Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Schimanski a Tanner najdou pár dnů před Vánocemi v kufru svého auta pozoruhodný dárek: spoutaného významného podnikatele Gresse. Ten byl před devíti lety členem bandy, která uloupila značnou finanční částku. Při přepadení byl tenkrát jeden z lupičů zraněn a některý ze členů bandy ho zastřelil. Při přepadení tehdy byl i bratr zavražděného, Polák Zbygniew Pawlak řečený Moltke, který jako jediný zůstal u umírajícího, byl zatčen a odsouzen. Nyní byl propuštěn z vězení a zdá se, že je rozhodnut se ostatním členům bandy pomstít (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Dobrý vánoční díl se skvělým polským knězem, který se Schimanským nedá ošálit a od začátku ví, že ho sleduje (scéna sledování mopedu tramvají :-) - i když je nejprve přesvědčen, že Schimanski se píše Szymański a pochází od Katowic. Je to vážný díl s docela silnou atmosférou, ale ani humorem se tu nešetří. Třeba ty zvuky džungle, když Schimanski prochází mezi několika palmami v květináči... Nebo hlášky: Schimanského holandský kolega na otázku "Co tu ještě děláš?" odpoví "Špinavou práci. Jako všichni cizinci." a poté, co se ukáže, že nadřízení neschvalují Schimanského vyšetřovací metody, slavnostně: "Horste, i kdyby proti tobě bylo celé Německo, tak Holandsko stojí za tebou!" - "Poslyš, jak vy vlastně v Holandsku slavíte Vánoce?" - "Večer postavíme dřeváky před větrný mlýn. A ráno... ráno je v nich schovaný slaneček. A na Hod Boží sedí celá rodina u kanálu před obrovským Eidamem, ozdobeným tulipány." ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. tentokrát vánoční díl dvojice Schimanski a Thanner. Počáteční scéna, Schimi plné ruce dárků a stromek, vedle Thanner a vedou debatu o mimozemšťanech. Následuje poměrně hezký večírek Shimiho a Thannera. Schimi tentokrát úspěšně vyřeší starší případ krádeže peněz a vraždy. Bylo 5 týpků, co před 9 lety ukradli pytel peněz ze supermarketu. Při útěku jednoho postřelili, takže bylo potřeba se ho zbavit. Jenže to byl bratr Pawlaka řečeného Moltke a ten si za to odseděl 9 let, protože od zastřeleného bráchy neutekl a svoje kumpány neprozradil.Schimimu s tím pomůže tentokrát víc Hänschen, protože Thanner má klapky na očích a šéf Königsberg má nevědomě za přítele otce jednoho z těch padouchů. Ze začátku velmi zábavný a ke konci i docela akční díl. Zajímavost, malou roličku tu měl i Dieter Bohlen známý z Modern Tolking a Blue System, od kterých se tu odrhuje celou dobu song Silent Water, která měla i oficiální klip sestříhaný z tohoto filmu. Český dabing je až z r.1999. 70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ se odehrává ve vánočním čase, který v Schimansiim probudí touhu po jídle a pití, nejdřív vypudí v práci od večeře svýho kolegu aby mu mohl sníst jeho porci, ale to mu nestačí tak se přesune do nějákýho baru kde je obklopen prapodivnou společností a leje do sebe všechno tekutý v okolí 10 km. Thanner se pokusil o rodinější typ vánoc, ale jeho vyvolená se na něj vysrala i přes to že v nákupáči pro ní nakoupil plný auto vánočního haraburdí, takže ještě rád přijme Schimiho pozvánku a za chvíli se ocitá v baru, kde si našel své dva výsostné zájmy, chlast a pochybnou slečnu, to všechno mimo jiné je taky začátek poměrně drsného, akčnějšího dílu ve kterým jde o pomstu z dávných časů. Vyprávění případu je mírně chaotické a ne nějak extra dramatické. Silnou stránkou tohoto dílu jsou vztahy, Schimi a Thanner jsou po většinu dílu na sebe nasraný, Schimi si opět vyslechne pojeb od Kislinga a jako vždy ho má u prdele, Holanďan hýři dobrou náladou a Schimi je z případu tak unavnej, že zapomene, že má v posteli ženskou, veme si pivo a svalí se na gauč. Koho by zajímalo v čem Schimanski spí, tak je to samé oblečené v čem Schimanski přes den vyšetřuje. Dáma, která mu spí v posteli, alespon za Schimanskim zavře ledničku, prostě romantika made in Duisburg narušená drsnějším případem a vánoční atmosférou. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn epizóda, ta chémia medzi Schimim a Moltkem bola skvelá (dokonca som v jednej chvíli spanikárila, keď Schimi ho začal objímať, že ho začne bozkávať). Tá scéna s objatím a vyplutím vodky poza chrbát bola super, to sú ale herci. Ale Tanner mi niekedy lezie na nervy, chýba mu taká empatia akú má Schimi . Dobrá scéna, ako sa všetci ožrali a vonku vyvádzali. Na Schimim sa mi vždy páčilo na jednej strane jeho veľké sebavedomie a určitá tvrdosť voči skazeným ľuďom, na druhej strane jeho empatia k zraniteľným (Moltke, alebo poľský chlapec pred kostolom). Toto sa prejavilo aj v tomto dieli. Pekná romantická a nostalgická hudba od Bohlena, ale nejak mi nesedí na tento dej, hodil by sa k nejakým romantickejším dielom (Tak ako bol výborný Broken Heroes v Zlomených kvetoch) a nie napr. pri scéne Schimiho v hnusných špinavých toaletách v tom hostinci. A záverečná scéna: Moltke: byl by z tebe dobrý polák. A Tanner: ale vždyť on je polák, nejaký Schimanski... a napravil mu šálu s farbami poľskej vlajky. Za tú hudbu, ktorá je síce krásna ale absolútne nepatrí k daným scénam počas tohto dielu a za to, že sa tam objavilo pár zbytočných postáv , ktoré neboli rozvinuté (Bohlen ako milenec Pavlakovej) dávam ****. ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Úžasná epizoda. Libuje si ve večeru, hnusných vánocích a taky troše toho západního špásu. Parťáctví se otřásá v základech, ale Tanner má perk: Zhmotni se někde v okamžik, kdy Schimanski už mele z posledního. Jejich problém to neřeší, ale jede se dál.. Schimaski se může dál vtírat, vloupávat, být mimo službu a ožralý, svéhlavý,...prostě klasika. jo a pokud někdy uvidíte píčovskou kokotinu Wolfuv revír, tak si na tento díl nepochybně s nostalgickou slzou vzpomenete. Po epizodě Zabou můj osobně nejoblínější. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Mimo to, že Dieter Bohlen (člen dua Modern Talking) složil hudbu a úvodní píseň „Silent Water“ i sám zpívá, si v tomto díle zahrál jednu z mála rolí (byť nevýznamnou) ve své kariéře. (Hennes)

Reklama

Reklama