Schwarzes Wochenende
Bernd Schwamm (kniha)Scénář:
Dominik GrafKamera:
Klaus EichhammerHudba:
Andreas KöbnerHrají:
Götz George, Eberhard Feik, Chiem van Houweninge, Ulrich Matschoss, Dieter Pfaff, Siegfried Wischnewski, Michael Wittenborn, Mariele Millowitsch, Martin May, Jochen Striebeck, Marita Breuer, Barbara FreierObsah
Brzy ráno je před hotelem, před kterým se komisař Schimanski právě vzpamatovává z alkoholového opojení, zastřelen postarší majitel prosperujícího truhlářského závodu. Na policii se vzápětí přihlásí muž, který tvrdí, že ho syn mrtvého podezírá z vraždy. Případ, který nejdříve vypadá jako vyřizování starých účtů mezi dvěma rodinami, se postupně komplikuje. Překvapivé odhalení přichází až po dalších dvou vraždách(oficiální text distributora)
- přehled
Černý víkend (S01E184) Photo © ARD Degeto
žádní fanoušci
![]() |
10.08.1986 Das Erste |
---|
blezg
Skutečně zajímavá detektivka, kdy všichni účastníci jsou známí již po pár minutách, ale pravda se ukrývá někde hluboko v minulosti a ne a ne se k ní dokutat. Motivy jsou nejasné a Schimi má nervy. Já měl takový nervy, protože při všech výsleších v kancelářích v podstatě bez přestání v pozadí vyzváněly telefony debilním monotónním zvukem, až jsem myslel, že se nejdřív udám, že slyším hlasy a že už se to nedá vydržet a pak hned někoho zabiju. Nechápu, proč musí v televizní detektivce v kancelářích imrwére drnčet telefony, ikdyž to asi většina sledujících neslyší, proč?(9.4.2015)
Kovaja
Scénka jak Horst vykoukne z okna a nasledovne vychází z hotelu aby zjistil co se stalo je fakt dobra a nasledná reakce Thanera a Henschena na Šimiho opičku je ješte lepší.Následně se rozjíždí vlna výslechů což je trošku nudné ale koukatelny dil s vyborným Schimanskim a Thanerem(26.1.2008)
krabatt76
Jeden z parádních dílů se Schimim ! Výslechy,konfrontace,nová a nová zjištění která by už už mohla vést k dopadení pachatele,ale tak jednoduché to zase nebude.SQěle Schimimu sekundovali i oba jeho parťáci !(8.4.2015)
mira007
Spíše konverzační než akční případ, ale ve výsledku mírný nadprůměr.(1.11.2020)
Rodriguez
Schimi je prostě v podání George nepřekonatelný....(4.8.2013)