Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1897 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1270)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Recenze uživatele blezg k tomuto seriálu (2)

Vila na předměstí (1985) (S16E07) 

Výborná alternativa k detektivkám dnešních dob. Všem znalcům amerických detektivek, zejména těm, co zažili několikero přestřelek v ghettech a mají spoustu známých vrahů, přijde divné, že když si jeden stoupne k oknu, druhý ho bez prodlení nezastřelí. Mě zase divný přijde, že když někoho vidím ve vokně, zastřelím ho... zjednodušuje to pohled na lidi za hranicí zákona, jako by byli jeden jak druhej. Já znám vraha jen jednoho. Vyhodil ženu z druhýho patra a dostal za to 25 let. Prostě se mi líbí detektivka, kde mrtvoly nahrazuje napětí. Dávám tentokrát Horstovi plnej počet. "Kde jsi, Horste?" "Už jsem na cestě..." ()

Černý víkend (1986) (S17E08) 

Skutečně zajímavá detektivka, kdy všichni účastníci jsou známí již po pár minutách, ale pravda se ukrývá někde hluboko v minulosti a ne a ne se k ní dokutat. Motivy jsou nejasné a Schimi má nervy. Já měl takový nervy, protože při všech výsleších v kancelářích v podstatě bez přestání v pozadí vyzváněly telefony debilním monotónním zvukem, až jsem myslel, že se nejdřív udám, že slyším hlasy a že už se to nedá vydržet a pak hned někoho zabiju. Nechápu, proč musí v televizní detektivce v kancelářích imrwére drnčet telefony, ikdyž to asi většina sledujících neslyší, proč? ()

Reklama

Reklama