Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Schimanski a Tanner najdou pár dnů před Vánocemi v kufru svého auta pozoruhodný dárek: spoutaného významného podnikatele Gresse. Ten byl před devíti lety členem bandy, která uloupila značnou finanční částku. Při přepadení byl tenkrát jeden z lupičů zraněn a některý ze členů bandy ho zastřelil. Při přepadení tehdy byl i bratr zavražděného, Polák Zbygniew Pawlak řečený Moltke, který jako jediný zůstal u umírajícího, byl zatčen a odsouzen. Nyní byl propuštěn z vězení a zdá se, že je rozhodnut se ostatním členům bandy pomstít (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. tentokrát vánoční díl dvojice Schimanski a Thanner. Počáteční scéna, Schimi plné ruce dárků a stromek, vedle Thanner a vedou debatu o mimozemšťanech. Následuje poměrně hezký večírek Shimiho a Thannera. Schimi tentokrát úspěšně vyřeší starší případ krádeže peněz a vraždy. Bylo 5 týpků, co před 9 lety ukradli pytel peněz ze supermarketu. Při útěku jednoho postřelili, takže bylo potřeba se ho zbavit. Jenže to byl bratr Pawlaka řečeného Moltke a ten si za to odseděl 9 let, protože od zastřeleného bráchy neutekl a svoje kumpány neprozradil.Schimimu s tím pomůže tentokrát víc Hänschen, protože Thanner má klapky na očích a šéf Königsberg má nevědomě za přítele otce jednoho z těch padouchů. Ze začátku velmi zábavný a ke konci i docela akční díl. Zajímavost, malou roličku tu měl i Dieter Bohlen známý z Modern Tolking a Blue System, od kterých se tu odrhuje celou dobu song Silent Water, která měla i oficiální klip sestříhaný z tohoto filmu. Český dabing je až z r.1999. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ se odehrává ve vánočním čase, který v Schimansiim probudí touhu po jídle a pití, nejdřív vypudí v práci od večeře svýho kolegu aby mu mohl sníst jeho porci, ale to mu nestačí tak se přesune do nějákýho baru kde je obklopen prapodivnou společností a leje do sebe všechno tekutý v okolí 10 km. Thanner se pokusil o rodinější typ vánoc, ale jeho vyvolená se na něj vysrala i přes to že v nákupáči pro ní nakoupil plný auto vánočního haraburdí, takže ještě rád přijme Schimiho pozvánku a za chvíli se ocitá v baru, kde si našel své dva výsostné zájmy, chlast a pochybnou slečnu, to všechno mimo jiné je taky začátek poměrně drsného, akčnějšího dílu ve kterým jde o pomstu z dávných časů. Vyprávění případu je mírně chaotické a ne nějak extra dramatické. Silnou stránkou tohoto dílu jsou vztahy, Schimi a Thanner jsou po většinu dílu na sebe nasraný, Schimi si opět vyslechne pojeb od Kislinga a jako vždy ho má u prdele, Holanďan hýři dobrou náladou a Schimi je z případu tak unavnej, že zapomene, že má v posteli ženskou, veme si pivo a svalí se na gauč. Koho by zajímalo v čem Schimanski spí, tak je to samé oblečené v čem Schimanski přes den vyšetřuje. Dáma, která mu spí v posteli, alespon za Schimanskim zavře ledničku, prostě romantika made in Duisburg narušená drsnějším případem a vánoční atmosférou. ()

Reklama

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn epizóda, ta chémia medzi Schimim a Moltkem bola skvelá (dokonca som v jednej chvíli spanikárila, keď Schimi ho začal objímať, že ho začne bozkávať). Tá scéna s objatím a vyplutím vodky poza chrbát bola super, to sú ale herci. Ale Tanner mi niekedy lezie na nervy, chýba mu taká empatia akú má Schimi . Dobrá scéna, ako sa všetci ožrali a vonku vyvádzali. Na Schimim sa mi vždy páčilo na jednej strane jeho veľké sebavedomie a určitá tvrdosť voči skazeným ľuďom, na druhej strane jeho empatia k zraniteľným (Moltke, alebo poľský chlapec pred kostolom). Toto sa prejavilo aj v tomto dieli. Pekná romantická a nostalgická hudba od Bohlena, ale nejak mi nesedí na tento dej, hodil by sa k nejakým romantickejším dielom (Tak ako bol výborný Broken Heroes v Zlomených kvetoch) a nie napr. pri scéne Schimiho v hnusných špinavých toaletách v tom hostinci. A záverečná scéna: Moltke: byl by z tebe dobrý polák. A Tanner: ale vždyť on je polák, nejaký Schimanski... a napravil mu šálu s farbami poľskej vlajky. Za tú hudbu, ktorá je síce krásna ale absolútne nepatrí k daným scénam počas tohto dielu a za to, že sa tam objavilo pár zbytočných postáv , ktoré neboli rozvinuté (Bohlen ako milenec Pavlakovej) dávam ****. ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Úžasná epizoda. Libuje si ve večeru, hnusných vánocích a taky troše toho západního špásu. Parťáctví se otřásá v základech, ale Tanner má perk: Zhmotni se někde v okamžik, kdy Schimanski už mele z posledního. Jejich problém to neřeší, ale jede se dál.. Schimaski se může dál vtírat, vloupávat, být mimo službu a ožralý, svéhlavý,...prostě klasika. jo a pokud někdy uvidíte píčovskou kokotinu Wolfuv revír, tak si na tento díl nepochybně s nostalgickou slzou vzpomenete. Po epizodě Zabou můj osobně nejoblínější. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Dobrý vánoční díl se skvělým polským knězem, který se Schimanským nedá ošálit a od začátku ví, že ho sleduje (scéna sledování mopedu tramvají :-) - i když je nejprve přesvědčen, že Schimanski se píše Szymański a pochází od Katowic. Je to vážný díl s docela silnou atmosférou, ale ani humorem se tu nešetří. Třeba ty zvuky džungle, když Schimanski prochází mezi několika palmami v květináči... Nebo hlášky: Schimanského holandský kolega na otázku "Co tu ještě děláš?" odpoví "Špinavou práci. Jako všichni cizinci." a poté, co se ukáže, že nadřízení neschvalují Schimanského vyšetřovací metody, slavnostně: "Horste, i kdyby proti tobě bylo celé Německo, tak Holandsko stojí za tebou!" - "Poslyš, jak vy vlastně v Holandsku slavíte Vánoce?" - "Večer postavíme dřeváky před větrný mlýn. A ráno... ráno je v nich schovaný slaneček. A na Hod Boží sedí celá rodina u kanálu před obrovským Eidamem, ozdobeným tulipány." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Mimo to, že Dieter Bohlen (člen dua Modern Talking) složil hudbu a úvodní píseň „Silent Water“ i sám zpívá, si v tomto díle zahrál jednu z mála rolí (byť nevýznamnou) ve své kariéře. (Hennes)

Reklama

Reklama