Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vztah Charlotte a jejího přítele Tobiase nabírá na obrátkách a rozhodli se pro společné bydlení v novém bytě a užívají si okamžiky, kdy vybírají obkladačky apod. a rozhodují o tom, ve které místnosti bude kuchyň, kde obývák a tak dále. Charlotte však ještě musí tuto novinku sdělit svému dlouholetému kamarádovi a spolubydlícímu Martinovi. Vzhledem k jeho povaze to pro ni není lehký úkol, ale Tobias ji ujišťuje, že to Martin zvládne. V tu chvíli je však odvolaná k případu autonehody ředitele německého zastoupení americké potravinářské firmy CORTE, Herwiga Grubera. Gruber při nehodě přišel o život, ale způsob, jakým k nehodě došlo, vylučuje nehodu a policie má podezření, že šlo o vraždu. Zejména když se později dozví, že před nehodou měl konflikt s nějakou ženou u nich před podnikem. Gruber a celá firma CORTE před časem čelila obvinění, protože s masivní reklamou, cílenou především na děti, uvedla na trh omáčku na špagety, která obsahovala jedovaté látky, a oběti byly hlavně děti. Soud však firma vyhrála, nebyly nalezeny žádné důkazy o jejich vině. Pro rodiče postižených dětí to byla další krutá rána. Snad nejvíce protestoval proti rozsudku Lothar Pickert. Jeho malá dcera zůstala po požití jedovaté omáčky nadosmrti postižená na invalidním vozíku a bez pomoci nedokáže sama ani dýchat. Jeho žena situaci psychicky nezvládla a od rodiny odešla. Pickert Grubera mnohokrát obtěžoval a vyhrožoval mu, až mu soud uložil zákaz, aby se k němu přibližoval. Ale zdá se, že Pickert s Gruberovou smrtí nemá nic společného. Obzvlášť když technici zjistí, že s autem nebylo nijak manipulováno a vše nasvědčuje tomu, že Gruber spáchal sebevraždu.
Firmu CORTE zastupovala v případu jedovaté omáčky advokátní kancelář Fisher a Bell. Když se tam jde přeptat na detaily onoho případu, zjistí, že v této firmě kdysi pracoval i její přítel Tobias. Nikdy jí o tom nic nepověděl. Tobias na tom nevidí nic zlého a i Charlottina matka si myslí, že není nutné, aby o sobě partneři věděli úplně všechno. Když je však nalezena mrtvá žena Liane Wagnerová, zjistí Charlotte, že i ona pracovala ve firmě Fisher a Bell jako sekretářka. Navíc je to právě ona žena, která měla hádku s Gruberem na parkovišti. A k dovršení všeho se Charlotte dozví, že Liane byla svého času přítelkyní i jejího Tobiase. Přestože ho miluje, tak se jí do mysli začínají vkrádat pochybnosti. A skládá si mozaiku z událostí. Charlotte někdo přepadl v úschovně, kde měla Liane uschované DVD, a měl stejné boty jako on. Navíc byl na místě jejího přepadení hrozně rychle a tvrdil, že měl v okolí jednání. Neřekl jí o Lianě. Měl poškrábanou ruku – bylo to snad od nehtů Liany, když se bránila? V jeho bytě našla Charlotte úlomek z brože, kterou měla Liana v době smrti na sobě a také část jejího diáře, kde měla vyznačenou schůzku s Tobiasem. Charlotte už má skoro jistotu, že Tobias v aféře s jedovatou omáčkou hrál nějakou roli. Zajde znovu za Bellem do kanceláře a ten jí potvrdí, že to byl právě Tobias, který kvůli nátlaku mateřské americké společnosti nesouhlasil s tím, aby byla omáčka stažena z trhu. Charlotte je zoufalá. Tohle nečekala. Rozhodla se znovu zajít do bytu zemřelé Liany zda by tam nenašla originál ukradeného DVD. Měla štěstí a DVD skutečně našla. Když si ho doma pustí, zjistí, jak se krutě mýlila a byla vůči Tobiasovi nespravedlivá. Tobias s celou záležitostí opravdu neměl nic společného a hlavním viníkem a pravděpodobně i Lianiným vrahem je Bell. Mezitím Tobiase vylákala na schůzku Lianina kamarádka. Musela, protože jí Bell mířil pistolí na hlavu. Charlotte se podaří zjistit místo schůzky a spěchá tam. Když dorazí, leží tam postřelená žena a Bell hodlá zastřelit i Tobiase a Charlotte. Jenže mladá žena se probudí z mdlob a vystřelí na Bella. Ten ještě v poslední chvíli zmáčkne spoušť u své pistole a smrtelně zasáhne Tobiase, který obětoval svůj život za Charlottin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák Šárlota co si teď bez Tobiase počně (sám jsem byl zvědav jak dlouho Hannes Jaenicke v seriálu vydrží) ale ona to zvládne holka šikovná. My to ovšem vlastně ani nemusíme sledovat, protože oficiální text distributora je tak podrobný, že nám jeho obsah vše prozradí. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama