Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 453)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Je radosť vidieť tento herecký výber. Takéto zloženie pri tomto žánre býva čoraz viac raritou a o to viac poteší. Nie je to síce film, ktorý sa zapíše do análov, ale o to nejde. Je to pohodová funny comedy, ktorá využíva všetok herecký potenciál vo svoj prospech. Akčná komédia správne odľahčená a vyvážená tak, aby sa ku každému dostala dávka dobrej akcie a zábavy. Ja proste fajn vidieť ich všetkých pokope ako borcov, ktorí sú stále the best. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Hoeber, Erich Hoeber / Based on Warren Ellis, Cully Hammer | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahraidan | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: di Bonaventura Pictures, DC Comics | Rozpočet: 58 miliónov $ | Tržby: 199,006,387 $ || Nadmerné množstvo bláznivosti mi celkový zážitok trochu skosil, a tak musím označiť RED len ako 70%-ný ako-tak nadpriemer, i to len vďaka skvostným hercom, ktorý si svoje role berú smrťeľne vážne a lahodia si vnich, jak v starých "dobrých" časoch... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po nostalgických EXPENDABLES, odvázaném A-TEAMu a rychle zapomenutých LOSERS je tohle čtvrtá velká týmovka roku 2010 - o senilní jednotce bývalých agentů CIA. A nedopadlo to nejlíp. Nesvižný, polovtipný, nevyužitý, akce málo, mezihvězdné chemie ještě méně. Co mě zároveň nudilo a bavilo, byl klasicky drsný Bruce Willis s úctyhodně vytříbenou sadou svých několika brucewillisovských grimas, které do nás vytrvale sype film co film už dobrých 20 let a více (ale máme ho za to rádi). No a Malkovich a Freeman jako by tu byli jen tak napůl. Takže taková sranda vyloženě na jedno podívání a vyhození z paměti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní nenáročná zábavka zajímavá jen sešlostí hereckých osobností. Tím mám na mysli jejich shromáždění, i když v případě Morgana Freemana vlastně i sešlost věkem:) Jak Schwentke ukázal svými Men In Black... ó, pardon, RIPD, a herci druhým dílem REDu, snesitelnost rozhodně nedodával tomuhle podniku pan režisér. Víc je o tom asi škoda psát, nejlepší scény jsou stejně všechny v traileru;) Tedy pokud vás nebude extrémně bavit jak se Willis oblizuje s Mary-Louise Parker. Ale pokud budete někomu mít doporučit čistou žánrovku, která si na nic nehraje a naopak se nebojí si ze sebe dělat legraci (viz třeba bazukerka), a ten dotyčný ideálně nebude mít ještě moc nakoukáno, směle ukažte na tohle. A protože Helen Mirren zjevně o své vitalitě pramenící z bohatého sexuálního života (s manželem, Panem Režisérem Hackfordem;)) nekecá, nakonec přece jenom dám těch 70%, i když jsem o tom musel dlouze přemýšlet:) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozverné Eskapády Důchodců rychle excitují diváka rozhodně energickým divadlem. Rapidně expandující děj roztomile evokuje dobu rozmachu excelentních děl. **** Prostě nenáročná oddychovka, kde Wyliž zase našel Meklejna, Volnomuž Daisy a Malkovič LSD, prokazující, že to ti dědci od osmdesátých let stále ještě nezapomněli. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Kvůli své roli se musela Helen Mirren (Victoria) naučit střílet, což si sama herečka pochvalovala. (Lynette)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama