Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Na české seriály nekoukám ze zásady a vůbec seriály celkově moc nemusím. U Přešlapů jsem čirou náhodou uviděl pár prvních dílů a překvapivě mě začal bavit. Netvrdím, že jde o nějak kvalitní počin nebo originální. Důvodem, proč mě zrovna tenhle TV seriál bavil, bylo herecké obsazení. Každého jednotlivého herce mám z nějakého důvodu rád a jako skupina kamarádů a kolegů fungují v Přešlapech dokonale. Originál jsem neviděl a vlastně jsem se o něm dozvěděl až před posledním dílem. Humor postav ztvárněných Davidem Novotným a Davidem Matáskem je jedinečný :-). Milostné aj. pletence jsou tu klasicky jako v každém podobném seriálu, tady mi ale nijak nevadily. Asi nebyly probírány tak zdlouhavě a nudně. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Přímo se nabízí spojení Přešlapy trochu přešláply. Pokud poplaveme v českých vodách, jedná se, ve srovnání s konkurencí, o dobrý, sledovatelný seriál. Možná by se slušelo zdůraznění pravý seriál, nikoli seriál á la telenovela. Co mě ale nejvíc mrzí je, že by to mohlo být ještě lepší, ještě vtipnější. Protože Přešlapy na to mají. A výrazně by jim pomohla kratší stopáž a svižnější děj. Navíc jednotlivé díly v kvalitě lehce kolísají. Zahraniční předlohu jsem neviděla, ale s českou verzí jsem spokojená . ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdová komedie střevního věku. Tito novodobí Bakaláři, obdaření velmi slušným hereckým obsazením, jen ukazují, kam až člověka (v tomto případě herce) může dovést (v tomto případě nikoli válka) nesplacená hypotéka, Slabé, blbé, sterilní... Nejsem věkově od hlavních hrdinů příliš vzdálen, nicméně vůbec nic z toho, co mezi sebou řeší, jsem fakt nezažil. Od odpadu v mém pohledu dělí toto svěží dílko jen několik chlupů z křečka. Udělat z nesmírného množství nesmírných banalit neverending story, to už vyžaduje celého člověka. Hádejte, kolik dodá scénárista napřesrok do Turecka fezů? ()

patsandor

všechny recenze uživatele

Dát tomu odpad mi připadá dost trapný, zvlášť po první epizodě Jsem ve věku postav a mám známé či kamarády, kteří by postavám vypadli z oka (např. téma chůvi pro děti). Mladej studentík nemůže vědět, jaký to je snažit se o dítě či ho potom vychovávat. Zatím jsem byl mile překvapen. Ohodnotím později. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Už před odvysíláním první části mě zarazila upoutávka zachycující jednoho z protagonistů s růží v zadku - SAKRA, TO JE PŘECE ŠEST V TOM. Snaha natočit něco jinýho než VKV apod. se cení, ale prostým kopírováním se to nikam nepohne, obzvláště když si někdo myslí, že stačí prkenně zkopírovat scénář a všechno ostatní se jaksi doplní samo. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • Po 29 letech se ve filmu objevila dětská hvězda Michal Dymek, známý z filmu Páni kluci (1975). (M.B)
  • Herečka Stanislava Bartošová se před kamerou objevila po 16leté pauze. (M.B)
  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)

Reklama

Reklama