Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Třicátníci jsou jistě velmi silná skupina, takže prostor přitáhnout celkem velké publikum tady byl. I herecký potenciál. Ovšem to by ty dialogy a scény nesměly upadat do trapného plkání o ničem, linie příběhů by nesměly být tak hloupé...proč se prostě někdo konečně neinspiruje skutečným životem? Témat pro tuto silnou generaci je spousta...je úplně jiná než byli její rodiče ve svých třiceti. Je příliš znát úporná snaha vše prolevnit a natočit rychle... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal 3*, protože Přešlapy nejsou víc než průměrné. Ale po přečtení si všech těch nasraných kritik (viz. např. Tosim), mám potřebu zareagovat. Nevím jak ostatní, ale já hodnotím film, seriál, divadlo...podle více kritérií, než originalitu námětu. Podotýkám, že mám tu výhodu, že Šest v tom neznám, takže nemám tendence srovnávat s originálem. A nemám potřebu srovnávat Přešlapy ani s Ordinací v růžové zahradě, či VKV. Vždyť to je úplně jiný žánr, který má s Přešlapy společný pouze to, že je to seriál. Přešlapy disponují sympatickými postavami a často vtipnými dialogy, takže mě a lidi v mém okolí baví. A to je luxus, který si u českého seriálu moc často neužiju. Výkřiky o vykrádání zahraničních seriálů považuji za hloupé, protože originální nebyl z 80% ani sám Shakespeare. A pokud by i byl, tak by asi byla škoda, kdyby se hrál jen v jednom divadle se stejnými herci, aby nedošlo k vykrádánií originálu. Že do toho Prima nevložila nic nového, svého a obšlehla to se vším všudy? No a proč by něco měnila, když je originál tak super, jak píší rozezlení fanoušci? Pro mě je to vcelku jednoduché hodnocení. Herci jsou dobří, někteří jako je Matásek a Novotný, jsou dokonce výborní. Scénář je průměrný, až špatný. Vtípky většinou fungují na cílovou skupinu třicátníků, ale nepochybuji že i brzotřicátníky pobaví pohled na problémy, které je teprve čekají. Přešlapy jsou v pohodě. PS: Nejsem zaměstnancem TV Prima ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Lidi co blbnete?! Narozdíl od věcí co jinak Prima produkuje z análu tak tohle je vcelku příjemný a svěží. Neříkám jak je to originální - to ani není. Já jsem se u dvojice Blažek x Novotný bavil! Btw. hodnotí to tady vůbec lidi v jejich věku? Jediný a to velký přešlap je Matásek. Tohohle fašouna a kvaziherce opravdu nemusím a on se holt nase*e do všeho Made In Prima. Pilotní díl ušel - průměr , ale na české průměry v hromadě hnoje a odpadků jako ULICE, VKV, ORDINACE je to něco jiného. Na další díl se celkem těším. Další hvězdu dávám za Rudu z Ostravy a jeho Nedvědi cover! Takže 3,5! ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech se prozatím dobře bavím... A proč..? Protože nesrovnávám s původním Cold Feet a v každém díle - divte se - najdu něco ze svýho života... Samozřejmě jde o Českou trapnost, ale rozhodně stokrát lepší než nějaká Ulice, VKV nebo "Gynda v parku" (čti Ordinace v růžové zahradě)... Samozřejmě, že by to šlo udělat lépe, ale u nás se vždycky psali křečovité scénáře (i když v tomhle případě jsou skoro doslovně přepsané z Cold Feet) a zdá se, že se tohoto neduhu tvůrci jen tak snadno nezbaví... Ono by možná stačilo, kdyby čas od času zašli do hospody a chvilku naslouchali. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Asi si zase naběhnu, jak už je mým dobrým zvykem, ale Přešlapy je v mém pohledu velmi sympatický počin TV Prima... Není moc seriálů vzniklých po roce 2000 z produkce tuzemských TV, které bych nějak toužil vidět celé, ale tento seriál hodlám dokoukat, což je samo o sobě pochvala... :-) :-) Ano, věnuji můj svůj volný čas... ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Stanislava Bartošová se před kamerou objevila po 16leté pauze. (M.B)
  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)
  • Natáčení se spravedlivou měrou rozdělilo mezi ateliér a přirozené prostředí. (Bart)

Reklama

Reklama