ()

Reklama

Reklama