Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina maskovaných teroristů se pokusí z věznice unést odsouzeného dr. Karla Böhma. Akce se nezdaří jeden únosce spáchá sebevraždu a ostatní utečou. Vyšetřováním případu je pověřen komisař Schimanski, dr. Böhm však odmítá spolupracovat. Tvrdí, že nemá tušení, kdo a proč by o něj mohl mít zájem. Neúspěšní teroristé se však nechtějí vzdát. Svou pozornost teď zaměří na Schimanského. Tentokrát už úspěšně provedou únos devítiletého Simona, syna Schimanského přítelkyně, a výměnou za jeho život požadují Böhmovo propuštění (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom jak Schimi s nasazením života a na vlastní pěst zachraňuje synka své přítelkyně a dá se tomu uvěřit. A písnička Midnight Lady je se Schimim spjatá už navždy. Jenom škoda, že v závěru tu ránu tomu neg..., tedy, afroameričanovi nevrátil. 85%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady není co řešit už první záběr......mistr Schimanski předvádí v posteli mazling s nějakou sexy kočkou mě navnadil, samozřejmě nesmí chybět ani pivko, no a mezitím někde jinde akční scéna jak poleno a je jasný, že tentokrát to bude pěkně tvrdej dílek. Thanner se nám plácá po diskotéch a loví nějakou mlaďounkou krev, aby následný ráno měl opičku. Mezi tím se to všechno vysere takovým způsobem, že případ zásahne přímo do nejbližšího okolí Schimiho a rázem je z toho osobní záležitost. Schimi opět sere na ofiko postupy, takže se do stává do tradičního střetu s Kislingem. No a následuje hodně akční finále, který se v rámci série stává kultovní, protože v tomhle dílu poprvé zazní skladba, která už navždy patří k Schimimu "midnight lady" , to sem úplně roztál blahem. Ale aby sis nemyslel (a), že Schimi je jen tvrďák, postelovej král a prvotřídní ochlasta, umí dát k dobru i moudro "Podle mě je svět jedna velká prdel, levá půlka jsou Američani, prává půlka jsou Rusové a Evropa je ta díra uprostřed." Tady není co řešit, tenhle díl je na plnou palbu. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o jeden z TOP dílů.Schimi chodí s krásnou blonďatou modelkou která má povedeného synka.Thanner chytá druhou mízu a oháklej paří na disce do ranních hodin s mladou holčinou.Ráno jede pro Horsta který jej zdrbe že ho v noci s Henschenem nemohli sehnat kvůli případu.Horst mu vyhubuje ať si šuká jak chce ale má si uvědomit že je pořád ve službě.Výborná je závěrečná scénka když Horst vysvětluje negrovi z Ameriky že svět je jedna velká prdel.Pravá půlka že sou amíci,levá rusové a díra uprostřed je evropa.To amíka nasere a vypálí Horstovi dělo jako prase, ten sebou plácne do kaluže a začíná hrát píseň Midnight Lady. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

12. díl dvojice Schimanski a Thanner. Tentokrát docela dost akce. Nejdřív pár zajímavostí: Vrchní rada Königsberg má v kanceláři hezkou sbírku starých pistolí. Na řade už je i výpočetní technika, kterou ovládá hlavně kudrnáč Hänschen, počátače už vypadají tak, jak si je pamatuju ze začátku devadesátek. Thanner jezdí Fordem Scorpio, až se mu od gum kouří. Schimi tentokrát bez auta, ale za to Hänschen jezdí stříbrným Citroenem CX s navalenými předními dveřmi, takovým nějakým stejným pak bude jezdit Schimi v pozdější sérii Schimanski. A Schimi v bílém tričku a je hezky opálený, taky má u sebe všude možně i v koních sbírku nářadí, aby se dostal ven ze zamčeného pokoje. A o čem že to je? Schimi tentokrát bydlí u velmi hezké mamky s malým klukem, kterého unesou a snaží se ho vyměnit za vězně. Schimi se při hledání toho kluka hezky vykoupe v řece, dostane párkrát přes držku, běhá, střílí, zátah v bordelu, kde Schimiho zdraví kdejaká štětule, dokonce Thanner zavítá v blejštivém sáčku a černých kožených kalhotách na osmdesátkovou diskotéku, kde mohutně trsá a paří, no zkrátka takový lepší díl.  Götz George tu má 47 let a je ve skvělé formě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dosud absolutně nejlegendárnější díl. Midnight Lady v plném proudu, urážky černochů, závěrečný pěstí a pád do kaluže, do toho zátah v bordelu, kde Schimiho poznává jedna tlustší děvka vedle druhé. No a mezi tím příběh o únosu kluka přítelkyně Schimiho. Snad dokonce i vyjímečný díl, kde Schimi má nějakou ženskou trvanlivěji jak půl hodiny v posteli. Výměna je absolutní klasika. Na to se dá koukat pořád a nikdy to neomrzí. Tannerovy tanečky na diskotéce s knírem tak dlouhým, že by s ním mohl bábám naproti němu sundavat kalhotky, tomu dodávají patřičnou korunu. Legendární epizoda. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V tejto epizóde je použitá pieseň "Midnight Lady" od Dietera Bohlena z Modern Talking. Naspieval ju anglický rockový spevák a bývalý člen skupiny Smokie, Chris Norman.
    (monalisa69)
  • Policejní vozidlo s poznávací značkou DUBG 930, kterým Hänschen (Chiem van Houweninge) vyzvedne Schimanskiho (Götz George), se objevilo i ve filmu Místo činu - Zlomené květy (1987), avšak tentokrát jako taxi. (bo.rec)

Reklama

Reklama