Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1897 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1270)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Recenze uživatele sud k tomuto seriálu (7)

Vražda v přístavu (1981) (S12E07) 

Zápletka jednoduchá, vyšetřování nekomplikované, odhalení logické. Ovšem celé to působí neuvěřitelně realisticky a syrově (atmosféra špinavého přístavu z toho přímo sálá). Mírnou nudu v druhé polovině vykompenzuje Šimiho charisma a několik humorně laděných scén (natěrač, výslech na záchodě). 75%. ()

Přeběhlík (1981) (S12E12) 

Epizoda takřka bez vyšetřování. Dalo by se říct, že krom posledních dvaceti minut se tu jen chlastá, ale svým způsobem to vůbec nenudí. Tohle ocení sice asi jen a pouze Šimiho fandové (jsem jeden z nich), ale ironický závěr na pláži by se mohl líbit i těm ostatním :-). 50%. ()

Dvojí hra (1985) (S16E03) 

Spíše průměrnější epizoda, ozvláštněná zajímavým prostředím podivné sekty a jejím charismatickým guru s výtečným dabingem Borise Rösnera. 60%. ()

Výměna (1986) (S17E04) 

O tom jak Schimi s nasazením života a na vlastní pěst zachraňuje synka své přítelkyně a dá se tomu uvěřit. A písnička Midnight Lady je se Schimim spjatá už navždy. Jenom škoda, že v závěru tu ránu tomu neg..., tedy, afroameričanovi nevrátil. 85%. ()

Zlomené květy (1988) (S19E05) 

Skvělá epizoda, kterou korunuje nádherně hořký závěr (bez spoilerů se nedá popsat). Pro ústřední femme fatale mohli sice vybrat hezčí představitelku, ale to bych asi chtěl od německého filmu moc. 80%. ()

Samovazba (1988) (S19E09) 

Schimi je zde trochu upozaděn, hlavní roli má tentokrát Thanner. To by nebylo ke škodě, ale tenhle díl má dost hluchých míst a navzdory plánu docela odhadnutelnou pointu. Potěší Juraj Kukura v záporné roli, ovšem objevuje se zde bohužel po čertech málo. Finální scéna je ale OK. 60%. ()

Káťa mlčí (1989) (S20E11) 

Jeden z těch opravdu slabých dílů. Ze slibného prostředí amerického fotbalu se nevytřískalo téměř nic, zápletka se zastřelením Tommyho je hodně přitažená za vlasy, hlavní záporák se celým filmem nečinně prochází (tudíž mi vycházel jako jediný možný vrah, poněvadž jsem si říkal "kvůli čemu tam ten chlap vůbec je?") a postava Káti je, mírně řečeno, divná. Snad jen trik s kulkou potěší, ale kde nic není... 40%. ()

Reklama

Reklama