Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Duisburgu a okolí s množí dobře organizované lloupeže. Nejnovějším případem je přepadení poštovního vozu s penězi, do kterého je zapleten i Schimanskiho kamarád z dětství, podnikatel Friedrich Schön, policie ale proti němu nemá žádné důkazy. Schimanski se proto rozhodne vyprovokovat Schöna k další akci. První pokus se moc nezdaří, a tak Schimanski změní taktiku: předstírá, že je finančně na dně a že je ochoten se Schönovou bandou spolupracovat na loupežích (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku přišel první výslech, kde Schimi hrál s podezřelým kostky, druhý výslech, při kterým si Thanner vybrnkával na kytaru a celý to voní sarkasmem až na půdu a když jediný co se po dvou vysleších dovíme je fakt, že Schimanski byl v bordelu, vypadá to na další schmiho klasiku alá seru na předpisy, já to nějak vyřeším. Jenže hudba, pohledy, dialogy to všechno začíná houstnout a humor, děvky i pivo se postupně vytrácí a na scénu se dostavuje poctivá chlapárna s výborným koncem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu dobu, co jsem už pár případů Horsta Schimanskiho viděl, musím říct, že díl Přátelé je opravdu poctivě zvládnutou kriminálkou, která měla všechno, co správná kriminálka má mít. A hlavně si toho bere hrozně moc z legendárního francouzského období, ve kterém vládnul Delon, Bebel nebo Lino Ventura. Podstatné ale není to, že právě tenhle díl je francouzským legendám podobný, podstatné je to, že Horst Schimanski je tady pořád stejný a k tomu se nabaluje neskutečně kvalitní příběh. U tohoto dílu by byla škoda vyprávět jednotlivé scény, jako u předchozích dílů. Každopádně momenty, kdy se Schimi brutálně zhádá s Tannerem nebo když upadne na absolutní dno nemají chybu. Závěr pak musí přesvědčit každýho, že tenhle díl je kvalitně někde úplně jinde. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oficiální text neříká pravdu, protože Schimi je v tu chvíli opravdu na dně a švorc. Tvrdý díl, o jehož kvalitách svědčí netypický styl stavby zápletky i poněkud odhalenější nitro hlavní postavy. Hänschen hraje o všechno a tu nejlepší část hry nám tvůrci odepřeli. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej díl se špatným koncem kde musí Horst zastřelit dávného kamaráda v sebeobraně podezřelého z loupežného přepadení. Díl je natočen trošku jiným stylem než ostatní .Výborná je scénka kdy Schimi ,poté co odvolal sledování podezřelého kamaráda dojíždí autem na ulici Thannera který je vzteky bez sebe, Horst vystupuje z auta a omlová se Thannerovi a mezitím auto jede samo s otevřenýma dveřma. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

14. díl dvojice Schimanski a Thanner. První výraznější díl, nechybí akce, střílení a na konci velká citovka. Schimanski musí zastřelit a zastřelí svého kámoše z mládí Friedricha Schöna, kdy spolu jako náctiletí kradli auta. Jeho chytili, ale ten Schimiho nikdy neprásknul. Ale šéf kriminálky Königsberg o tom samozřejmě ví. Schön jede v organizovaných loupežích, nelegálním hazardu atd. To je ten díl, jak se Hänschen vydává za nejlepšího karbaníka a prohraje Schimiho celoživotní úspory 19.000 marek, což by bylo dnes přes 29.000 eur. ()

Reklama

Reklama