Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezdomovec nalezne ve vodách Rýna mrtvou šestiletou dívenku. Vyšetřování zavede vrchního komisaře Bootze a jeho kolegu Lannerta mezi obchodníky s dětmi... Bezdomovec, který přespává pod mostem přes Rýn, ráno najde ve vodě plovoucí mrtvolu asi šestileté dívenky. Podle prvního ohledání patolog určí smrt následkem selhání srdce, pravděpodobně v důsledku vysoké horečky. Pohmožděninu na hlavě utrpěla dívka až ve vodě, kdy narazila na loď, a v plicích nemá vodu – do vody se tedy dostala už mrtvá. Bezdomovec Böhm je pozván k výslechu.
Zatímco kolegové gratulují vrchnímu komisaři Sebastianu Bootzovi k narozeninám, na stanici přichází nový kolega z Hamburku – vrchní komisař Thorsten Lannert. Ten hned při prvním výslechu rozhoduje bezdomovce Böhma pustit, přes Bootzovy námitky. Spolupráce obou komisařů se rozjíždí dosti ztuha.
Když je zveřejněna fotka děvčátka v novinách, přihlásí se manželé Bongartzovi. Ukáže se, že dívenku adoptovali. Protože oficiální agentura New Life jim nevyhověla, využili služeb jistého Alexandera Fausera, který jim Saru „prodal" za 30 000 eur. Pak si pro ni ale nevysvětlitelně zase přišel a odvedl ji neznámo kam. Dívka je očividně slovanského původu, později vyjde najevo, že pochází z Běloruska. Bootz a Lannert předstírají homosexuální dvojici, která má zájem o adopci, a protože agentura je opět odkáže na velmi vzdálenou dobu, čekají, jestli se neozve Fauser. Ten skutečně zavolá a dá si s nimi schůzku. Oba komisaři dlouho čekají a pak začnou pronásledovat podezřelého muže, který ukradne motocykl a ujíždí. Lannert, kterému Emilia Alvarezová z prokuratury zatím půjčila svůj vůz, jede tak vehementně, že nakonec havarují a Fauser jim uteče.
Vyšetřovatelé se vracejí do agentury New Life a od ředitele Franka Lüderse žádají informaci o tom, jak se Fauser dozvěděl jejich číslo, které nadiktovali pouze sekretářce agentury. Ředitel prý ale o ničem neví.
Ve vlasech mrtvé dívenky byla nalezena květina, a když se potvrdí, že skutečně zemřela přirozenou smrtí a do vody ji někdo dal teprve potom, Lannerta napadne, že ji tam možná někdo prostě pohřbil. Mrtvé dívce chyběl pravý prsteník, podle fotky Sary ale dívenka měla ruce v pořádku. Policie se domnívá, že Sara je stále naživu – přestože ji Bongartzovi identifikovali jako mrtvou – zemřelo ale její jednovaječné dvojče Lena.
Bootzovi se ozve z vězení na doživotí odsouzený násilník Lutz Deinze, který na základě novinové fotografie a článku tvrdí, že ví, kde se skrývá Fauser, vlastním jménem Lehmann. Muž chce sice především všemožné úlevy, nakonec ala jeho skrýš prozradí. Ta je ale prázdná, přestože je jasné, že muž zde Saru skrýval.
Policie zorganizuje Lenin pohřeb, přestože její tělo ještě není k dispozici a rakev je prázdná. Vyšetřovatelé se domnívají, že na pohřeb přijde i osoba, která měla k dívce blízko. Lannert vytipuje mladou ženu Evu Steinovou, která je odvedena k výslechu. Ukáže se, že mrtvou Lenu skutečně „adoptovala". Její milenec sice dítě nechtěl, přesto jí ale po nějakém čase přivedl právě Lenu jako „dárek". Dívenka ale těžce onemocněla vysokými horečkami a zemřela. Paní Steinová ji ozdobila květinami a pohřbila v řece, kterou Lena tolik milovala. S překvapením vychází najevo, že jejím milencem je – ředitel New Life Lüders. Když ho policisté navštíví, vykládá jim o strašlivých podmínkách, v nichž žijí sirotci v Bělorusku, a je skálopevně přesvědčen, že to, co dělá – tedy že je ilegálně unáší do Německa – je naprosto správné. Lannerta ale zajímá, kam veze Lehmann Saru, kterou už nemohl umístit a obával se, že kvůli článku a fotografii v novinách se přijde na jeho nekalé obchody. Prý přes Česko zpět na Ukrajinu. Na českých hranicích zadrží německá policie Lehmanna a v autě se najdou další kradené děti. Lannert pronásleduje dva Bělorusy, kteří si tam Saru převzali, dívku se mu sice zachránit podaří, ale oba muži prchají. (oficiální text distributora)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama