Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 540)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida. Takový pocit jsem měl z Terminator Genisys. Pár zásahů do zaběhlého univerza by možná nebylo špatných, tady jich je ale strašně moc a nakonec je to jen jeden velký zmatek a chaos. A hlavně, vůbec to nedrží pohromadě. Taková legenda jako je Terminator by si zasloužila mnohem lepší film! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt úlet. Nebýt Arnolda, film si nezaslouží ani 1*. Totálně překopané dějství prvních dvou epizod, kdy se všechno stalo jinak. Nechápu smysl takového počínání, když kvalitativně se zejména prvním dvěma dílům tento film nemůže rovnat. Už jen výběr herců stojí vcelku za nic. Jejich role jim moc nejdou věřit a moc jim nesedly. I přes dobré akční scény a kvalitní digitální prvky jednoznačně nejslabší díl celé série. 4/10. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Pomalu se začínám ztrácet v příběhu. Komplikovanost toho, co začalo zcela nevinným posláním jednoho jediného terminátora do roku 1984, se rozjelo do nelogické propasti. Tady plyne ponaučení, že si nelze zahrávat s cestováním v čase. A další šok byl John Connor a jeho změna stran, což totálně zamíchalo veškeré předpoklady. Už to není směšné válčení v budoucnosti, teď je tady válka mezi Connorovou, Arniem a zbytkem světa. Narozdíl od všech předchozích dílu se zdá, že už se všechno nabaluje a postupně přestává být Terminátor takovou senzací. Akce a tak ok. ()

Slon Hotovson 

všechny recenze uživatele

Naštěstí si tento kousek neklade žádné vyšší cíle, nepoučuje, nefňuká a nekáže přespříliš banálního mudrování a pseudofilosofování. Chtěl jsem se bavit a bavil jsem se. A Arnoldův "Taťka" je opravdu skvělý. ()

Bgraphy 

všechny recenze uživatele

Přestože stejně jako v Salvation jsem i tentokrát zcela zmatena už v prvních minutách a celý příběh se mi zamotal a nějak mi nenavazuje, ač se snažím nějak nevím v kterém roce pre/post apokalypsy vlastně sem?! a přestože mi Genisys přišel jako nejslabší a už totální slátanina, že si vůbec nedokážu představit, že ještě bude T6.... i přesto nemůžu jinak než dát 4 hvězdičky pro nadšení navzdory zklamání a radost z I´ll be back od Arnolda :) Nemůžu hodnotit tento film jinak, než jako samostatně, protože je jasné, že taková fantazie, jako byla u I. a II. a dejme tomu ještě III., už není možná. /od seriálu, a Salvation jsem se zcela v příběhu ztratila..../ Přesto každé další pokračování kvituji a hltám a baví i když nenavazuje a mate a je to nesrovnatelné v každém bodě, i přesto, lepší průměr a díky za to. Dobré to bylo a bavilo. Akční zážitek a bomba. Pokud srovnávám s ostatními tak nejslabší z nich. V porovnání se Salvation /monotónní jenom akce, bez napětí a příběhu/ zas zábavnější, víc bavilo. Těžko hodnotit jen přidělením hvězdiček. Pokud stejně nečekáte nic než samá akce, dokonalé efekty a trochu toho Arnolda coby třešničky na termidortu, je Genisys perfektní! Škoda že nemohu říct stejně jako u I. II. III. - které můžu vidět znovu a znovu a nikdy se neomrzí. Seroš, Salvation i tentokrát Genisys je už v přihrádce - dobrého stačí málo - čili jednou mi to stačí a rychle se i zapomene aniž by ve mě zůstalo. Třeba nás všechny na rozdíl od posledních přešlapů příjemně překvapí T6! ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Teda, film jsem ještě neviděl, zato soundtrack znám dokonale. Lorne Balfe ukradl, co mohl. Zejména Johna Powella okradl o ledasjaký motiv z jeho trilogie o Bourneovi. Kdybych si nedával majzla, snadno bych mohl nabýt dojmu, že poslouchám The Drop ze Supermacy. Ale to není jen Balfe, tyhle Powellovy špeky vykrádá dost "tvůrců" soundtracků. Naštěstí vykradl i Brada Fidela a jeho Main Title ze dvojky, která ale nesmí chybět v žádném pokračování této ságy. Na film jsem zvědav, ale nejsem si jist, zda angažování Arniho bylo nějaké terno. 8/7/21015 - tak, a je to tady. Dnes jsem byl v Cinestaru na předpremieře. Předem podotýkám, že v sále bylo dvacet lidí a i těch pár týpků se chovalo jako debilové. Srkání koly, mlaskání a křupání při konzumaci chipsů s dresingtem, hlasité bavení se, už jsem si párkrát říkal, že do kina chodit nebudu, protože úroveň běžného konzumenta filmů je katastrofální, jakož i Cinestaru samotného. Nechápu, jak je možné, donést si, do sálu, krabici s popkornem a celou dobu šustit a mlaskat. Ale k filmu. Docela jsem se na něj těšil, technicky se mu nedá vytknout vůbec nic, na druhé straně ani s ničím převratným nepřišel. Několik částí filmu, především celá první polovina a pak závěr, je prachsprostá vykrádačka dílů 1-3, a co se týče zničení Skynetu vykrádačka čtverky. Je to, v podstatě, naprosto zbytečný film, žádná z hlavních postav nebyla výrazná, volba herců se fakt nepovedla, výkony taky žádná sláva. Film byl prost napětí, člověk neměl ani obavu o život kohokoli, divím se Arnoldovi, že mu to stálo za to. Kdyby to byl nějaký samostatný film, bez návaznosti na předchozí, kde by si člověk musel, ze začátku, ledasjakou neznámou dosadit pomocí vlastního mozku, tak bych řekl, že to byl průměrný akční scifi. Ale vzhledem k tomu, že jde o pokračování ságy, byl to zbytečný film. Úplným vrcholem pak je otevření zadních vrátek po pokračování těsně za titulkama. Je jasné, že pokračování bude, už i u Arnolda, tady na ČSFB, je uvedeno, že to bude v roce 2017. Už z toho dělají frašku. A tak konstatuji, že alespoň pro mě, byl předchozí díl, Salvation, poněkud vytržený ze zažitých klišé předchozích dílů, byl naprosto geniální, pro mě s dvojkou naprostý špicen klase. Genisys je pouhá sračka, dělaná kvůli zisku. Bůh ví, zda to nebude prodělečná záležitost. Musím ale vyzvednout kvalitu 3D, například oproti Avataru je to opravdu velký rozdíl. nejsou vidět jednotlivé plány, tedy vrstvy, chcete-li, vypadalo to velmi přirozeně.. ()

Raagash 

všechny recenze uživatele

Zklamání, ale co taky čekat od dalšího terminátora natočeného no name režisérem. Špatný casting(krom Arnolda pochopitelně), zbytečně komplikovaný děj(Back to the future II ????!!! ), akce nevýrazná, žádný kulervoucí moment a Arnoldovi hlášky to nezachrání. Postava J.K. Simmonse zbytečná, myslím si, že Cameron z tohoto snímku moc nadšený není. ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Michael Biehn > Jai Courtney a ani Robert Patrick sa o svoj post obavat nemusi. Daenerys Targaryen, ani mladsia kopia Rutgera Hauera mi nijako zvlast nevadili a Arnie je kuzelne zvratene zabavny. Film bez vaznejsich problemov dopozerate bez pomyselnia na samovrazdu, len sa vazne nesmiete zamyslat nad krkolomnymi dejovymi zvratmi a oslimi mostikmi, ktore su vsadepritomne. ()

koulen 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že jsem velikym fandou prvních dvou dílů. I tak naprosto nechápu vlnu kritiky na pátý dil teto série. Předěl z utopickeho a thrilleroveho sci-fi na letní blockbuster se povedl na výbornou a stejne jako poguvernerovska filmografie Arnolda mi přijde nedocenen i tento snímek. Hold fanoušci zestarli a kritici zesenilneli,to se stává i v lepších společnostech :-) Oproti vytkam musím všechny uklidnit: v ději se orientovat dá krasně (pokud tedy znáte předchozí filmy), změna v historii celého příběhu je podána vkusne a osvěžuje tak celý pohled na příběh (je to sakra sci-fi a akční film,ne klub narocneho diváka) a vizuál je naprosto vporadku :-) Cele to je brane jako nový a jiný pohled na všem již známý příběh, ve smyslu jak by to mohlo byt všechno jinak,kdyby se změnila jen jedna mala věc v rámci koloběhu cestování v čase. To je ovšem také logické u tohoto žánru. Jako bonus tu je lidštější verze Arnoštova terminatora,který i v téměř 70letech (i to je logicky a rozumne vysvetleno) ví jak rozjet akci!!!! Film je napínavý, akční,zábavný a pokud díky kritice nevznikne planovane pokračování,bude to konec i akčního žánru. ......žánru,který má pobavit a přivézt lidi na jiné myšlenky a né se pitvat v logice postav,( né že by všechny kroky ktere S.Connor učinila v prvním a druhém dilu byly logické )Film je SUPER SUPER SUPER!!!! Hope He'll be back!!! ()

Looka 

všechny recenze uživatele

40% nablejskaný hovno je stále jenom hovno. Vykrádačky: Dvojitý zásah, Nebezpečná rychlost, Matrix... pěkně popořadě. Arnie co jsi to udělal, digitální tanec na mrtvole legendy? ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

O kombinaci všech minulých motivů v bláznivém časovém veletoči si Terminátor říkal dlouho. Zůstává dráždivá otázka, zda to šlo jako blockbuster udělat celý rafinovanější. Největší milé překvapení tu je Arnie - v roli robota je zkrátka nejpřesvědčivější. Největší lamou se tu naopak stal tekutej Termouš - vocas, kterýho de složit pár náboji z libovolné zbraně a kterej pernamentně chodí pomalým krokem, aby se do něj co nejlépe trefovalo. Trojka mě baví víc. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Další z řady přiblblých sci-fi hovadin na téma „Co by, kdyby“, která může zaujmout leda tak tunou suchých hlášek a předvídatelnou akcí. Jenže v týhle hraje Arnie. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak už sem to konečně ,taky viděl a musím říct, že do značné míry se nový terminátor i s jiným režisérem povedl .Arnold Schwarzenegger a jeho asi životní role co víc si přát konečně se nám vrátil starý dobrý arnold,tuhle roli zvládl na jedničku. Film je do značné míry zábavný ve filmu nechybí děj ani kapku toho humoru.Velmi co mě ve filmu mile překvapilo ,tak herečka Emilia Clarke ,kterou všichni známe ze seriálu hry o trůny.Co mě asi ve filmu možná ,tak vadilo že herec J.K. Simmons byl ,tak trochu málo ve filmu nebo do znační míry nebyl moc využitý ale, co se dá dělat i tak,sem se u toho občas nasmál.Ostatní herci no celkem ok.Terminator Genisys se mi líbil daleko víc než terminátor : Salvation. A jestli bych chtěl dalšího terminátora ,no přiznám se asi ne .Tohle mi stačilo.Soundtrack zase dobrý .Za mě 70% ()

El Patron 

všechny recenze uživatele

Jet v zajetých kolejích, jinak všechno kolem změnit nebyl špatný nápad. Není důvod vidět tenhle díl jako něco méně cenného, jen proto, že to není první díl. Přece jen má mnohem větší tendence vytřískat z lidí peníze, udělat znovu značku aktuální, je tam přece spousty efektů pro komerčnost. Ale nic z toho mě nepřesvědčí, abych to viděl černě. Je to parádní osvěžující, díky Arnoldovi vtipná, vizuálně pěkná, s Emili ještě pěknější moderní upgrade starého terminátora. Uzavřený konec mě trochu překvapil, ale i přes celkovou zmatenost to byl parádní návrat. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy, zejména za první polovinu. Genisys je zábavnou jednohubkou a stylovou Arnoldovou rozlučkou s jeho nejslavnější rolí. Bezpochyby se jedná o jeho nejlepší comeback po guvernátorské éře. Obecně kritizovaní herci mi nevadili, ani zmiňované oslí můstky a překroucené scény z původních filmů. Trošku vachrlatě působí snad jen přechod do roku 2017, protože do té doby vše funguje na chvalitebnou. Nucený přechod do šedivého přelivu je naštěstí vykompenzován neutuchající akcí a Arnoldovými hláškami. ()

comicsJan 

všechny recenze uživatele

Po naprosto zbytečném a nudném Salvationu se sága vrací tam kde ji mají fanoušci nejraději: k Arnoldovi a Sáře. Zajímavé zpracování alternativní minulosti ale i tak se zde jedna nebo dvě nezajímavé pasáže našli. ()

hyundai 

všechny recenze uživatele

1.Co je na tomhle filmu podprůměrné: Jason Clack. 2.Co je na tomhle filmu průměrné: Hudba a láska Reese a Sarah. 3.Co je na tomhle filmu nad očekávání: Arnold v 67 letech zahraje robota bez větších chyb, naprosto věrohodně a hlavně vtipně, vtipněji naž ve Vzpouře strojů. 4.Co je na tomhle filmu složitější: Cestování časem, ale fanoušek série s mozkem v hlavě nebude mít problémy. 5.Co je na tomhle filmu nepochopitelné: Tlustí kritici, kteří mají na csfd bambiliony bodů se snaží film hanit a srovnávat s T1 a T2, což nejde, místo toho, aby si šli zaběhat. ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama