Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1895 h 38 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1269)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (29)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Lehce podprůměrný seriál, který mě moc nebral a to jsem viděl kdysi dost epizod. Co mě nejvíce dokázalo zaujmout byla postava Schimanskiho. Sledování jak řeší případy bylo celkem zajímavé. Občas padl někde nějaký nápad. Nějaká epizoda byla dokonce vydařená, další zase nudná. Celkově se vše vleklo, tak ani tu 3* nemůžu výsledně tomuto seriálu dát. S přehledem to vidim na trochu slabší průměr. ()

Peči 

všechny recenze uživatele

Jak tady většina píše - Místo činu je Schimanski a Schimanski je místo činu, aneb tenhle seriál stojí hlavně na hoších s Duisburgu čilia osa Schimanski, Thanner, Henschen, Königsberg a Osman... Jediné co mě mrzí, že představitel Thannera Eberhard Feik umřel tak brzy.. Kromě jiného mohlo být ještě více jejich společně natočených dílů. :( ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tatort je azda najdlhšie vysielaný seriál v európskych končinách, seriál vznikol v roku 1970 a dodnes sa natáčajú nové epizódy ( dokopy 1100 dielov ). V našej televízii bežal od roku 1980 a mal slušnú popularitu. Niektoré zdroje uvádzajú, že na slovenskom okruhu sa vysielalo zopár dielov už v 70-tych rokoch, ale rok som nevypátral. V seriáli sa vystriedalo obrovské množstvo aj významných hercov. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Horst Schimanski je fiktivní postava ze krimi seriálu německé televize ARD Místo činu (v orig. Tatort), který byl vysílán od 28. června 1981 v celkem 29 dílech (včetně dvou filmů). Schimanski je komisařem kriminální policie v německém Duisburgu. Postavu ztvárnil herec Götz George. Po přestávce v letech 1991 až 1997 se tato postava objevuje opět v seriálu Schimanski. Hlavním partnerem Schimanského je komisař Christian Thanner ztvárněný hercem Eberhardem Feikem. Seznam epizod http://cs.wikipedia.org/wiki/Horst_Schimanski ()

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Německý seriál bych řekl je na stejné urovni jako český! Tak že o ničem. Vše je tak nějak stejné a nekonečné,nezáživné. Tady se sází na občas polonahého Götz George a na to že se chová jako správný policajt.První série jsou vcelku zajímavé ale můsíte bejt asi fandové takového typu seriálu.Mě to vše tak nějak nudilo a další série jsem nedal.Oni němci mají dobré reality show ale seriály moc neumí!A jako fanoušek G.George si raději pustím Poklad na Stříbrném jezeře kde také hrál. ()

Galerie (18 632)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Drážďanech a okolí od 21. září do 21. října 2016. (ČSFD)
  • Willi Koslowskeho alias Herberta Platzera hraje chorvatský herec Miroslav Nemec, který později v epizodách Místo činu: Mnichov ztvárnil postavu z druhé strany zákona, hlavního komisaře Ivo Batiče. (jojo-Jozin)
  • Při prvním vysílání (8. dubna 2018) vidělo film v Německu 8,37 milionu diváků (ČSFD)

Reklama

Reklama