Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Hollai je nasazen v utajení mezi zločineckou bandu. Jeho přítel Schimanski se domnívá, že Hollaiův život je v ohrožení a zasáhne. Utajení končí a Hollai se musí vrátit k práci policisty. Jenže jeho bývalí kolegové již Hollaiovi úplně nedůvěřují, některé indicie nasvědčují tomu, že Hollaiovi se zalíbil život v přepychu a láká ho nyní více život na druhé straně zákona. (Snorlax)

(více)

Recenze (11)

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi opět dostane přes držku, tentokrát od kolegy který se infiltroval na druhou stranu zákona. A to zato že kolegu napráskal před milenkou. Famozní je scéna kdy Schimi popíjí s kolegou v baru a předvádí moc povedený taneček s piruetou. Závěrečná scéna kdy Schimi si dojde na pláž pro uprchlého kolegu i s milenkou je třešinka na dortu s úžasnou muzikou:-))) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal víc než samotný případy, mě v seriálech Místo činu s Götzem Georgem zajímá postava poldy Schimanskiho, protože je vysloveně vzorová a má nás hodně co naučit. Přeběhlík ja nabitej chlastem, Schimi posílá svým játrům jeden tekutej pohled za druhým. Luxusní je scéna když se svým kolegou "přeběhlíkem" v nějakým baru chlastaj jak dogy a pogujou na nějakej šílenej punk, v tom přijdou dvě ženský a Schimi s kolegou se na ně ihned vrhnou a jen tak tak že holky stačí zdrhnout. Mrzelo mě že v tomhle díle se Schimanski nevyspal se žádnou děvkou, ale zase o to víc chlastal a sral na předpisy. Žádnej policajt mně není tak sympatickej jak Schimi, ostatně většina poldů má za pasem jenom bouchačku, ale Schimi tam má i otvírák na pivo, no prostě miláček a vzor každým coulem. Samotný případ byl krapet nesrozumitelný a vlastně nebyl příliiš napínavý vyjma závěrečného momentu v podobě přepadení bylo vlastně fuk co se tam děje, protože Schimi ho víceměně prochlastal. Úplný konec jsem příliš nepochopil, ale měl taky dobrou scénu, když se Tanner dívá v policejní kanceláři na obrovský obraz továrny z kouřícíma komínama a ani na chvíli se neotočí. ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První anebo jeden z prvních Schimanského případů. Platí totéž jako u mých dalších komentů - tahle starší Místa činu mívala docela dost atmosféru a styl - opakuju tady svůj dřívější komentář: "První díly seriálu se Schimim jako detektivka docela ušly... stejně tak se mi líbila ta lehce sociální linka, v který se nesla poetika seriálu - jak to bylo všechno takový ošuntělý, ušmudlaný a jakoby německy "drsný". jako malý dítě jsem to docela hltal (i když mi to zřejmě z velký části indoktrinovala máma)."........ Seriál pod tímhle názvem existoval už dřív, ale teprve Schimanský tomu udal jednolitý tón, na který člověka bavilo koukat, který ale v devadesátých letech sami stupidní producenti rozmělnili do regulérně odpadových sraček - Mnichova, Berlína a dalších naprosto zbytečných spin offů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski je prostě poctivec. Na začátku příběhu dostane výprc od šéfa, že něco posral. V tu chvíli sedí ve své oblíbené hospodě a opíjí se do němoty. V tu ránu mu do místní hospody zavolají a oznámí mu, že za chvíli se chystá zátah v jeho oblíbeném bordelu. Okamžitě tam zapluje, pak v noci nahání po neuvěřitelně živé ulici nějakýho práskače. Odchytne ho, odveze ho mírně nalit autem k nějakému kiosku a za párek si nechá vyslechnout po kom by měl jít. V tu chvíli se svým parťákem vtrhne do nějaký hračkárny bez povolení a začne vyšetřovat. Po takovém vstupním příběhovém antré jsem byl jalovej jak jeptiška, která Schimiho potkala poprvý. Nevěděl jsem totiž vůbec která bije, jen jsem bezduše koukal a pozoroval, jak mu šéf stěhuje stůl někam do kumbálu, aby měl od něj pokoj. On ještě ze stolu stíhá vzít nějakou deskovou hru, aby ji někdo vyšší nenašel. Pro jistotu, žejo. Pak nastupuje změť brutálních alkoholicky opojných momentů, kde ten nejlepší je ten, kde Schimi a jeho kolega Hollai kalí v hospodě za zvuků nějakýho šílenýho německýho punku. To byl nářez nevýslovnej. Pak už jsem se začal trošku ztrácet, protože jsem místy klimbal únavou. Závěr jsem ale viděl a vůbec to nepochopil. Každopádně tři hvězdičky nedávám za případ, ale za Schimiho jako takového. Takovej druhej polda totiž nejspíš asi neexistuje. Jo a votvírák místo bouchačky za opaskem je taky hodně výživnej. To se musí nechat. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Hodně zmatený díl, kde většinu zábavy obstarává Schimanski jak navštěvuje podniky všeho druhu a lije do sebe kde co. Ať už je to zde mockrát zmiňovaná tančící scéna nebo párty na lodi s námořníkama a jedním důchodcem, kterého Horst náhodou potkal u řeky (slíbil mu, že když přetáhnou desátou večer, že mu napíše omluvenku do domova důchodců). K tomu tam sype kopy geniálních replik. Dějem průměrný díl, avšak bizarita a zábava to bohatě vyvažují. P.S. Všem co si tu myslí, že má Schimanski za pasem otvírák na lahváče, doporučuji aby se podívali ještě jednou a uvidí, že to čím si Horst Schimanski otvírá pivo, je jeho policejní odznak na řetízku. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama