Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 453)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale IMHO ty nejlepší scény z celého filmu obsahují oba trailery, které zde najdete. Tím sice Red nechci nijak srážet, ale zrovna u filmu s takovýmhle obsazení a námětem bych čekal o trochu víc. Nicméně je fajn vidět, že si to (většinou) stará parta náležitě užívá (John Malkovich a Helen Mirren jsou špičky tohoto vtipného ledovce) a že Schwentke zvládne i akční komedii, protože speciálně na tenhle žánr jsou lidi potřeba jako sůl. Jednoznačný plus je i to, že zde nenajdete prakticky žádné hluché, či zbytečné místo. Film běží stejně rychle, jako byste Usaina Bolta nadopovali adrenalinem a řekli mu "chlapče, teď tu stovku musíš zvládnout pod pět vteřin". Zkrátka a dobře - pokud jste neviděli trailery, tak říkám s chutí do toho, budete se bavit! Pokud trailery máte nakoukané, tak říkám, abyste si tento film rozhodně nenechali ujít, ale nesmíte být pak zklamaní z toho, že prakticky lepších vtípků se vám nedostane. Jsem zvědavý, jak to bude po druhé projekci. 70 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Hoeber, Erich Hoeber / Based on Warren Ellis, Cully Hammer | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahraidan | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: di Bonaventura Pictures, DC Comics | Rozpočet: 58 miliónov $ | Tržby: 199,006,387 $ || Nadmerné množstvo bláznivosti mi celkový zážitok trochu skosil, a tak musím označiť RED len ako 70%-ný ako-tak nadpriemer, i to len vďaka skvostným hercom, ktorý si svoje role berú smrťeľne vážne a lahodia si vnich, jak v starých "dobrých" časoch... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Důchodci opět v akci a mají nabito. Trocha té nostalgie rozhodně neuškodila, stejně jako Brucovo vystoupení z policejního auta uprostřed hodin. Najít v dnešní době podařenou akční jízdu s nadsázkou a dobrými herci v opravdu zvláštních rolích je skoro nemožné, takže RED prostě nejde hodnotit pod 4*. Dát si souboj mezi nastupující a odcházející generací bych si poprosil ještě jednou, ale už to určitě nebude ono. Bruce už si těžko s pomalu, ale jistě stoupajícím Karlem Urbanem příště prohodí dveře... Ovšem královna královen Hellen Mirren s "little friend" M16A4 nebo Browning M2HB? To se neodmítá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že RED je nudné... Jako mnohem větší problém vnímám podivnou neujasněnost, co vlastně chtěli tvůrci natočit. Dá se předpokládat, že to asi mělo být bráno s nadhledem a většina scén nadhled má, kromě několika scén, které nadhled naprosto postrádají. Měla to být asi komedie, protože herci občas říkají vtipné věci, ale občas taky ne. Atd atd... Film naťukává hodně věcí, ale žádnou z nich nedělá pořádně, což má za důsledek to, že ani ten herecký ansámbl nejde pořádně na dřeň (kromě famózního Urbana)... A když se do filmu neponoří naplno herci, tak stěží pak divák... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Akční komedie Red ve výslužbě a extrémně nebezpeční je lehce ironický titulem, který je jednak žánrovou poctou starším hercům v čele s Brucem Willisem a také oddechovým filmem, který střídá akční honičky a černý humor. John Malkovich a Morgan Freeman zdatně konkurují svým mladším kolegům, protože jim neschází nejen vtip, ale zvládají i akční scény. Největším překvapením v obsazení je účast britské herečky Helen Mirren, která je držitelkou Oscara za roli Alžběty II. ve filmu Královna. Jako agentka ve filmu si skvěle rozumí se samopalem a opět nachází svou dávnou lásku. V dalších rolích se objeví Mary-Louise Parker a Karl Urban jako mladý zabiják, který posléze najde pochopení pro vysloužilé důchodce. Red není první, ani poslední veteránskou poctou žánru a hercům např: Sylvester Stallone před pár týdny uvedl své Postradatelné, kam pro změnu pozval všechny akční hvězdy včetně Bruce Willise! Takže se máme na co těšit! I tam můžou dostat dostatek prostoru jako v Red kde Bruce Willis dostal k dispozici celé bloky ve Francouzské čtvrti, aby se mohl vyřádit. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Jedná sa o prvý film natočený podľa komiksu od DC Comics, ktorý neprodukovalo štúdio Warner Bros. (Greenpeacak)
  • Film vznikl podle stejnojmenné třídílné komiksové minisérie, která vycházela v letech 2003 - 2004. (NickHarper)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama